Joulukortit

Voit teettää omista digikuvista joulukortteja tai muita onnittelukortteja. Hintaa kortille tulee toimittajasta riippuen postikuluineenkin vajaa euron kappale. Ihan sopuhinta persoonallisesta joulukortista. Voittaa ”hyvää joulua” tekstiviestin mennen tullen.

 

[TABLE=8]

Vertailusta voi havaita, että hinnat ovat melko yhteneväiset eikä eroja juuri synny. Foto.com:n valokuvapaperi lienee melko laadukasta, sillä varmaan selittyy korkea hinta. Sama yhtiö kun oli halvin tavallisten valokuvien kehitys vertailussa. Kaikki kolme yhtiötä tarjoavat kuoret mukaan jokaiselle kortille. Tämä ihan hyvä juttu, ettei kukaan vaan ala lähettämään valokuvia ilman kuorta. Valokuva kun ei kestä naarmuttamista tai kosteutta samalla tavalla kuin tavallinen postikortti.

Voit tietenkin käyttää muitakin kuin omia digikuvia. Netistä löytyy sekä hauskoja että taiteellisia ja vähän pikkutuhmiakin joulukorttiin sopivia kuvia. Kortin kuva saajan mukaan, mikä sen persoonallisempaa. Tekijänoikeuksista ei tarvitse välittää, niin kauan kun et myy kortteja tai muuten käytä niitä kaupallisiin tarkoituksiin.

Jos osaat vähän kuvankäsittelyä voit tietenkin tehdä onnittelukortit myös ja säästää hiukan rahaa. Tavallisten digikuvien teettääminen tai tulostaminen kun on selvästi halvempaa kuin onnittelukorttien. Ota mallia valokuvausliikkeiden sivuilla olevista onnittelukorttien kehyksistä ja sommittelusta tee kuvankäsittelyllä vastaavat. Hommassa ei ihan pääse tuntipalkoille, mutta vielä enemmän itse tehdyn tuntua siinä on. Jos sinulla on valokuvatulostin tai edes tavallinen väritulostin, niin kannattaa ottaa muutama mallivedon ennen kuin lähettää kuvat teetettäväksi. Katso myös Mustekaupat vertailu sivu.

Hyviä kuvankäsittelyohjelmia ovat esimerkiksi Gimp ja Paint shop Pro. Ilmaisen Gimp ohjelman voi ladata tuolta.

 

2 vastausta artikkeliin “Joulukortit”

  1. Todella kiva artikkeli ja kiitos myös siinä olleesta hintavertailusta! Vaikka hinnat luonnollisesti muuttuvat ajan myötä, on ne kuitenkin suuntaa-antavia. Aiemmin olen ollut liian laiska tilatakseni persoonalliset joulukortit tutuille, mutta taidanpa tänä vuonna tehdä poikkeuksen!

  2. Omista kuvista teetetyt kortit on aina persoonallinen vaihtoehto valmiille. Onko kenelläkään kuitenkaan tietoa siitä, voiko valmiita joulukortteja tilata mistään kappaleittain (niitä perinteisia paperisia)? Kaipaisin etenkin jotain vanhanajn henkistä kuvitusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *