Valokuvien kehitys

Kehityspalveluita on monessa paikassa ja niitä on monen tasoisia ja hintaisia.

Aiemmin kameran filmi jätettiin kehitettäväksi valokuvausliikkeeseen tai tavaratalon fotopisteeseen. Näin voi tehdä edelleen, filmi vain on vaihtunut digitaaliseksi mediaksi. Kuvat voi jättää muistikortilla tai cd/dvd levyllä. Pientä ylimääräistä puuhaa hommassa on, kun kuvat pitää polttaa levylle ja pieni riskikin, että homma jotenkin epäonnistuu. Jos lähettää muistikortin, niin silloin kortti ei ole käytettävissä sillä ajalla kun kuvia tehdään. Muistikortit ovat nykyään halpoja eli enemmänkin siinä on kortin ostamisen vaiva (osasithan ostaa oikean tyyppisen kortin?). Monissa valokuvausliikkeissä kuvat voidaan siirtää muistikortilta odottaessa eli saat muistikortin takaisin mukaasi.

Ajankohtaista: Joulukortit digikuvista

Alla oleva vertailu tehtiin vuoden 2015 paikkella.  Paljon on tapahtunut sen jälkeen. Suurin osa yrityksistä on lopettanut (Onoff, Eirikuva,..) tai vaihtanut nimeään (Photobox –> Smartphoto). Saan usein palautetta siitä, miksi vanhoja vertailuita ei poisteta tai tehdä uudelleen. Uudelleen tekeminen on aina hyvä idea, joskin ihmisten tarpeet muuttuvat. Samanlainen vertailu ei ole enään niin kiinnostava. Nyt on siirrytty enemmän digikuvista tehtyjen tuotteiden valmistukseen. Perinteisiä valokuvia tehdään yhä, mutta ei enään samassa määrin. Nyt tehdään julisteita, kuvakirjoja, mukeja, hiirimattoja ja monia erilaisia kuvatuotteita omista valokuvista. Ehkä se on syynä siihen, että niin moni ”perinteinen” valokuvayhtiö on joutunut luopumaan leikistä. Edellä mainittu Smartphoto (smartphoto.fi) on vallannut markkinoita muilta laajalla valikoimalla ja edullisilla hinnoilla. Tämä kirjoitettaessa Smartpho tarjoaa 25% alennuksen kaikista (?) valokuvatuotteistaan ja ”jopa 40% alennuksen” tavallisten valokuvien teettämisestä. Katso yhtiön sivuilta mikä on tämänhetkinen tilanne.

Alla oleva vertailu on siis auttamattomasti vanhentunut. Säilytän sen täällä kuitenkin ”historiallisista” syistä. Eihän sanomalehtiäkään paineta uudelleen kun asiat muutuvat. Noin asiat siis olivat vuonna 2015 valokuvamarkkinoiden osalta.

Kuinka paljon maksaa valokuvien tilaaminen netin valokuvaliikkeistä. Taulukoissa eri kokoiset tilaukset 10,20,50,100 ja 1000 kuvan tilausten kuvahinnat, postikulut ja yhteishinta. Suurimmissa tilauksissa joidenkin kauppojen (Eirikuva, Fotoyks) postikulut on jouduttu arvioimaan, koska niiden nettisivuilla on vain alkaen hinta. Vertailluista Foto.com (FI) ainoana ilmoittaa selkeästi postituskulujen kokonaishinnan eri tilausmäärille. Foto.com ja Photobox ovat vertailun edullisimmat. Ensiksi mainittu suurissa tilausmäärissä ja viimeksi mainittu pienemmissä. Foto.com FI lähettää kuvat Itellan eli Suomen postin kautta.

Eirikuva on myös suuri yhtiö, joka tuottaa kuvia oman nettimyynnin lisäksi suurelle joukolle valokuvausliikkeitä. Senkin tulostusjälki pitäisi siis olla vertailukelpoista.
Taulukoissa mainitut hinnat voivat tietenkin muuttua ja yrityksillä on usein menossa erilaisia kampanjoita.

Kun painat taulukossa otsikkoriviä, niin taulukko järjestyy sen hinnan mukaan.

[TABLE=2]

[TABLE=4]

[TABLE=5]

[TABLE=6]

[TABLE=7]

 

3 vastausta artikkeliin “Valokuvien kehitys”

  1. Paluuviite: Vertailusivut.com » Blog Archive » Piilolinssikauppa linssitie
  2. Photoboxista hyviä kokemuksia. Se on edullinen ja kuvat silti ihan hyviä. Ifolorista tilasin aiemmin ja sekin oli ihan hyvä.

  3. Photobox’lta tilaaminen on todella vaikeata. Sivut eivät mitenkään ohjaa ja lopputulos on arpapeliä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *