Prepaid

 

Prepaid eli ennakkoon maksettavat liittymät kasvattavat suosiotaan koko ajan. Samalla hinnat ovat tulleet alas ja palvelut lisääntyneet. Aiemmin prepaid liittymän haltija joutui maksamaan moninkertaisen hinnan puheluistaan. Vastineeksi sai huonomman setin palveluja. Dataliikenne ei toiminut eivätkä useimmat palvelunumerot.

Nyt kaikki on toisin. Kaikki kotimaiset operaattorit tarjoavat prepaid liittymiä. Dataliikenne toimii ja palvelunumeroihin voi soittaa. Kilpailu on pitänyt huolen siitä, että hinnat pysyvät kurissa. Lisäksi puheajan lataamisesta saa yleensä vähän ekstraa, joka kompensoi hiukan kalliimmat hinnat.

Prepaid liittymän parhaana puolena pidetään yksityisyyttä. Haet liittymän Ärrältä ja maksat käteisellä. Ei tarvitse selitellä kuka olet ja mitä teet vai teetkö mitään. Vaikka luottotiedot olisivat menneet miljoonaan kertaan ja vouti vaanisi niskassa niin voit viidessä minuutissa hankkia liittymän puhelimeen. Kerrot numeron kavereillesi ja muilla ei ole mitään keinoa saada numeroasi selville.

Toinen hyvä puoli prepaidissa on sen turvallisuus. Jos puhelin katoaa, niin kukaan ei soita sinulle viidentonnin puhelinlaskua. Siis ellet ole ladannut viittä tonnia puheaikaa itsellesi. Matkapuhelinkulut on helppo myös budjetoida kun lataa vain tietyn määrän kuukaudessa. Lapsille tämä toimii erinomaisesti ja on opettavaa ja kasvattavaa. Annetaan vaikka 20e kuukaudessa puheaikaa. Jos käyttää puheajan liian nopeasti, niin sitten ei voi soittaa. Vanhempien ei tarvitse puuttua asiaan, lapsi ymmärtää itse syyn ja seurauksen suhteet. Toisaalta jos puheaikaa jää käyttämättä, niin se on käytettävissä seuraavassa kuussa.

Hosting alkaen hinnat

PalveluTuoteAlkaen/ kkMinimi tilausIlmainen DomainLevytilaTiedonsiirtoHuom
BluehostBluehost$6.9912 kkKylläRajatonRajatonYksi palvelutaso!
GoDaddyEconomy plan$3.7536 kkEi10 GB300 GBPaljon lisäpalveluja.
HostgatorHatchling Plan$4.9536 kkEiRajatonRajatonVain yksi domain.

 

2 vastausta artikkeliin “Prepaid”

  1. Just noinhan ne asiat on! Lapselle tuo prepaid on ehdottomasti paras ratkaisu, oppii samalla vähän vastuuntuntoa ja syy-seuraus -suhdetta. Useilla tuttavilla on lasten kännyköissäkin tavalliset liittymät, ja kuten arvata saattaa, laskut on sen mukaiset. Itse lataan penskoille kullekin 10 euroa kerrallaan, ja sen enempää ei kuukauden sisällä heru. Ovat oppineet puhumaan kavereitten kanssa asiat joko koulussa tai sitten koulun jälkeen, ei koulumatkalla kännykkään supisten.

  2. Eikä vain lapsille, sillä tunnen monia aikuisiakin, jotka lörpöttelevät jonninjoutavia kännykässä tuntikaupalla, ja kauhiskelevat sitten perässä tulevaa laskua. Prepaidillä homa on hallussa, koska voit vaikka kuun alussa ladata sen verran puheaikaa, kun haluat puheluistasi maksaa. Siten tiedät ainakin, jos joudut menemään budjettisi yli ja kuinka paljon.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *