Elance

Elance

Elance on oivallinen sivusto niin freelancereille, kuin freelance-työnantajillekkin. Rekisteröityminen ja palvelun käyttäminen on ilmaista, lukuun ottamatta 8.75%:n ”palvelunkäyttömaksua”, joka veloitetaan jokaisesta työkeikasta maksetusta palkkiosta automaattisesti. Elance tarjoaa myös sivuston käyttäjille ”premium” vaihtoehtoja, jotka ovat maksullisia. Premium-status antaa sen omistajille lisää työtilauksia, näkyvyyttä, sekä mahdollisuuden käyttää monia sivuston lisäpalveluita.

Elance:n sivustolta löytyy tarjontaa ja kysyntää monenlaisiin eri projekteihin, joita voi internetin välityksellä suorittaa, esimerkiksi sisällöntuotto- ja käännöstyöt. Työtarjouksia voi kätevästi etsiä suoraan kirjoittamalla tehtävän nimen hakukenttään, tai sitten selailemalla työtarjouksia eri työkategorioiden listoilta. Sopivan työtarjouksen löydyttyä voit laittaa kyseiseen tarjoukseen pienimuotoisen hakemuksen kertoen vähän itsestäsi ja paljonko veloitat tehdystä työstä. Lähetettyäsi viestin työntarjoaja usein ottaa yhteyttä, jonka jälkeen työstä voidaan keskustella lisää.

Kun työ on tehty ja toimitettu työntarjoajalle, saat siitä sovitun maksun Elance -tilillesi sovittuun aikaan. Tämä on automaattinen toimenpide, joka varmistaa että freelancer saa palkkionsa turvallisesti itselleen. Kun rahasumma näkyy Elance -tilillä, sen voi siirtää milloin vain esimerkiksi henkilökohtaiselle Paypal -tilille.

 

1 vastaus artikkeliin “Elance”

  1. Valitettavasti Elance on siirtämässä tomintansa vuoden 2015 aikana Upworkiin, joka puolestaan on entinen oDesk. Itse olen pitänyt Elancesta siksi, että se on toiminut loistavasti (muutamia kömmähdyksiä lukuun ottamatta), asiakaspalvelua saa salamannopeasti, sivuston käyttö on ollut erityisen helppoa ja korvaukset tehdystä työstä paremmat kuin esimerkiksi Freelancerillä tai jo mainitulla Upwork/oDeskillä. Myös jokaisesta projekstista veloitettu provikka on Elancella olut muita matalampi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *