Tilausajo

Tilausajo linja-autoSattuneesta syystä jouduin hankkimaan kuljetuksen yrityksen tilaisuuteen. Lähtijöitä oli yli 30 joten taksi ei oikein tullut kyseeseen. Tilatakseja olisi tarvittu ainakin 4 kpl. Paluumatka olisi tietysti ollut helpompi takseilla, kun jokainen olisi voitu viedä kotiovelle.

Varasin tarkoitukseen tilausajobussin. Jätän tässä mainitsematta kuljetusliikkeen nimeä, ettei menisi mainostamisen puolelle. Kokemus oli ihan neutraali, olivat paikalla ajallaan ja hoitivat sen minkä lupasivat. Hintojen vertailu oli tavattoman hankalaa. Monen liikennöinti yrittäjän sivuilta puuttui hinnasto. Vaikka hintatietoja jostain löytyikin, niin vertailu oli kuta kuinkin mahdotonta. Joillakin oli tuntiveloitus, joissain kilometrihinta ja vielä useammalla niiden yhdistelmä. Sitten tuli yleensä kiinteä veloitus ja sunnuntai/yölisiä.

Vasta nyt, kun aloin koostaa tänne vertailua, niin huomasin sellaisen palvelun kuin tilausajot.net. Palvelussa voi kilpailuttaa tilausajon. Lomakkeelle syötetään yhteystiedot, kerrotaan mistä mihin halutaan matkustaa ja muut toiveet esimerkiksi ajoneuvon varustelusta. Tiedot välitetään synergybus järjestelmään ja useat liikennöitsijät näkevät pyynnön. Palvelu ei maksa mitään, mutta voi säästää paljon rahaa. Säästö tulee kilpailutuksesta ja siitä halvin hinta on luultavasti sillä jonka kustannukset kyseistä matkasta ovat edullisimmat. Tarjouspyyntöön tuskin edes vastaa sellainen liikennöitsijä, joka tietää että oma hinta ei ole kilpailukykyinen kyseisellä matkalla. Päivitys: Palvelu on muuttanut nimensä Tilausajot.net nimiseksi. Aiempi nimi oli siis Bussimatkat.fi ja se nyt korvattu oikealla linkillä. Palvelu on muuttunut aiempaa selvemmäksi ja helppokäyttöisemmäksi.

Linkki kilpailutus palveluun: www.tilausajot.net

Palvelu on siis ilmainen. Saavat luultavasti jonkun korvauksen liikennöitsijöiltä, että pystyvät kilpailutus järjestelmää pyörittämään.

Laitan tähän loppuun vielä muutamia liikennöitsijöitä, joilta voi kysyä tarjousta erikseen. Muutamalla on oma tarjouspyyntö lomake: Jyrkilä.fi,Ventoniemi, Pohjolan Matka, Lakeuden tilausajo, Tilausajo Bosmo ja Tilausliikenne Kokko.

Voit myös etsiä Googlen hakukoneen avulla sopivaa tilausajo yritystä. Hae esimerkiksi hakusanoilla tilausajo tai tilausliikenne ja lisää perään lähinnä suurin paikkakunta, joka on lähellä tai matkan varrella. Hakuesimerkki: ”tilausajo helsinki turku”, ”tilausliikenne kuopio” tai ”tilausajo espoo”. Ilman lainausmerkkejä saat enemmän hakutuloksia.

 

Täsmähaku

4 vastausta artikkeliin “Tilausajo”

 1. Tilausajo: Helsingin keskustasta- Porvooseen (Dansholmen).
  6.7.2013 puolenpäivän jälkeen lähtö Helsingistä ja paluu Porvoosta noin 22.00
  Matkustajia kutakuinkin 50.

 2. Olen yritykseni puolesta kokeillut tuota sivustoa. Hinnat ko sivuston kautta saaduista ajoista ovat selkeästi edullisemmat, kuin muilla googlen kautta löytämilläni yrityksillä. Ongelmana on ollut vain, että halvassa hinnassa näkyy selkeästi kaluston laatu ja siisteys. Myös 3x ko. kautta tilaamineni kuljetusten kuljettajat ovat olleet mm. pukeutumisen suhteen ei niin ammattimaisen näköisiä.

  Totesin jälleen kerran, että halvalla ei saa hyvää. Mutta melko halválla saa kuitenkin jo ihan hyvää.

  Mutta eiköhän tuollakin sivustolla ole omat kohderyhmänsä 🙂

 3. Olen yrityksen puolesta itsekin järjestellyt ryhmille kuljetuksia tilausajon kautta ja huomannut jokseenkin yllä kirjoittaneen henkilön tapaan käänteisen hinta-laatusuhteen olemassaolosta. Siksi kannattaakin aina muistaa valita tilausajon järjestäjä ns. kohderyhmän mukaan. Eli luokkaretkelle tuskin tarvitsee olla se viimeisin ajoneuvomalli ja paitapuseroon ja liiviin pukeutumnut kuljettaja. Turvallisuuspuolesta ei toki silloinkaan tule tinkiä. Tärkeälle asiakasryhmän kohdalla sitten kannattaa kiinnittää huomiota tuollaisiinkin yksityiskohtiin. Niistä kannattaa kysellä ihan suoraan tilausajon järjestäjäksi kaavailemaltasi firmalta tai kertoa,mitä itse vaatii!

 4. Itse olen löytänyt tuon tilausajot.netin kautta jo kahteen kertaan tänä vuonna loistotarjouksen kuljetukselle.Ensimmäisellä kerralla järjestin yläasteen luokkaretkeä Heurekaan ja toisella kerralla paikallisen jääkiekkoseuran ottelumatkaa. Molemmilla kerralla sain noin 20 tarjousta, joissa oli aikamoista hintaeroa, riippuen lähinnä kuljetuksen tarjoajan sijainnista ja kaluston uutuudesta. Sopiva tarjous kuitenkin löytyi helpolla, eikä tarvinnut itse kuluttaa aikaa tietokoneen tai puhelimen äärellä ja ottaa kuhunkin kuljetusliikkeeseen yhteyttä ja rukoilla hintatarjousta. Pidin myös palvelun lomakkeesta, johon voi eritellä myös tarkan matkareitin ja vaikka pari mielenkiintoista pysähdyspaikaa matkan varrella, ja vaatia jokaiselle ajoneuvon istumapaikalle oman turvavyön jne.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *