Tilaaminen

Eläintarvikkeiden tilaaminen netistä

Eläinliikkeissä asioimiseen verrattuna verkkokaupassa shoppailu on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa. Ostoksia voi tehdä vuorokauden ympäri kätevästi omalta kotisohvalta, säässä kuin säässä ja ympäri vuorokauden. Kaikki on saatavilla asuinpaikasta huolimatta, mikä onkin yksi suurimmista eduista, sillä pienemmiltä paikkakunnilta ei välttämättä edes löydy eläinliikettä.

Niin liikkeiden kuin tuotteidenkin valikoima netissä on valtava, joten jokainen löytää varmasti jotain itselleen sopivaa. Tiettyä tuotetta etsiessä nettikaupat onkin yleensä näppärin vaihtoehto. Kaivatun tuotteen voi löytää jo parilla nopealla klikkauksella. Kivijalkamyymälöiden valikoimaan kuuluvat yleensä vain yleisimät perustarvikkeet, kun taas netistä löytyvät erikoisemmatkin tuotteet, kuten koirien agilityesteet. Harvinaisille eläimille ei myymälöistä todennäköisesti  löydy lainkaan tuotteita, tai valikoima on ainakin erityisen suppea.

Ostosten tekeminen netissä on myös edullisempaa toimituskuluista huolimatta ja muitakin etuja on tarjolla. Tavallisesti tuotteiden hinnat ovat verkkokaupoissa huomattavasti edullisemmat kuin perinteisissä myymälöissä. Verkkokauppoihin voi myös saada monenlaisia alennuskoodeja tai kanta-asiakastarjouksia. Jotkut kaupat saattavat tarjota myös tiettyjen kerhojen jäsenille alennusta. Monista nettikaupoista saa tilattua sähköpostiin kätevä ja säännöllisesti lähetettävän uutiskirjeen, josta saa tietoa kaikista ajankohtaisista tarjouksista ja uutuuksista.

Toimituskulut ovat kalleimmillaan vain muutamia euroja, toimitustavasta riippuen, ja suuri osa kaupoista lupaa toimituskulut ilmaiseksi tilauksen ylittäessä tietyn summan. Jotkut verkkokaupat kuitenkin vaativat tilauksille minimiostoja. Osa kaupoista vaatii myös asiakkailtaan täysi-ikäisyyttä.

Yleisimmät maksutavat verkkokaupoissa ovat verkkopankki, luottokortit, lasku ja osamaksu. Muutamat kaupat hyväksyvät myös Suomessa edelleen jokseenkin tuntemattomamman PayPalin sekä puhelimella maksamisen.

Toimitustapoina netissä toimivilla lemmikkitarvikekaupoilla ovat yleensä  postipaketti, pakettiautomaatti, kotiinkuljetus sekä Matkahuolto. Eräissä tapauksissa kauppa käyttää myös muuta kuljetuspalvelua.

Perinteisten eläinliikkeiden hyviä puolia on luonnollisesti se, että tuotteita pystyy katsomaanm hypistelemään ja kokeilemaan. Sama onnistuu kuitenkin tarkasti ajatellen myös nettikauppojen kohdalla, sillä lain mukaan tuotteet saa palauttaa verkkokauppoihin. Voit siis ennen lopullisen ostopäätöksen tekemistä tilata tuotteita kotiin sovitettavaksi ja tutkittavaks,i ja jos tuote ei miellytä, sen voi palauttaa tai vaihtaa tietyn aikarajan puitteissam usein täysin ilmaiseksi. Aikaraja ja muut palautusehdot vaihtelevat kaupoittain.

Myymälöiden hyvä puoli on myös niidenh lähellä sijaitseva asiakaspalvelu. Joissain nettikaupoissa asiakaspalvelu palvelee lähinnä vain sähköisesti, ja osa kansainvälisistä kaupoista tarjoaa asiakaspalvelua vain englanniksi. Useimpiin nettikauppoihin voi kuitenkin soittaa ongelmatilanteissa.

Ulkomailta tilatessa kannattaa olla erityisen huolellinen, etenkin jos yritys toimii EU:n ulkopuolella. Kaikki verkkokaupat eivät esimerkiksi ota vastaan palautuksia ilmaiseksi, vaan veloittavat toimituskulut. Jos kauppa sijaitsee EU-alueen ulkopuolella, voi tilauksesta joutua maksamaan tullimaksut ja arvonlisäverot. Tietyn kokoisia tuotteita tilatessa kannattaa myös olla tarkkana. Ulkomaiden koot saattavat poiketa kotimaisista, mutta kokotaulukoista löytää tuotteen tarkemmat mitat, mikä auttaa oikean koon valinnassa. Kuluttajansuoja saattaa myös olla Suomesta poikkeava.

Netissä voi myös tehdä helpolla hintavertailua kauppojen kesken ja löytää parhaimman vaihtoehdon helposti ilman, että tarvitsee ajella myymälästä toiseen ja kulutella siinä sivussa kallisarvoista aikaa.

Internet tekee myös päätöksen tekemisestä huomattavasti helpompaa. Sen sijaan, että joutuisi luottamaan pelkästään myyjän sanaan, voi hakea tietoa kyseisestä tuotteesta. Tällä tavoin saa nopeasti tiedon siitä, miten tuote käytännössä on toiminut ja kannattaako sitä edes ostaa. Usein verkkokaupoilla on tuotesivuilla mahdollisuus kirjoittaa ja lukea tilaajien ja tuotteita kokeilleiden arvosteluja. Tuotteiden lisäksi netin avulla on myös helppo etsiä muiden kokemuksia itseä kiinnostavista verkkokaupoista.

Netistä tilaamisen huono puoli on luonnoollisesti se, että tuotteiden saamista joutuu odottamaan muutaman päivän. Jotkut myös saattavat ajatella huonoksi puoleksi jopa nettikauppojen varsinaisen valttikortin eli valikoiman suuruuden. Jos ei etsi mitään erikoista tuotetta, verkkokauppojen samankaltaiset tuotevalikoimat saattavat hämmentää. Myös tilausehdot, sekä vaihtelevat edut, saattavat aiheuttaa päänvaivaa verkkokauppaa valitessa.

Verkkokauppojen ja niissä asioinnin plussat ja miinukset voidaankin tiivistää muutamalla sanalla seuraavasti:

Hyvät puolet:

+ Helppous

+ Nopeus

+ Laajempi valikoima sekä liikkeissä että tuotteissa

+ Verkkokaupoissa voi asioida milloin vaan ja missä vaan

+ Edullisuus

Huonot puolet:

– Tuotteita joutuu odottamaan muutaman päivän

– Suuri valikoima saattaa aiheuttaa valinnan vaikeutta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *