Suomalainen kirjakauppa

Suomalainen Kirjakauppa (www.suomalainen.com)

Suomalainen Kirjakauppa on kaikille tuttu kotimainen kirjakauppaketju, joka avaa ”oven lukemattomiin maailmoihin”. Suomalainen Kirjakauppa perustettiin erikoiskirjakauppana Helsingissä vuonna 1912, ja sittemmin se laajeni valtakunnalliseksi ketjuksi, ollen tänään maamme suurin alallaan. Myymälöitä sillä on jo 43 paikkakunnalla ympäri maata ja vuodesta 1999 myös oma verkkokauppa. Yksi sen Helsingin myymälöistä pitää hallussaan Suomen suurimman kirjakaupan titteliä. Lisäksi sillä on kolme Helsinki-Vantaan lentoasemalla sijaitsevaa Reader’s-pokkarimyymälää, joista matkaajat löytävät monenlaista viihdettä lennon ajaksi. Tätä nykyä Suomalainen on osa kotimaista Otava-konsernia, sillä Sanoma myi ketjun vuonna 2011. Omiksi arvoikseen Suomalainen mainitsee vastuullisuuden, laadun, rohkeuden ja läheisyyden. Jo vuosia yritys toimii yhteistyössä Pelastakaa Lapset ry:n kanssa, auttaen mm. tukiperheiden löytymisessä ja vähävaraisten nuorten oppikirjojen hankinnassa.

Halutessasi siis mihin vuorokauden aikaan tahansa sukeltaa vielä lukemattomiin maailmoihin, löytyy verkkokaupan sivuilta yli 100 000 kotimaista ja huikeat 10 miljoonaa ulkomaista kirjaa. Kirjat on jaettu kategorioihin Toplista, Uutuudet, Kaunokirjat, Lasten- ja nuortenkirjat, tietokirjat, pokkarit, oppikirjat, ulkomaiset kirjat, ruotsinkieliset kirjat, kartat, CD-äänikirjat, e-kirjat (niiden tilaamiseen ja lataamiseen löytyvät tarkat ohjeet sivulta Näin tilaat e-kirjoja), mobiilisanakirjat ja MP3-äänikirjat. Niistä jokainen sisältää lukuisia omia alakategorioitaan. Saatavilla on kaikkea romaaneista ja lastenkirjoista keittokirjoihin, sarjakuviin, aforismeihin, matkaoppaisiin tai vaikkapa dekkareihin. Lisäksi valikoimiin kuuluvat jopa peruskoulun ja lukion oppikirjat – myös käytettyinä. Voit siis ostaa itselle tai lahjaksi niin klassiset teokset, kuten Dumasin Monte-Criston kreivin tai William Shakespearen sonetit kuin tuoreimmat uutuudet, kuten Enni Mustosen Paimentytön tai Antti Nurmen Tehokas kahvakuula-harjoitusoppaan.

Hakusuodattimina voit käyttää kustantajaa, tuotemuotoa (sidottu, nidottu, sähköinen jne.), kieltä (vaihtoehtoja yli tusina, aina englannista ja virosta ukrainaan tai viroon), kirjoittajaa, arvosanaa tai hintaa. Luonnollisesti haku onnistuu myös pelkillä avainsanoilla, kuten ”Laila Hirvisaari” tai ”joulu”. Hakutuloksissa näet yhdellä silmäyksellä hinnan lisäksi myös keskiarvon tähtinä. Jokaisen tuotteen omalla sivulla selviää sitten lyhyt kuvaus kirjan sisällöstä, tarkat tiedot, arvioitu toimitusaika ja saatavuus valitsemassasi myymälässä (samoin hinta siellä).

Lisäksi Suomalainen Kirjakauppa myy lehtiä, toimistotarvikkeita, kalentereita ja monenlaisia askartelutuotteita. Harrastuksia varten on saatavilla kaikkea pikkuväen hauskoista puuhakirjoista oikeiden taiteilijoiden tarvikkeisiin ja elokuvatallenteisiin tai kehyksiin ja palapeleihin. Toimistotuotteita löytyy kirjekuorista ja mapeista laskimiin, kyniin, konttorikirjoihin, tulostustarvikkeisiin, ja paljon muuta hyödyllistä. Lehtien osastolla ovat tilattavissa Suomen Lehtiapajan kanssa yhteistyössä myytävät sadat aikakauslehdet.

Mikäli haluat tarjota läheisellesi antoisia lukuhetkiä, muttet tiedä, mitä hänelle esimerkiksi pukinkonttiin valitsisit, on Lahjakortti aina mainio idea! Suomalainen toimittaa ladattavan ja 2 vuotta voimassa olevan lahjakortin valitsemallesi saajalle oman viestisi kera, jonka jälkeen onnellinen vastaanottaja voikin sukeltaa joko verkkokaupan sivuille tai myymälän kirjapaljouden sekaan ja valita itselleen mieluisaa luettavaa. Lahjakortin ostokin sujuu verkkokaupassa käden käänteessä.

Huomaathan, että verkkokaupassa näkemäsi hinnat ovat voimassa vain sen kautta tilatessa, myymälöissä asioidessasi voit joutua maksamaan eri hinnan, yleensä korkeamman. Edullisia löytöjä etsivien kannattaa suunnata suoraan Löytöpiste-sivulle, jolla on usein satoja tuotteita, joiden alet vaihtelevat 10 ja 60 % välillä. Muuta kampanjat selviävät jo etusivulle saapuessasi.

Kanta-asiakkaaksi rekisteröityvät saavat ilmaisen toimituksen postiin tai myymälään sekä bonusta niin verkkokaupassa kuin myymälöissä. Kanta-asiakasbonusta saat heti, kun olet kalenterivuoden aikana ostanut Suomalaisesta Kirjakaupasta yli 100 €:lla, jolloin sinulle lähetetään seuraavan vuoden helmikuussa 5 €:n bonusseteli. Jokaiselta sitä seuraavalta 50 € saat 5 € lisää bonusseteliisi. Ylittäessäsi 300 € ostorajan, saat 10 % bonusta. Muita kanta-asiakkuusetuja ovat esimerkiksi kuukausittaiset tarjoukset, tapahtumat ja kirjailijavierailut sekä yhteistyökumppaneiden edut. Lisäksi voit anoa luotollista kanta-asiakaskorttia.

Suomalaisen Kirjakaupan tilaukset voi maksaa niin verkkopankkimaksulla, luottokortilla kuin Klarnan laskulla ja tilillä. Toimitustavaksi voit valita joko ilmaisen noudon sinulle sopivasta myymälästä, toimituksen Itellan kautta (kulut alkaen 2,70 €, kirjeenä lähetettävät tilaukset saapuvat kotiin asti), tai noudon yhdeltä listatulta R-kioskilta (toimitus maksaa 4,90 €). Tilauksia voidaan toimittaa myös 29 Euroopan maahan, jolloin toimituskulut näkyvät ostoskorissasi tilaushetkellä, ollen alkaen 5,50 €.

Kaikilla verkkokaupan kotimaahan toimitetuilla tuotteilla on lakisääteinen 14 vuorokauden vaihto- ja palautusoikeus. Palautuksen ja vaihdon voit tehdä joko myymälässä tai postitse. Ladattuja tuotteita ei voi ymmärrettävistä syistä palauttaa ja ulkomaille toimitettujen osalta palautus sallitaan vain, jos Suomalainen on hajamielisenä lähettänyt väärän tuotteen.

Asiakaspalvelua saat Suomalaiselta Kirjakaupalta puhelimitse arkisin kello 8 – 17, sekä sähköpostitse.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *