Hyvinvoinnin tavaratalo

Hyvinvoinnin Tavaratalo (www.hyvinvoinnin.fi)

Hyvinvoinnin Tavaratalo on nimensä mukaisesti erikoistunut jokapäiväisen terveytemme vaalimisessa tarvittaviin tuotteisiin. Se avasi ovensa jo vuonna 2004 ja mainostaa olevansa ”Suomen suurin hyvän olon verkkokauppa”. Kaupan toiminnasta vastaa Kaarinassa majapaikkaansa pitävä Hyvinvoinnin Tavaratalo Oy, jonka liikevaihto Balance Consulting mukaan oli vuonna 2012 jo reilut 2,36 miljoonaa euroa (Kauppalehti). Kauppa ei keskity vain terveystuotteiden myyntiin, vaan se noudattaa toiminnassaan myös sen mukaisia arvoja. Hyvinvoinnin Tavaratalo oli luontaistuotteiden myyjistä ensimmäinen, jolle myönnettiin Avainlippu-merkki tunnustukseksi suuresta kotimaisuusasteesta. Lisäksi se myy runsaasti Reilun kaupan -tuotteita, joista kehitysmaiden tuottajat saavat sadostaan aivan eri summia, kuin mitä kansainväliset suuryritykset heille suostuvat maksamaan. Kaupan myymät pesuaineet ovat myös kaikki ekologisia, se tarjoaa fytonomin palveluita ilmaiseksi ja osallistuu kierrätykseen. Hyvinvoinnin Tavaratalo on lisäksi aloittanut pienimuotoisen yhteistyön maailman luontaistuotejätin, amerikkalaisen iHerbin, kanssa, ja tarjoaa 5 dollarin alennuskoodia sieltä ostaville.

Tuotteita verkkokaupassa on tarjolla noin 4 000. Varsinaisia tuotekategorioita on 11, eli: Luontaistuotteet, luonnonkosmetiikka, luomutuotteet, painonhallinta, vitamiinit ja rasvahapot, hoitotarvikkeet, hygieniatuotteet, koti ja puutarha, lemmikit, urheiluravinteet sekä kirjat ja oppaat. Luontaistuotteiden osastolta löytyy yli 500 nimekästä tuotetta, joiden valmistajiin kuuluvat mm. A.Vogel, Biomed, Möller, Tri Tolonen, Frantsila, Gerimax ja Imedeen. Apua on saatavilla niin muistin toimintaan, eturauhasvaivoihin, univaikeuksiin, vastustuskyvyn parantamiseen, virkeyden lisäämiseen, ja kaikkeen siltä väliltä. Terästä aivojen toimintaa esimerkiksi Biomedin NeuroWay-neurolipidivalmisteella, luustoa ja niveliä vahvistavat Via Naturalen Nokkos-Kalkki-Inkivääri-Vihersimpukka -tabletit, sydäntä ja verisuonia puolestaan suojaavat Argimax-tabletit. Luonnonkosmetiikkaa, eli kaikki turvalliset meikit sekä hellävaraiset hiusten-, suun- ja vartalonhoitotuotteet koko perheelle, löytyy niin Frantsilalta, Dr Hauschkalta, Madaralta, Melvitalta ja muilta. Vitamiinien ja rasvahappojen osastolta puolestaan ovat ostettavissa Bioteekin, Möllerin, Tri Tolosen, Vidan, Leaderin ja muiden alan tunnettujen nimien laatutuotteet, vitamiinit ja kivennäisaineet mukaan lukien. Voit valita vaikkapa Leaderin Soija: Kaneli-Omenamakuisen soijaproteiinivalmisteen, Tri Tolosen CardiOmega-kalaöljykapselit, tai Möllerin Total-kapselit, joissa yhdistyvät niin vitamiinit, omega-3, kivennäisaineet kuin antioksidantitkin. Kotiin ja puutarhaan voit valita esimerkiksi Ecoverin, Sonettin, Mummi ja Minän, tai Elokuun ekologisia pesuaineita, siivoustarvikkeita, saunatuotteita – esimerkiksi Frantsilan ja Emendon ihastuttavia tuoksuja -, leluja, sisäilmaa puhdistavia kynttilöitä ja kristallisuolasta valmistettuja Tuisan suolalamppuja, ja paljon muuta. Lemmikeille on tarjolla Yarrahin, Frantsilan, A.Vogelin ja Biolatten kissan- ja koiranruoat, hoitotuotteet sekä ravintolisät. Luomutuotteita löytyy valikoimasta noin 1 000 erilaista, ja niihin lukeutuvat esimerkiksi CocoVin Kalaharin suola, gluteiinittomat tuotteet, superfoodit, pähkinät, Myllärin ja Bioterran hiutaleet ja suurimot, Organic Asian, Topaksen ja Greenfinnsin säilykkeet ja ateriat, Rapunzelin, Bionan, Heikkilän ja Terra Madren mausteet ja öljyt, mutta myös suklaat ja makeiset, kuten Pellavainen pellavalakritsi. Urheiluravinteista ovat tarjolla energiatuotteet, kipugeelit, lisäravinteet, massanlisääjät, palautusjuomat, proteiinituotteet ja muut tarvikkeet. Niiden valmistajiin kuluvat mm. Finnmax, Maxim, Organic Food, Tonalin ja toistaiseksi verkkokauppojen yksinoikeudella Valio PROfeel.

Tuotteita voit hakea myös Tuotteet-kohdasta, jonka alta löytyvät niin tuotealueet, tuotemerkit ja erikoiskaupat. Jos olet vaikka kiinnostunut vain Reilun kaupan tuotteista, keliakiatuotteista tai superfoodeista, voit siirtyä suoraan niiden omille sivuille.

Jos tahdot seurata kaupan tarjouksia, siirry suoraan Tarjoukset-sivulle, jonka tuotteilla on aina vähintään 20 % alennus.

Lähes kaikista tuotteista on kiitettävästi tietoa tarjolla, eli sinut tutustutetaan aineosien edullisiin – ja mahdollisesti haitallisiinkin – vaikutuksiin, annostusohjeisiin, tuotteen tarkkaan koostumukseen ja valmistajaan tai maahantuojaan.

Kaupalla on oma Reilusti parempi -kanta-asiakasohjelmansa, jolla säännölliset asiakkaat voivat saada Ekopisteitä ostoistaan keräten (2 – 10 % tilauksen arvosta) ja muuntaa ne rahaksi. Heille on myös omia erikoistarjouksia, mahdollinen palautusajan pidennys, ladattavia oppaita jne.

Miinuksena mainittakoon, että vaikka Hyvinvoinnin Tavaratalo kertoo lahjakortin olemassaolosta, ei sellaisen ostamiseen näytä sivustolla olevan linkkiä!

Maksutapoina Hyvinvoinnin Tavaratalossa kelpaavat tietysti verkkopankkimaksu ja luottokortit, mutta myös helppo Everyday-lasku tai -osamaksu. Laskulla saat jopa 60 vuorokautta korotonta maksuaikaa, sillä se erääntyy maksuun tilausta seuraavan kuukauden lopulla. Osamaksulla minimilyhennys on joko 50 euroa/kk tai 1/3 laskun summasta. Kuukausikorko avoimelle saldolle on 10 %. Myös maksu Klarna-laskulla tai -osamaksulla on mahdollinen, siinä tapauksessa tosin vain 14 vuorokautta ovat korotonta aikaa. Klarnan todellinen vuosikorko on 25,4 %. Toimitus lähtee matkaan viimeistään tilausta seuraavana arkipäivänä, ja toimitustavaksi voit valita joko R-kioskin, Postin pakettiautomaatin, Postin tai Matkahuollon palvelupisteen, Siwan tai Valintatalon hintaan 4,95 €/ tilaus, pienille tuotteille kirjelähetyksen hintaan 2,95 €, ja kotiinkuljetuksen hintaan 9,95 €. Huomaa, että yli 89 € arvoiset tilaukset saat ilman lisäkuluja (kotiinkuljetuksen kohdalla raja on 129 €). Verkkokauppa toimittaa myös Ruotsiin hintaan 9,95 € ja muihin EU-maihin toimituskulut ovat 17,95 €. Kauppa tarjoaa myös Pikatoimitusta (tilauksesi käsitellään puolen tunnin sisällä, ei vaikuta varsinaisen toimituksen nopeuteen), jonka hinta on edellä mainittujen lisäksi 3,90 €.

Palautusaika on lain sallima 14 vuorokautta, ja tuotteiden tulee luonnollisesti olla avaamattomia ja käyttämättömiä. Palautuksen ei tarvitse tapahtua samalla tavalla kuin toimituksen, eli voit itse valita minne sen jätät (Posti, Matkahuolto, R-kioski, Valintatalo, Siwa jne.)

Asiakaspalvelua on Hyvinvoinnin Tavaratalosta saatavilla joko puhelimitse arkisin kello 8 – 17 tai sähköpostitse. Myös tilauksia voi tehdä puhelimitse. Kuten sanottu, kaupalla on myös ”oma” fytonomi, Outi Seppo, joka vastaa vuosien asiantuntemuksella luontaistuotteita, ravitsemusta ja hyvinvointiasi koskeviin ja mieltäsi askarruttaviin kysymyksiin.

 

1 vastaus artikkeliin “Hyvinvoinnin tavaratalo”

  1. Itse olen tilannut Hyvinvoinnin tavaratalosta luonnonkosmetiikkaa, koska valikoima, laatu ja hinnat ovat mieleiseni. Omia suosikkejani kasvovoiteiden osastolla ovat Madaran ja Laveran tuotteet, tosin erilaisia Frantsilan erikoisvoiteitakin olen kokeillut. Esimerkiksi Meikkien puolella olen ihastunut Bencosin tuotteisiin, joita löytyy kynsilakoista poskipuniin, puutereihin, peitevoiteisiin jne. Niidenkin hinnat ovat mielestäni loistavat. Jotta toimituskulujen osuus olisi mahdollisimman pieni, teen tavallisimmin kimppatilauksen kaverini kanssa. Tavallisesti saammekin tuon ilmaiseen toimitukseen oikeuttavan 89 euron rajan rikki!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *