Stadium

Stadium (www.stadium.fi)

Stadium on ruotsalainen yritys, joka lupaa ”urheilua ja urheilumuotia parhaaseen hintaan”. Se on itse asiassa maansa suurin urheilukauppaketju, jolla on kivijalkamyymälöitä niin Ruotsissa, Tanskassa kuin Suomessakin. Stadiumin ura alkoi jo vuonna 1974, kun nuori Ulf Eklöf alkoi hoitaa Spiralen Sport -nimistä urheilumyymälää Norrköpingin kaupungissa ja sai muutaman vuoden kuluttua houkuteltua mukaan myös veljensä Bon. Pikkukauppa kasvoi tavarataloksi, jossa asiakas sai aikaansa harvinaiseen tapaan rauhassa hypistellä ja kokeilla tuotteita. Vuonna 1987 ensimmäinen Stadium myymälä avattiin jättimenestyksellä ja tänään yritys ylpeilee jo yli 140 myymälällä. Suomeen rantauduttiin 2001, jolloin ensimmäinen myymälä avattiin Helsingin Forumissa, ja nyt myymälöitä on eri puolilla maata kahdeksan.

Stadium myy liikuntaa harrastaville ja ulkoilmasta nauttiville niin asianmukaista vaatetusta, kenkiä kuin muita tarvikkeita ja välineitä. Tarkastelemme tänään kuitenkin vain kyseisen kaupan urheilutarvikevalikoimaa. Nämä tuotteet löytyvät sivun yläosassa olevalta Urheilu-osastolta.

Urheiluosaston tuotteet on jaettu lajeihin: treeni, juoksu, jalkapallo, laskettelu, lumilautailu, maastohiihto, jääkiekko, salibandy, tennis, sulkapallo, pöytätennis, käsipallo, muuta palloilulajit, skateboard, rullaluistelu, pyöräily, golf ja uinti. Voit siis siirtyä suoraan itseäsi kiinnostavanlajin alle, jossa näkyvät sen omat tuotteet ryhmiteltyinä vaatteisiin, mahdollisesti kenkiin ja muihin varusteisiin, kuten mailoihin, suksiin, sauvoihin tai kypäriin. Kuten muidenkin urheilutarvikkeita myyvien verkkokauppojen kohdalla, päätimme etsiä naisten luistimia, edes hokkarimallisia, jotta kirjoittaja pääsisi verestämään taitojaan jäälle talven tullen.

Luistimet löytyvät joko jääkiekkolajin alta tai näpyttelemällä luistimet ”Etsi” kenttään. Luistimia toki löytyi, kolkutteleehan talvi jo ovelle, jopa 18 paria. Voit selata halutuloksia joko aikuisille, junioreille tai kaikille, tuotemerkin mukaan, hintaluokan perusteella tai halvimmasta kalleimpaan ja päinvastoin. Yhtään kaunoluisteluun sopivaa paria ei kuitenkaan niiden joukkoon mahtunut, sillä kaikki osoittautuivat puhtaasti jääkiekkoluistimiksi. Päätimme siis tyytyä vauhdikkaiden jäälajien harrastamiseen ja valita sopivat hokkarit. Normaalikokoiseen naisen jalkaan löytyy lukuisia sopivia ehdokkaita, niin yllättävän edullisista Revolutionin U Pulse-mallista aina useamman satasen CCM:n ja Bauerin malleihin. Jokaisesta luistinparista oli kiitettävästi tietoa esillä, mukaan lukien jokaisen koon saatavuus valitsemassasi myymälässä (varastotilanne päivitetään joka yö).

Muita urheilutarvikkeita löytyy Stadiumin valikoimista runsaasti. Treeneihin on saatavilla esimerkiksi Casallin joogamattoja, painoja sekä kahvakuulia ja tasapainolautoja, tai vaikka SOC:in jumppapallo. Myös Polarin ja GArminin sykemittarit piileskelevät Treeni-kategorian alla. Lumilautailusta nauttivat voivat valita rinteille Burtonin, Riden ja K2:n upean värikkäät  laudat tai päätä turvaamaan Anonin tai Pocin kypärät, ja silmien suojaksi Oakleyn tai Dr Zipen korkealaatuiset lasit. Sulkapalloilijoita odottavat Yonexin ja Wilsonin vankat ja kestävät mailat ja pallot. Oletko golfkärpäsen purema? Ei hätää, sillä sinullekin Stadiumista löytyy kaikki tarpeellinen. Valittavanasi ovat niin aikuisten Cobra- ja junioreiden US Kids -mailasetit kantobägissään, ja niiden työntämiseen Four D:n näppärät kärryt. Jopa viheriöllä tarvitsemasi Stadiumin ja Long Lifen tiit, Four D:n pallonkerääjät ja mailaharjat jne. löytyvät samalla kertaa.

Jos siis jo olet aktiivinen liikkuja, tai vasta olet saanut itsesi sohvalta ylös ja haaveilet muuttuvasi sohvaperunasta ikiliikkujaksi, tekee Stadium parhaansa auttaakseen sinua. Mahtavan tuotevalikoiman lisäksi kannattaa pistäytyä lukemassa sivun alalaidasta löytyvän Oppaat-linkin tarjoamat oppaat. Saat ohjeita niin kokojen, ostosprosessin, tuotteiden kuin niiden hoidonkin osalta. Opettele esimerkiksi pukeutumaan kerroksittain talvihangille ja hoitamaan käsineitäsi oikein, tai valitsemaan jäälle jalkaasi oikeankokoiset luistimet.

Stadiumissa voit maksaa verkkotilauksesi joko verkkopankkimaksuna, luottokortilla, Klarnan laskulla, postiennakolla (+3,90 €), saamallasi lahjakortilla ja myymälästä noutamasi tilaukset vasta paikan päällä myös käteisellä. Tilaus toimitetaan joko MyPack-toimituksena Matkahuoltoon, myymälään noudettavaksi tai kotiinkuljetuksena (yli 20 kiloa painavat tai tilaa vievät paketit). Toimituksesta maksat MyPack-lähetysten kohdalla 6,90 € – yli 50 €:n tilaukset saat ilman lisäkuluja – ja kotiinkuljetuksesta kauppa veloittaa kirpaisevat 79 €. Noutoon ei luonnollisesti liity toimituskuluja. Vaihto- ja palautusaika on lakisääteinen 14 vuorokautta, ja tuotteet voit joko viedä lähimpään myymälään, Matkahuoltoon tai pyytää Stadiumia järjestämään kotoa haku (et maksa sitä itse mitään). Asiakaspalvelua saat toistaiseksi vain sähköpostin välityksellä.

Stadiumilla on oma kanta-asiakasohjelmansa ja asiakaskorttinsa. Kanta-asiakkaaksi liittyneet saavat jokaisesta eurokaisestaan yhden pisteen – myös aletuotteiden osalta – ja 200 pistettä kerättyäsi saat 5 € bonusta. Sen lisäksi alat saada vuosibonusta ostettuasi kaupasta yli 400 €:lla. Kanta-asiakkuus on tietysti ilmaista.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *