Freelancer.com

Freelancer.com

Freelancer.com -palvelu on maailman suurin freelance-toiminnan markkinapaikka. Toiminnaltaan sivusto on lähes samanlainen kuin kaikki muutkin freelancer-sivustot: Työnantaja ilmoittaa projektin, freelancer tekee siihen tarjouksen, työnantaja valitsee haluamansa freelancerin ja maksaa palkkion hyvin tehdystä työstä. Sivustolle voi rekisteröityä ilmaiseksi, mutta projektien palkkioista veloitetaan tietty prosentti porrastetusti riippuen jäsenyytesi tyypistä, joita ovat esimerkiksi Free-, Basic-, Plus-, Standard-, ja Premium-jäsenyydet. Alimmalla tasolla (Free, Basic, Plus) projektin palkkiosta veloitetaan asiakkaalta 3$/3% ja freelanceriltä 5$/10%. Asiakas voi maksaa freelancerille muun muassa Paypalia käyttäen, Skrillillä (Moneybookers), WebMoney:lla tai vaikkapa tilisiirrolla.

Töitä löytyy kaikilta osa-alueilta, joita tietokoneella voi tehdä. Sivusto onkin todella suosittu ulkoistamisen paikka yritysten keskuudessa. Erilaisena ominaisuutena ovat myös ns. kilpailut, joihin freelancerit voivat osallistua ja lähettää luomuksensa pyydetyllä tavalla. Kilpailun järjestäjät valitsevat voittajan, joka kuittaa itselleen sievoisen palkintosumman. Suomalaisia käyttäjiä on sivustolla jonkin verran, mutta valtaosa puhuu äidinkielenään englantia.

Sivustolta löytyy muutamia usein kysyttyjä kysymyksiä, joihin on annettu valmiit vastaukset. Käyttäjä voi myös ilmoittaa sivustolla esiintyvästä virheestä lähettämällä vapaamuotoisen ilmoituksen ylläpidolle. Ongelmatilanteen sattuessa asiakaspalveluun saa yhteyden ”Ota meihin yhteyttä” linkin kautta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *