About

Netistä voi tilata nykyään melkein kaiken. Tuotteiden ja palveluiden hinnat ovat verkosta tilattuna yleensä edullisempia kuin perinteisissä kaupoissa. Ja halvimpia perinteisiä kauppoja ovat usein ne, jotka myyvät myös netissä. Tai usein toisin päin eli myyvät myös perinteisesti. Postikulut nostavat vähän tuotteen hintaa, mutta vastaavasti edullisemmilla tila- ja henkilöstökustannuksilla on hinnat saatu alas.

Näillä sivuilla kerrotaan tuoteryhmäkohtaisesti kyseisen alan yrityksistä ja vertaillaan palveluja. Mielenkiinto ei ole yksittäisten hintojen vertailussa. Niiden avulla vain pyritään luomaan kokonaiskuvaa yrityksen hintatasosta. Todelliset hinnat muuttuvat usein ja niiden ajantasaisen pitämistä näillä sivuilla ei ole pidetty tarkoituksenmukaisena. Olennaista on kokonaiskuva.

Pääpaino näillä sivuilla on tieto itse tuotteesta tai palvelusta. Ei anneta vastausta mitä kannattaa ostaa, vaan kerrotaan mihin seikkoihin kannattaa kiinnittää huomiota vertailtaessa tai ostettaessa. Ei voi vastata kysymykseen ”mitä kannattaa ostaa” ennen kuin tietää mitä oikeasti tarvitsee. Tai tarvitseeko ollenkaan.

Kommentit voi jättää aina kyseiselle sivulle, koko sivustoa koskevat kommentit tälle sivulle. Yhteydenotot sähköpostilla: info ät vertailussa.com

9 vastausta artikkeliin “About”

  1. on tosiaan paljon parempi listata mitä kannattaa miettiä kun ostaa jotain tuotetta, mielumnmin kun että listaa ”hyviä” ja ”huonoja” tuotteita, kuitenkin on niin yksilöllistä että mikä sopii itselle parhaiten. Kiitos!

  2. Verkkokauppoja on maailmalla enemän kuin Suomessa asukkaita, joten niiden kanssa asioidessa kannattaa olla varovainen. Osa kaupoista on vakavia yrityksiä, jotka myyvät sitä mitä lupaavat. Itselle on kuitenkin vuosien varrella tullut vastaan muutamia pettymyksiä, ja ne ovat suoraan sanoen kaikki olleet Aasiassa sijaitsevia.En puutu nyt sellaisten sivustojen kuten eBayn tai Alibaban tuotteisiin, koska niiden myyjiä on tuhansia. Itse olen tilannut vaatteita,koristeita, pienelektroniikkaa ja kenkiä aasialaisista halpakaupoista, koska niiden hinnat ovat olleet vain murto-osan eurooppalaisten tai jenkkikauppojen vastaavista. Suurimmaksi osaksi tuotteet ovat olleet hintansa väärtejä,mutta joukkoon on mahtunut myös selvästi ala-arvoista tavaraa. Esimerkiksi lapselle tilaamani iPhonea muistuttava MP4 ei toiminut montaa päivää eikä akku suostunut latautumaan kunnolla. Myyjä ei uskonut tuotteessa olevan vikaa, olisi halunnut todisteeksi videon!, ja palautuskulut Suomesta olisivat olleet kalliimmat kuin itse laite.

  3. Yhdyn tuohon viimeiseen kommenttiin sen osalta, että aasialaisista kaupoista kannattaa ostaa vain tietynlaisia tuotteita. Elektroniikkaa tilaisin vain merkkituotteiden kohdalla, joilla olisi normaali takuu, nuo kopiot harvoin toimii kauaa. Myös lasten lelujen kohdalla olisin todella varovainen, Aasian lainsäädäntöhän ei useinkaan kiellä täällä länsimaissa jo karsinogeenisiä kemikaaleja sisältäviä tuotteita. Vaatteiden kohdalla asiat on toisin, Kiinastahan nuo tavallisten kauppojenkin pukeutuminen suurimmaksi osaksi tulee. Eurooppalaista tuotantoa saa etsiä jo kohta vihikoiran avulla, paitsi verkkokauppojen osalla. Miksi siis maksaisin Aasiassa valmistetusta vaatteesta moninkertaista hintaa vaan siksi, että voin sen ostaa omilta kotikulmiltani? Ainoa poikkeus tässä kategoriaas ovat pikkulasten vaatteet, pikkuisten hipiä on erityisen herkkä, eikä aasialaisten vaatekappalaiden kemikaalien turvallisuudesta ole tietoa.

  4. Nettikauppoja on noussut kuin sieniä sateella, ja valitettavasti sekaan mahtuu monenlaista yrittäjää. Etenkin tuolta EU:n ulkopuolelta, lähinnä Aasiasta siis, tilattujen tuotteiden kohdalla kannattaa olla epäluuloinen ja lukea niin itse tuotteen kuin kaupan pikkurpintit suurennuslasilla. Muistakaa myös, että kaikkia EU-perheen ulkopuolelta saapuvia lähetyksiä koskevat Suomen tullin määräykset ja niistä voit joutua maksamaan roimiakin lisämaksuja, joihin lukeutuvat tullimaksu, ALV ja tullivero. Laskekaa siis tarkkaan se lopullinen hinnanero kaukaa ja läheltä ostaessanne!

  5. Verkkokauppojenkin osalla voitaisiin kyllä suosia suomalaista verkkokauppaa, milloin vaan haluamaamme tuotetta myyvä sellainen on olemassa. Silloin parannetaan maan työllisyyttä ja saa valtiokin siinä sivussa verovaroja. Suomalaisten verkkokauppojen ansaksi on muodostunut se, että suurin osa niistä toimittaa vaan Suomeen ja sivustokin on vaan suomeksi. Siksi niiden markkinat on todella rajalliset ja meidän kaikkien tulisi tukea niiden toimintaa. Esimerkiksi lastenvaatteita saa helposti ihan Suomesta ja ne on poikkeuksetta ykköslaatua, mukana on paljon jopa käsintehtyjä tuotteita. Itse en sellaisia ainakaan mistään Aasian maista tilaisi, niissähän on vaikka mitä myrkkyjä!

  6. Itsekin yhdyn edellisen kirjoittajan mielipiteeseen ja kehoitan suosimaan suomalaista verkkokauppaa, jos vain mahdollista!Vaikkeivät niidenkään tuotteet monessa tapauksessa ole kotimaista tuotantoa, kaupat kuitenkin tarjoavat työtä ja tuloja suomalaisille (lehnoimmassa tapauksessa yhdelle), samoin verotuloja ja siten parantavat maan taloutta. Suomen taloushan on viime vuodet ollut pelkkää alamäkeä eikä sitä laaksoa vieläkään ole näköpiirissä, saati ylämäkeä. Itse aion ostaa vähemmän ja vaikka sitten kalliimmalla, kunhan on suomalaisen yrittäjän puodista!

  7. Nämä sivut kaipaisivat kipeästi päivittämistä. Sivustin aiheet käsittelevät sellaisia asioita, joissa tieto muuttuu hyvinkin nopeasti, joten vink vink ylläpito!

  8. No, hintatiedot muuttuu tavallisessa kaupassakin päivittäin eli ne joutuu aina itse tarkistamaan kuitenkin. Sivuston tiedot ovat kuitenkin mielestäni loistavat, näiden avulla saa eri palveluista ja kaupoista sopivan kokonaisvaltaisen kuvan jo ennen niden sivustoille siirtymistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *