Lomamökin vuokraaminen

MISTÄ LOMAMÖKKEJÄ VOI VUOKRATA?

Lomamökkejä ja muita loma-asuntoja vuokraavia tahoja on Suomessa vuonna 2014 useita. Osa niistä on suuria ja kattaa koko maan, osa taas toimii vain paikallisesti. Osa vuokramökkejä välittävistä sivustoista on ns. online-varausjärjestelmiä eli ne hoitavat koko vuokraprosessin alusta loppuun itse – esimerkiksi Lomarengas, Luxury Holiday, Mökkiavain, Fincottages – mutta suurin osa toimii sanomalehtien tapaan vain mökki-ilmoitusten mainospaikkana. Jälkimmäisiin lukeutuvat mm. Mökit.fi, Vuokraovi.com, Huvila.net ja Lomaovi.fi.

Luonnollisesti useilla lomakylillä on omat sivustonsa, joilla niiden kohteet esitellään, ja joiden perusteella voit olla itse lomakylään suoraan yhteydessä. Kyseisiä lomakohteita edustavat mm. Aurinkoranta, Kuusamon Tunnelmamökit, Kurttilan Lomamökit, Rukan Mökkilomat ja Karvion Lomakeskus.

Kaikkien edellä mainittujen lisäksi sinua palvelevat myös sanomalehtien ja muiden sivustojen asunto-/vuokrasivustot. Esimerkkeinä mainittakoon Keltainen Pörssi, Helsingin Sanomat, Huuto.net sekä Ostamyy.com.

Mikäli sivusto itse toimii keskusvuokraamona, voit valita ja vuokrata mökin suoraan netistä, sinun ei ole pakko olla omistajan kanssa yhteydessä ja neuvotella asiasta. Näet mökin niin yksityiskohtaisina tietoina kuin kuvina, jolloin valinnan teko helpottuu. Maksupuoli hoituu sekin helposti verkossa, joko verkkopankin tai luottokortin kautta. Sen jälkeen saat varausvahvistuksen ja vuokraa koskevat jatko-ohjeet, esimerkiksi ajo-ohjeet ja avaimennoutopaikan. Sinut on myös turvattu kaikkien epäselvyyksien ja ongelmien kohdalla, sillä yritys huolehtii oikeuksistasi. Lomastasi tulee todella vaivaton ja huoleton.

Jos kyseessä puolestaan on ilmoituspalsta, sivusto ei huolehdi vuokraamisesta, vaan sinun on itse oltava omistajaan yhteydessä, huolehdittava maksuista ja asiakirjoista. Silloin on oltava erityisen tarkkana, sillä esimerkiksi vain sähköpostitse lähetetyt asiakirjat saattavat olla väärennöksiä (onhan niitä helppo editoida), ja maksutapahtumat vaativat varovaisuutta nekin. Olet myös mahdollisten ongelmatilanteiden kohdalla oman onnesi varassa.

Mökkiä vuokralle tarjoaville yritykset tarjoavat loistavaa markkinointia, näkyyhän armas mökkisi koko Suomen alueella, ja usein sen ulkopuolellakin, sillä eräät yrityksistä hoitavat myös ulkomailta tulevia varauksia. Näin saat mökillesi parhaan mahdollisen näkyvyyden ja käyttöasteen. Keskusvuokraamot myös tilittävät vuokrista kertyvät summat tilillesi kuukausittain, hoitavat sopimukset vuokraajien kanssa jne. Mökin omaaminen sijoituskohteenakin on siis entistä kannattavampaa ja vaivattomampaa.

Muista kuitenkin lukea jokaisen mökkejä välittävän yrityksen ehdot huolella, sillä niissä on joitain eroja. Esimerkki sellaisesta on hyvityksen saaminen peruutustapauksessa.

Olemme koonneet käyttöösi tärkeimmät tiedot maamme suosituimmilta lomamökkien online-varausjärjestelmiltä ja ilmoitussivustoilta. Tiedot pohjautuvat suurimmaksi osaksi niiden omiin sivustoihin ja muihin julkisiin tietoihin.

 

2 vastausta artikkeliin “Lomamökin vuokraaminen”

  1. Itselle kertyi tänä kesänä mukava kokemus tuon yllämainitun Aurinkoranta-sivuston kautta. Vuokrasimme perheelle järven rannalla sijaitsevan ihanan hirsihuvilan, josta löytyivät kaikki kaipaamamme mukavuudet – niitähän lapsiperheenä tarvitsimme myös loman aikana. Vesijärven rannalla vietimme sitten ikimuistoisen viikon loman, ranta oli hiekkainen ja lasten leikkeihin turvallisen matala. Laiturilla kalastimme iltaisin. Lähes 2 000 euroahan se maksoi, mutta enemmän olisi 6-henkiseltä perheeltä vaadittu etelänloman toteuttamiseen.

  2. Kiitoksia yllä olevista tiedoista oman mökin vuokraamisen osalta. Meillä on oma järvimökki, mutta nyt emme enää jaksa käydä siellä kovinkaan usein, kun on mittariin jo kertynyt runsaasti ikävuosia. Olenkin miettinyt, että myynkö mökin mutta en ole silti vielä raaskinut niin tehdä. Paikkaan liittyy lämpimiä muistoja vuosikymmenien ajalta, jolloin lapset kasvoivat ja vietimme siellä lähes koko kesän. Voisikin olla paras ratkaisu antaa mökki vuokralle niinä aikoina kun emme itse siellä ole, saisi pientä taloudellista etuakin samalla. Nämä vuorkraamista pyörittävät yritykset myös näköjään hoitavat tuon byrokratiasen puolen, koska se ei itselleni maita.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *