Fiverr

Fiverr (fiverr.com)

Fiverr on suosittu freelancereille suunnattu sivusto, jossa työsuoritusten tarjoaminen on suuressa asemassa. Fiverr poikkeaa hieman muista freelancer-sivustoista palkkioidenkin osalta. Projektit ovat nimetty ”gigeiksi”, jotka ovat arvoltaan aina 5 dollaria. Työsuoritusilmoitukset ovatkin muovattu sellaiseksi, että 5 dollarilla saat aina tietyn verran työtä. Enemmän työtä tarvitseva asiakas joutuu tilaamaan sitä enemmän gigejä, mitä enemmän freelancerin työpanosta tarvitsee. Työsuoritusta tarjotessa freelancerin kannattaa siis mainita kuinka paljon työtä 5$ gigiä vastaan tekee, kuinka kauan sitä tekee ja millaisia lisäpalveluita lisämaksua vastaan tarjoaa.

Palautteet ovat keskeisessä asemassa sivustolla. Muut käyttäjät näkevät freelancereiden saamat palautteet ja loogisesti mitä enemmän positiivista palautetta freelancerilla on, sitä helpommin hän saa jatkossakin työkeikkoja. Kannattaa siis yrittää pitää asiakas tyytyväisenä. Suomalaisia palvelussa on jo jonkin verran sekä asiakkaina, että freelancereina.

Kun projekti on valmis, freelancer toimittaa sen asiakkaalle, jonka jälkeen pienellä viiveellä saa sovitun palkkionsa. Rahat ilmestyvät freelancerin Fiverr-tilille käyttöön parin viikon kuluessa. Rahat voi käyttää palkkaamalla freelancereita omiin projekteihisi tai siirtää rahat esimerkiksi Paypaliin tai Fiverr Revenue Cardille, joka vastaa lähestulkoon pankkikorttia.

Fiverr tarjoaa huippuluokkaisen asiakastuen muun muassa aktiivisilla foorumeillaan, usein päivitetyllä blogillaan, sekä lukuisilla ohjeillaan Fiverr Academyssa. Lisäksi Help Center auttaa käyttäjiä yleisimmissä ongelmissa. Sormi suussa käyttäjän ei siis tarvitse olla hetkeäkään näiden palveluiden ansiosta.

Lue lisää yhtiön verkkosivuilta: www.fiverr.com

 

2 vastausta artikkeliin “Fiverr”

  1. Fiverr on itselleni aivan uusi nimi, parin muun sivuston kautta olen kyllä jo tehnyt freelancerina hommia. Itseäni ihmetyttää kuitenkin hieman tuon 5 dollaria per gig juttu,eli voiko tilaaja saada sellaisella korvauksella kunnollista jälkeä. Etenkään kirjoittaessa ja tietoja etsiessä siinä ei vaivalle tule kummoistakaan korvausta, jos aikoo kirjoittaa huolella ja uudesta näkökannasta.Tavallisestihan oma teksti pitäisi perustua useampaan kuin yhteen lähteeseen ja silloinkin olla omin sanoin ilmaistua.

  2. Tuosta viidestä dollarista Fiverr veloittaa vielä itselleen yhden dollarin, eli jokaista maksettua vitosta kohden työn tekevä ihminen saa neljä dollaria. Noviisi, pohdit saako viidellä dollarilla kunnollista jälkeä. Fiverissä on se idea, että periaatteessa voit myydä ihan mitä vaan, eikä se katso olleenkaan ihmisten koulutusta rekisteröityessä, eli teet mitä osaat ja haluat. Viisi dollaria on gigeissä lähtöhinta ja usein jos haluat jotain isomapaa, (esim. kirjoitusta tai markkinointia), sivuun joutuu ottamaan lisäpalveluita, jolloin hinta nousee johonkin kymmenen ja kahdenkymmenen välille, tai paljon korkeammalle. Viisi dollaria riittää jo kuitenkin monissa gigeissä ja sillä myös saa oman kokemuksen mukaan hyvää tulosta. Esim. valokuvaus- tai taidegigeissä viisi dollaria riittää ihan perustuotteeseen ja siihen voi ottaa lisäpalveluja haluamansa mukaan.

    Omasta mielestäni Fiverrin valttikorttina on juuri tuo monipuolisuus, sieltä löydät monia juttuja, joita et tiennyt edes tarvitsevasi. Laajan käyttäjäkunnan ansiosta voit olla varma, että voit valita keneltä haluat tilata ja näin ollen löytää itsellesi sopivimman gigin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *