Ekotukku

Ekotukku (www.ekotukku.fi)

Ekotukku on kotimainen ”terveyden tavaratalo netissä”. Se erikoistuu jokapäiväisen terveyden vaalinnassa tarvittaviin tuotteisiin pesuaineista ruoka-aineksiin ja kirjoihin. Ekotukku toimii vuonna 1990 perustetun BE-Company Oy:n siipien suojissa. BE-Companyn verkkokauppasalkusta löytyvät myös superruokiin erikoistunut superfoodtukku.fi, MP-tarvikkeiden mototukku.fi, liikkumista helpottavien senioriskoottereiden senioritukku.fi, lumilinkojen paratiisi lumilinko.fi ja painonhallinnan luontaistuotteiden koko36.fi. Ekotukku mainostaa painottavansa luomua, terveyttä, Reilun Kaupan- ja hygieniatuotteita.

Verkkokaupan tuotevalikoima on laaja, ainakin kategorioiden määrässä mitattuna, sillä voit hakea tuotteita lähes 40 eri osastolta. Suurin osa Ekotukun tuotteista on ravintoomme liittyviä; niin ateria-aineksia, hilloja, jauhoja ja hiutaleita, juomia, energiatuotteita, makeisia, merileviä, papuja ja pastoja kuin öljyjä, jauhoa ja runsaasti muutakin mielenkiintoista on valittavanasi.  Lastenruokina kaupalla ovat ranskalaiset Babynat-purkkiruoat ja -soseet, esimerkiksi omena-kvittenisose ja kasvis-turskaruoka.  Jauhojen joukosta erottuvat mm. MakroBiosin quinoa- ja tattarijauhot. Ravintolisäksesi voit valita esimerkiksi Pukkan spirulinalevää, Medicuran tyrnimehua tai Comvitan siitepölyrakeita. Kuivattuja marjoja ja hedelmiä edustavat mm. MakroBiosin viikunat, karpalot sekä Golden Selectionin superfoodeiksi luokiteltavat goji- ja tyrnimarjat. Virvoitusjuomien osastolla komeilevat esimerkiksi Amen vadelma-karhunmarja ja Whole Earthin raikas inkiväärilimonaati. Ekotukku myy lisäksi kehonhoito- ja kosmetiikkatuotteita. Voit helliä hiuksiasi ylellisellä suklaashampoolla, tai granaattiomena-Rooibos -hoitoaineella, valkaista hampaitasi luonnollisella Comvita hammastahnalla tai vaikka kosteuttaa kuivaa hipiääsi kurpitsansiemenöljyllä rikastetulla vartalovoiteella. Myös Ecoverin hellävaraisia pesuaineita on suuri valikoima, ja niihin lukeutuvat mm. sitruuna & aloevera -astianpesuaine ja niin nestemäiset kuin pulverimuotoiset pyykinpesuaineet sekä WC-puhdistajat.

Tuotesivulla voisi jokaisen tuotteen kohdalla olla enemmän tietoa asiakkaille. Etenkin ruoka-aineiden kohdalla on tärkeää tietää, mitä on ostamassa. Miten esimerkiksi siitepölyrakeet vaikuttavat, kenelle ne sopivat ja miten niitä käytetään? Vaikka tuotteet ovat pääasiassa luonnon omista raaka-aineista, saattavat ne silti aiheuttaa allergioita tai muita oireita.

Ekotukun tarjoukset löytyvät omalta sivultaan, vaikka valikoima siellä onkin useimmiten varsin suppea.

Mikäli haluaisit antaa sukulaiselle tai ystävälle terveellisen lahjan, mutta valinta on vaikeaa tai aikasi ei siihen riitä, voit ostaa Ekotukun Lahjakortin – joiden arvot ovat 30, 50 ja 100 €. Lahjakortti on tosin voimassa vain 3 kuukautta, joten muistuta sen onnellista saajaa tilaamisen kiireellisyyden suhteen. Periaatteessa lahjakortin lähettäminen toiseen osoitteeseen näyttäisi onnistuvan, vaikka sivustolla mainitaankin, että lahjakoodi lähetetään lahjakortin ostajalle.

Ekotukku tilauksen voit maksaa luonnollisesti verkkopankin kautta, mutta myös Klarnan laskulla ja osamaksulla. Laskulla maksuaika on ”klarnamaisesti” 14 vuorokautta – laskutuslisän ollessa 3,95 € -, yli 100 € tilauksien kohdalla osamaksuvaihtoehtoina valittavissa ovat niin 3, 6, 12, 24 ja jopa 36 kuukauden erät (laskutuslisä tässäkin tapauksessa 3,95 €). Kuten huomasit, luottokorttiasi et voi Ekotukussa vinguttaa. Toimitusaika on keskimäärin 1 – 3 työpäivää, paitsi varastosta loppuneiden kohdalla 1 – 2 viikkoa. Toimitustapa on postiljooni, eli pienemmät lähetykset saat suoraan postilaatikkoosi, suuremmat lähimpään postitoimistoon. Toimituksen hinta on 4,95 €/ tilaus, ja jo yli 30 € tilauksille Ekotukku tarjoa ilmaisen postituksen. Ostamillasi tuotteilla on luonnollisesti palautusoikeus, joka kyseisen verkkokaupan kohdalla on lakisääteinen 14 vuorokautta. Tuotteiden tulee tietysti olla käyttämättömiä, eli älä innostu napostelemaan goji-marjoja, jollet ole varma aiotko pitää ne! Asiakaspalvelua on toistaiseksi saatavilla vain sähköpostin muodossa.

 

2 vastausta artikkeliin “Ekotukku”

  1. Voin suositella Ekotukkua kaikille luonnollisesta pitäville, sen valikoimasta löytyvät ne tärkeimmät arkituotteet. Meidän perheessä on allergia- ja astmapotilas, joten jopa pesuaineiden suhteen joudumme olemaan todella tarkkoja. Ostan samalla Ekotukusta jopa hammastahnat ja luontaistuotteet, ja olen saanut monet tuttavatkin jo kaupan asiakkaiksi. Hinnat ovat mielestäni kohtuulliset, etenkin kun ottaa huomioontuotteiden korkean laadun ja puhtauden, nehön eivät kuormita kehoa sadoilla epämääräisillä kemikaaleilla.

  2. Itse sain synttärilahjaksi perheeltä 100 euron lahjakortin Ekotukkuunm jonka uusi nimi on muuten Luomutalli. En ollut koko nettikaupasta aiemmin edes kuullut, joten epäilevänä siirryin sen sivustolle katselemaan, mitähän sillä satasella oikein valitsisin. Keräilin ostoskoriin kaikenalaista uutta ja mielenkiintoista kosmetiikasta (kuten suklaashampoon)superfoodseihin, eksoottisiin teelaatuihin, avokadoöljyyn jne. Tuotteet sain nopeasti ja sitten alkoikin se jännittävin vaihe eli niiden kokeileminen. Olin todella positiivisesti yllättynyt, kun kaikki osoittautuivat laadukkaiksi ja joko ihanan makuisiksi tai tuoksuisiksi. Aion tästä lähtien tilata Luomutallista muitakin tuotteita ja voin suositella sitä lämpimästi kaikille muillekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *