Elokuvat

Vertailussa netin elokuvakaupat ja elokuvien hinnat.

 

Elokuvat toimitetaan lähes aina DVD muodossa. Vanhoja VHS kasetteja ei saa enää mistään. Uutena formaattina on tullut Blu-ray, jolla saadaan HD tasoista kuvaa. Edellyttää tietysti, että sellainen vastaanotin joka kykenee näyttämään HD tasoista kuvaa. Ja tarvitaan vielä Blu-ray soitin. Blu-ray soittimella voi toistaa DVD levyjä, mutta DVD soittimella ei voi katsella Blu-ray elokuvia. Myös musiikki CD soivat Blu-ray soittimessa ihan hyvin.

Kaapeli- ja maanpäällisen maksukanavien elokuvapaketit ovat vaihtoehto elokuvien ostamiselle. Silloin ei yksittäistä elokuvaa voi katsoa silloin kun haluaa, ellei tallenna elokuvaa esimerkiksi tallentavalla digiboxilla. Elokuvien tarjonta on toisaalta niin runsas, että niiltä löytyy elokuvia joka makuun. Aivan uusimpia elokuvia niiltä ei tule.

Uutena juttuna on tullut niin kutsuttuja Video on demand palveluja. Siinä yksittäisen elokuvan tai muun tallenteen voi tilata omalle kotipäätteelle, kuten tietokoneelle. Tämä ei ole sama kuin yksittäisen maksullisen lähetyksen katseleminen. Siinä ”avataan” lähetys, vaikkapa jääkiekko-ottelu, näkymään (myös) omassa vastaanottimessa. Video on demand palvelu tarkoittaa sitä, että tilaat haluamasi tallenteen näkymään haluamanasi aikana. Kukaan muu ei näe samaa ohjelmaa samaan, siis muuten kuin sattumalta. Video on demand palvelu tarvitsee paljon lähetyskaistaa ja onnistuu tietokoneen ja laajakaistan avulla.

Tässä vertaillaan muutaman tallenteen hintoja eri nettikaupoissa. Jatketaan tästä kun ehditään…

 

1 vastaus artikkeliin “Elokuvat”

  1. Kivaa tietoa meille elokuvista pitäville, telkasta kun harvoin tulee mitään kunnollista katsottavaa. Itse olen ajatellut kaapelipakettia, mutta ehdin katsella elokuvia suhteellisen harvoin eli joutuisin maksamaan tavallaan turhastakin. Ihanteellinen ratkaisu onkin siis löytää juuri itselle sopivalla hetkellä kiinnostava elokuva katsottavaksi. Ulkomailla monet lataavat laittomasti eri palveluista ilmaisia leffoja, itselläni on Etelä-Euroopassa asuva tuttu, jolla on satoja netistä ladattuja leffoja, myös lapsille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *