Booky

Booky  (www.booky.fi)

Booky.fi on supisuomalainen verkossa toimiva kirjakauppa, jolla ei ole myymälöitä. Sitä hallinnoi Booky.fi Oy, joka avasi verkkokaupan ovet vuonna 2005. Yritys on ainoa, joka myy yksityisille ja on silti samalla valtion virastojen ja yliopistojen pääasiallinen kirjatoimittaja. Jopa verkkokaupan ohjelmisto on itse tuotettu ja ylläpidetty. Lisäksi Booky on maamme ainoa kirjakauppa, joka tarjoaa asiakkailleen loistavan mahdollisuuden myydä omia käytettyjä kirjojaan verkkokaupan kautta. Kimppatilaukset kannattaa myös hoitaa Bookyn kautta, sillä se tarjoaa Ryhmätilausmahdollisuutta, jolloin ostaessanne useamman kappaleen samaa kirjaa (mistä tahansa kategoriasta!), saatte edullisemman yksikköhinnan.

Bookyn sivustolta on tilattavissa yli 12 miljoonaa teosta, joihin lukeutuvat kaikki suomalaiset kirjat ja yli 8 miljoonaa ulkomaista nimikettä. Kirjat on jaettu kategorioihin opiskelu, yleiskirjallisuus, hyvinvointi, vapaa-aika ja tietokirjat. Opiskeluosastolta löytyvät lukiokirjat ja laskimet. Yleiskirjallisuuden alla ovat niin kotimainen ja käännetty kaunokirjallisuus, runous, sarjakuvat, mietelauseet, lastenkirjat kuin pokkaritkin. Siis kaikkea Tolkienin Taru Sormusten Herrasta Astrid Lindgrenin Ronja Ryövärintyttäreen on ulottuvillasi. Hyvinvointiin kuuluvat ihmissuhteet, elämäntaito, kauneus ja terveys, psykologia, lapset ja vauvat sekä voimistelu. Valikoimasta mainittakoon Martin Baxendalen Avioliitto: Käyttäjän opas, Una Nuotion Kerro kerro kuvastin – Kauneudenhoidon käsikirja ja Jarmo Ahosen MP – Power Pilates. Vapaa-ajan puolelle kuuluvat esimerkiksi ruoka & juoma & laihdutus, sisustus, käsityöt, talo ja piha, puutarha ja kasvit, valokuvaus, eläimet, urheilu ja ulkoilu, sekä matkustus ja kartat. Luo herkkuja Sini Visan Kinuskikissa leipoo opastuksella, ikuista elämäsi tärkeät hetket Scott Kelbyn Digikuvauskirjan ohjeilla tai lähde sienimetsälle Pentti Salon Suomen sieniopas korissasi.  Tietokirjojen alle lukeutuvat mm. kalenterit, anatomia, tietotekniikka, oikeustiede, käsityötaide ja historia.

Alakategoriaan siirryttyäsi et valitettavasti voi rajata hakua tai laittaa tuotteita hinta-, aakkos- tai uutuusjärjestykseen. Eli jos tiedät suhteellisen tarkasti mitä etsit, kannattaa käyttää sivun yläosasta löytyvää Tarkennettu haku-kenttää. Sitä kautta saadut tulokset voit sitten järjestää usealla tavalla. Jokaisen kirjan kohdalla ilmenee normaalitietojen lisäksi myös, onko sitä myynnissä käytettynä.

Kirjoja ja pelejä voit etsiä myös Omakauppa-osiosta, jossa on useita hakusuodattimia elämääsi helpottamassa. Kaikkea keräilyharvinaisuuksista uusiin, uutta vastaaviin ja heikkokuntoisiin on saatavilla. Omakauppa on mainio vaihtoehto etenkin silloin, jos kirja tai peli tulee omaan kulutukseesi, etkä kaihda kirpparitavaraa. Hinnanero uuteen verrattuna saattaa olla valtava. Edullisia ostoksia voit tehdä myös vuorokausittain päivittyvästä Löytönurkasta. Etenkin kaunokirjallisuutta on tarjolla pikkurahalla.

Kirjojen lisäksi Booky myy pelejä, jotka sopivat niin PC:lle kuin muillekin alustoille, kuten PlayStationiin, Nintendolle ja Xboxille. Valitse itselle tai lahjaksi vaikkapa Lego Star Wars tai The Testament of Sherlock Holmes. Myös erilaisia toimistotarvikkeita arkistointiin, tulostamiseen ja muuhun päivittäiseen toimintaan on runsaasti tilattavissa.

Sivustollaan Booky vakuuttaa ottavansa tilauksia vastaan verkkokaupan lisäksi puhelimitse, sähköpostilla ja faksilla. Tilaukset voit maksaa verkkopankkimaksun ja luottokortin lisäksi myös laskulla (jos olet VIP-asiakas), sekä ennakkolaskulla, jonka saat sähköpostiisi. Huomaa kuitenkin, että tilauksesi käsitellään vasta ennakkolaskun jälkeen. Jopa PayPal on juuri lisätty maksutapojen joukkoon. Toimitusmaksu on aina 0 €, ja voit valita toimitustavaksi joko postituksen kotiosoitteellasi, valitsemallesi R-kioskille tai SmartPost-pakettiautomaattiin. Esimerkiksi lahjatilausten kohdalla Booky toimittaa mielellään kirjeen tai paketin suoraan sen saajalle, jopa ulkomaille, kunhan valitset Kassalla maksajan osoitteeksi eri kuin toimitusosoitteen. Ulkomaan tilaukset Booky hoitaa yhteistyössä Itellan kanssa, ja postikulut määräytyvät normaaleina postikuluina, ja näkyvät tietysti tilausta tehdessä. Toimitusaika kotimaassa on keskimäärin 1 – 4 vuorokautta, ja se ilmoitetaan selkeästi jokaisen kirjan kohdalla erikseen. Tilattavat teokset vaativat tietysti kauemmin aikaa. Palautuksia voit tehdä 14 vuorokauden sisällä, tosin ulkomailta voit palauttaa vain saamasi väärät tai vialliset kirjat.

Koska kirja on aina arvokas lahja, tarjoaa Booky mahdollisuuden lahjoittaa ystävälle tai läheiselle 6 kuukautta voimassa olevan 10 – 150 € lahjakortin. Varsinaista korttia ei postiteta, vaan saat lahjakorttitunnuksen suoraan sähköpostiisi.

VIP-asiakkuus antaa sinulle mahdollisuuden myydä Bookyn sivustolla omat pölyttyvät kirjat ja pelit, joita et enää halua säilyttää. Kanta-asiakkaat voivat myös valita maksutavaksi 14 vuorokauden laskun.

Mikäli sinulla on kysyttävää verkkokaupan ja sen tuotteiden osalta, saat apua äärettömän ystävällisestä ja avuliaasta asiakaspalvelusta joko chattina, puhelimitse arkisin kello 9.30 – 15.30 tai sähköpostilla.

 

3 vastausta artikkeliin “Booky”

  1. Olen tilaillut vuosien mittaan useistakin verkokaupoista kirjoja, mutta mielestäni Booky on alan paras. Se on ensnnäkin täysin suomalainen, toisin kuin esimerkiksi alan jättiläinen CDON.com, elin tuen samalla oman maan taloutta ja takaan työpaikkoja. Lisäksi Bookylla on yllättävän laaja ja monipuolinen kirjavalikoima, ja löytyypä sieltä muitakin tuotteita lahjaksi. Kaiken huipuksi tilauksista ei koskaan peritä toimituskuluja ja tomitukselle voit valita haluamasi tavan! Esimerkiksi ikäntyneelle äidilleni haluan toimituksen aina suoraan kotiin, koska hänen olisi vaikea lähteä hakemaan pakettia postista tai automaatilta.

  2. Olen aivan samma mieltä edellisen kirjoittajan kanssa, ja tilaankin kirjoja lähes yksistään suomalaisen Bookyn kautta. Aluksi en ollut uskoa sen kirjojen määrän olevan noin suuri,mutta voin kokemuksen äänellä jo sanoa, että Bookyn valikoimasta löytyy lähes kaikki. Valtavan valikoiman lisäksi olen ihastunmut siihen mahdollisuuteen, että ostan kirjatoukkaystävilleni löahjat Bookystä, joka toimittaa jokaisen kirjat ilmaiseksi suoraan kotiin! Esimerkiksi CDON ei tarjoa ilmaisia toimituksia kuin joskus alennuskoodilla ja mitä useampia kirjoja, sitä enemmän niden toimituksesta maksat. Vain Akateeminen Kirjakauppa pystyy tarjoamaan ilmaisen toimituksen, jos kykenet noutamaan sen jostakin myymälästä.

  3. Booky on omakin valintani useimmiten, vaikka sen hinnat ovat tavallisesti hiukkasen esimerkiksi Adlibristä korkeammat. Sen etuina ovat omaa makuani vastaavan kirjavalikoiman lisäksi ilmainen toimitus ja palautus, loistava suomenkielinen asiakaspalvelu ja myös käytettyjen, hyväkuntoisten kirjojen saatavuus. Uutiskirjeen kautta saan myös tietoa tulevista julkaisuista ja ajankohtaisista tarjouksista, joista usein löytyykin loistavia lahjaehdokkaita. Älkääkä unohtako Löytönurkkaa, josta löytyy tavallisesti satoja kirjoja todella houkuttelevin hinnoin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *