New Super Mario Bros. Wii

Esittely New Super Mario Bros. Wii

New Super Mario Bros. Wii on Nintendo Wiille vuonna 2009 julkaistu tasohyppelypeli. Se on jatko-osa New Super Mario Bros. -pelille, joka julkaistiin alun perin Nintendo DS:lle. Peliä kehitti Nintendo EAD-tiimi ja sen julkaisijana toimi Nintendo itse.

New Super Mario Bros. Wii pitää sisällään perinteisen Super Mario Bros. -pelisarjan elementit, kuten tasojen läpäisyn, kohteiden keräämisen ja vihollisten voittamisen. Pelaaja ohjaa hahmoa 2D-tasojen läpi samalla keräten kolikoita, sieniä ja muita erikoisesineitä. Peli tarjoaa myös mahdollisuuden moninpeliin, jossa neljä pelaajaa voi pelata yhtä aikaa.

Tarina ja hahmot

New Super Mario Bros. Wiissä tarina seuraa Marioa ja kumppaneita, kun he yrittävät pelastaa prinsessa Peachin Bowserilta. Peli sisältää yhteensä yli 80 tasoa, joista osa on uusia ja osa klassisia uudelleen suunniteltuja tasoja aiemmista Mario-peleistä. Hahmovalikoimaan kuuluvat Mario, Luigi ja kaksi Toad-nimistä sientä, joita pelaajat voivat ohjata.

Jokaisella hahmolla on omat ominaisuutensa. Tavanomainen Mario on hyvin tasapainoinen hahmo, kun taas Luigi pystyy hyppäämään korkeammalle. Toad-hahmoilla taas on paras juoksunopeus. Moninpelimoodissa pelaajat voivat valita haluamansa hahmon ja yrittää saavuttaa yhteisen tavoitteen.

Pelimekaniikka ja ohjaus

New Super Mario Bros. Wiissä pelimekaniikka on hyvin samanlainen kuin aiemmissa Super Mario Bros. -peleissä. Pelaaja ohjaa hahmoa eteenpäin tasolla, hyppii vihollisten yli ja kerää erilaisia voimiesineitä. Pelaajat voivat myös kerätä kolikoita, jotka antavat lisäelämiä tai avainta piilotettuihin alueisiin.

Pelissä on myös käytössä uusia mekaniikkoja, kuten propellipukki, joka antaa hahmolle kyvyn lentää rajoitetun ajan. Lisäksi mukana on uusi Super Guide -toiminto, joka auttaa pelaajaa tiukkojen kohtien läpäisemisessä antamalla ohjeita ja jopa hoitamalla osan tasosta pelaajan puolesta.

New Super Mario Bros. Wii hyödyntää Wiin ohjausjärjestelmää. Pelaajat voivat ohjata hahmoa Wiimote-ohjaimella, jota pitävät vaakatasossa. Hahmoa liikutetaan ohjaimen nuolinäppäimillä ja hyppääminen tapahtuu nappia painamalla. Peli tukee myös Wii Remote & Nunchuk -yhdistelmää sekä Wii Classic Pro Controlleria.

Yhteenvetona New Super Mario Bros. Wii on suosittu tasohyppelypeli Wii-konsolille. Peli tarjoaa perinteisen Super Mario Bros. -sarjan pelimekaniikkaa uusilla lisäyksillä ja kokemuksen voi jakaa jopa neljän pelaajan moninpelimoodissa. New Super Mario Bros. Wii on saanut positiivista palautetta niin pelaajilta kuin kriitikoilta ja se on yksi Wiin parhaiten myyneistä peleistä.

Uudet ominaisuudet ja power-upit

New Super Mario Bros. Wii on yksi Wii-konsolin parhaista peleistä, joka tarjoaa pelaajilleen uusia ominaisuuksia ja power-up -esineitä. Peli sisältää neljä erilaista hahmoa, jotka pelaajat voivat valita pelatessaan. Mario, Luigi, keltaiset Toadit ja siniset Toadit tarjoavat pelaajille vaihtoehtoja ja erilaisia pelikokemuksia.

Yksi pelin mielenkiintoisimmista uusista ominaisuuksista on mahdollisuus pelata neljän pelaajan yhteistyötilassa. Tämä tarkoittaa sitä, että neljä pelaajaa voi pelata yhdessä samalla tasolla. Tämä antaa mahdollisuuden yhteistyöhön ja vuorovaikutukseen pelaajien välillä, mikä tekee pelistä sosiaalisen ja hauskan ryhmäpelin.

Peli sisältää myös uusia power-up -esineitä, jotka antavat pelaajille erilaisia kykyjä ja etuja pelissä. Esimerkiksi sininen sieni tekee Mario- tai muusta hahmosta isomman ja vahvemman, ja se pystyy tuhoamaan vihollisia helpommin. Toisaalta, jos pelaaja saa käsiinsä uudenäönkudottavan lehden, hän pystyy muuttumaan oravaksi, jolloin hän voi lentää ilmassa ja saavuttaa vaikeasti saavutettavia alueita. Nämä uudet power-upit tuovat mukaan lisää pelattavuutta ja haasteita peliin, ja antavat pelaajalle mahdollisuuden kokea erilaisia taktiikoita ja strategioita.

Haastavimmat tasot ja viholliset

New Super Mario Bros. Wii ei ole helppo peli. Se sisältää useita haastavia tasoja, jotka vaativat pelaajilta tarkkuutta, nopeutta ja hyvää pelinlukutaitoa. Jo ensimmäisestä maailmasta lähtien pelaajaa haastavat erilaiset esteet, hyppelyt ja viholliset.

Jokaisessa maailmassa on myös lopussa pomovihollinen, jonka pelaajien täytyy voittaa päästäkseen eteenpäin. Näiden pomovihollisten voittaminen vaatii pelaajilta taitoa ja strategiaa, ja ne tarjoavatkin mukavaa vaihtelua muuhun peliin.

Pelissä on myös erityisiä maailmoja, jotka avautuvat pelaajille vaikeiden tasojen läpäisyn jälkeen. Nämä maailmat sisältävät entistä haastavampia tasoja ja vihollisia, jotka testaavat pelaajien taitoja entistäkin enemmän. Vaikka peli voi olla haastava, tarjoaa se myös palkitsevan tunteen, kun pelaaja onnistuu läpäisemään vaikean tason tai voittamaan vahvan vihollisen.

Kehittäjät ja julkaisu

New Super Mario Bros. Wii:n kehitti japanilainen peliyhtiö Nintendo EAD ja julkaisi Nintendo. Peli julkaistiin alun perin Japanissa vuonna 2009 ja se oli välittömästi suuri menestys. Se oli yksi Wii-konsolin myydyimmistä peleistä ja sai paljon positiivista palautetta niin kriitikoilta kuin pelaajiltakin.

Pelissä oli upea grafiikka ja äänitehosteet, jotka saivat pelaajan uppoutumaan Mario-maailmaan. Peli myös hyödynsi Wii-konsolin liikeohjausta, mikä teki pelikokemuksesta entistäkin mielenkiintoisemman ja vuorovaikutteisemman.

New Super Mario Bros. Wii on edelleen yksi Wii-konsolin suosituimmista ja rakastetuimmista peleistä. Sen uudet ominaisuudet, haastavat tasot ja viholliset sekä huippuluokan kehittäjät ja julkaisu tekevät siitä pakollisen hankinnan kaikille Wii-pelaajille. Peli tarjoaa unohtumattomia pelihetkiä ja haastetta, ja se on ehdottomasti yksi parhaista Mario-peleistä, mitä on julkaistu.

Arvostelut ja pelin menestys

New Super Mario Bros. Wii on yksi Wii-konsolin parhaista peleistä, ja se on saanut paljon kiitosta niin pelaajilta kuin kriitikoiltakin. Peli julkaistiin vuonna 2009, ja siitä tuli nopeasti suosittu sekä myyntimenestys.

Pelin arvostelut olivat pääasiassa positiivisia, ja monet kehuivat sen viihdyttävyyttä ja nostalgista tunnelmaa. Pelin grafiikka ja äänimaailma saivat myös paljon kiitosta. Arvosteluissa peliä kuvailtiin usein hauskanpitoa tarjoavaksi ja helppolukuiseksi peliksi, joka sopii hyvin niin aloitteleville pelaajille kuin kokeneemmillekin pelaajille.

Pelin menestys oli myös huomattavaa. New Super Mario Bros. Wii myi miljoonia kappaleita ympäri maailman, ja se oli yksi myydyimmistä peleistä Wii-konsolilla. Sen suosio johti myös siihen, että pelistä julkaistiin useita jatko-osia ja spin-off pelejä.

Lisäsisältö ja DLC:t

New Super Mario Bros. Wii oli myös yksi ensimmäisistä Wii-peleistä, johon julkaistiin ladattavaa lisäsisältöä eli DLC:tä. DLC:t lisäsivät peliin uusia tasopaketteja, haasteita ja pelihahmoja. Ne tarjosivat pelaajille mahdollisuuden laajentaa pelikokemustaan ja kokea uusia seikkailuja pelin parissa.

DLC:t olivat suosittuja pelaajien keskuudessa, ja monet kiittivät Nintendoa siitä, että he tarjosivat jatkuvasti uutta sisältöä peliin. Lisäsisällön ansiosta peli pysyi mielenkiintoisena pitkään, ja se houkutteli pelaajia palaamaan pelin pariin uudelleen ja uudelleen.

Vinkit ja strategiat pelin läpäisyyn

New Super Mario Bros. Wii on haastava peli, ja pelin läpäisy voi olla vaikeaa etenkin aloitteleville pelaajille. Onneksi pelaajien avuksi on tarjolla lukuisia vinkkejä ja strategioita, joiden avulla peliä voi pelata tehokkaammin ja selvitä vaikeimmistakin kohdista helpommin.

Yksi hyvä vinkki on hyödyntää pelissä tarjolla olevia apuhahmoja, kuten Luigiä ja Keltamakuria. Näiden hahmojen avulla peli voi tuntua hieman helpommalta, sillä niillä pelaaminen tuo mukaan lisäelämiä ja muita etuja.

Toinen hyvä strategia on tutustua tarkasti pelin eri tasoihin ja niiden salaisuuksiin. Pelissä on useita piilopaikkoja, salaisia käytäviä ja salaovia, jotka johdattavat pelaajan esimerkiksi bonusalueille tai lisäelämien luo. Eri tasojen tutkiminen ja salaisten kohteiden löytäminen voi auttaa pelaajaa etenemään pelissä nopeammin ja helpommin.

Lopuksi, peliä kannattaa pelata yhdessä ystävien kanssa. New Super Mario Bros. Wii tarjoaa neljän pelaajan moninpelitilan, jossa voi kilpailla tai pelata yhdessä. Yhteistyö pelikavereiden kanssa voi tehdä pelistä paitsi hauskempaa myös helpompaa, kun voi jakaa tehtäviä ja auttaa toisiaan etenemään.

Kaiken kaikkiaan New Super Mario Bros. Wii on suosittu ja viihdyttävä peli, joka tarjoaa paljon haastetta ja hauskanpitoa. Sen arvostelut ovat olleet positiivisia, ja pelin menestys on ollut huomattavaa. Lisäsisältö ja DLC:t ovat pitäneet pelin mielenkiintoisena pitkään, ja vinkit ja strategiat auttavat pelaajia selviämään pelin haasteista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *