Lumikengät

Vertaillaan lumikenkiä ja niitä myyviä liikkeitä.

Ensin muutama sana lumikengistä. Lumikengät ovat todennäköisesti vanhempi keksintö kuin sukset. Niiden käyttötarkoituskin on ollut sama, helpottaa lumessa liikkumista. Lumikenkä jakaa kävelijän painon niin laajalle alueelle, että jalka ei uppoa juuri lainkaan lumeen. Voit siis kävellä lumen päällä jopa helpommin kuin pystyisin lumettomana aikana: risut, kannot ja juuret ovat kaikki lumen alla. Mitä enemmän lunta sitä helpompaa on lumikengillä kävellä.

Lisätietoa lumikengistä löytyy ainakin Adventran sivuilta: lumikengät alasivu , siellä on myös myynnissä edustava joukko lumikenkiä.

Sellainen varoituksen sana vielä loppuun, että huonolaatuisia lumikenkiä ei missään tapauksessa kannata ostaa. Lumikengillä pääsee nopeasti kauas kotoa, mutta takaisin palaaminen hajonneen siteen kanssa voikin olla odottamattoman extreme kokemus.

 

1 vastaus artikkeliin “Lumikengät”

  1. Lopussa oleva kommentti on todella asiallinen ja se kannattaa jokaisen pitää mielessä! Itselleni kävi juuri kuten siinä varoitettiin. Sain serkultani joululahjaksi lumikengät, joista sitten metsässä tarpoessani toinen kirjaimellisesti hajosi jalkaani. Yhdellä lumikengällä oli vaikea taivaltaa kotoa kohti, tuli jo äiti matkalla mieleen… Lopputuloksena oli se, että toinen kenkäni oli täynnä lunta ja jouduin rämpimään paksussa lumihangessa sinne upoten. Sanoinkin serkulleni, että muistaa sitten seuraavaksi jouluksi ostaa jotain turvallisempaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *