Ilmoitussivut

Mökkivuokrausten ilmoitussivustoja

VUOKRAOVI.COM

Vuokraovi.com on useimpien suomalaisten tunteman asunnonvälityssivusto Etuovi.comin vuokramökkien ilmoituspalsta. Kummankin takana vaikuttaa Alma Mediapartners Oy, joka on perustettu vuonna 2010. Sillä on hallussaan lukemattomia aputoiminimiä. Vuokraovi.com toimii siis sanomalehden tapaan, eikä itse vuokraa mökkejä. Vuokraoven kautta voit etsiä lähes 4 500 vuokrattavan lomamökin valikoimasta itsellesi sopivaa vaihtoehtoa. Valikoimasta löytyvät niin yksityisten kuin asunnonvälittäjien, vuokravälittäjien ja lomakylien ilmoitukset.

Vaikka lomamökkejä on listattuina reilut 4 500 sellaisenaan kunnioitettava luku, tarjoaa sivusto todella loistavan mainospaikan mökillesi, sillä noin 100 000 vierailijaa käy sivustolla viikoittain. Moinen tietysti tarkoittaa sitä, ettei ilmoituksen jättö ole ilmaista. Lomamökin ilmoittaminen nimittäin maksaa 70 €, ja siihen lisänä saatavan lisänäkyvyyden takaava kohdekorotus 20 €. Hinnat kattavat kuitenkin koko vuokrailmoituksen näyttöajan, onpa se sitten yksi kuukausi tai kaksi vuotta. Hinnalla katetaan sivuston kulut ja mahdollistetaan tuottoa, sillä se ei peri asiakkailta muita maksuja.

Löydettyäsi sivuston runsaitten hakusuodattimien kautta itseäsi kiinnostavan lomamökin, siirryt lopuksi sitä välittävän tahon sivustolle (jossa toisinaan vuokraus onnistuu suoraan) tai saat esille sen omistajan yhteystiedot.


 

MÖKIT.FI

Mökit.fi-sivusto toimii vuodesta 2008, ja sen kautta löytyy laaja mökkien valikoima eri puolilta Suomea. Kesän 2014 antia ovat noin 6 000 ihastuttavaa lomamökkiä. Jos ihmettelet, kuka vastaa sivuston toiminnasta tai kuka sen omistaa, kerrottakoon, että sen taustalla on Vinkkilässä vaikuttava, vuonna 2005 perustettu, VS-Välitys. Samainen yritys omistaa vuokrataan.eu-sivuston, joka erikoistuu asuntoautojen ja pakettiautojen vuokraamiseen. Sivustojen lisäksi yritys toimittaa yksilöityjä verkkosivustoja ja avustaa niiden näyttävyyden kohentamisessa.

Mökit.fi on ilmoitussivusto, eli se ei itse huolehdi sivustolta löytyvien mökkien vuokraprosessista, vaan ohjaa asiakkaan häntä kiinnostavan mökin varsinaisen vuokraajan sivustolle. Osa lomamökkien vuokralle tarjoajista on yksityisiä, osa on jonkin varausjärjestelmän (lähinnä Lomarenkaan) välittämiä. Sivusto siis tarjoaa näkyvyyttä, ja se tekee yhteistyötä keskusvuokraamoitten ja yksityisten lisäksi myös muiden mökkeilyyn liittyvien sivustojen, kuten mökkitalkkarit.fi ja Booking.comin kanssa. Juuri siksi sen valikoima onkin erittäin laaja!

Ruhtinaallisten hakusuodattimien avulla löydät juuri omia vaatimuksiasi vastaavan lomamökin. Mökeistä on useimmiten tarkat tiedot, joihin lukeutuvat ne kaksi suomalaisten tärkeintä kriteeriä, eli etäisyys hiihtokeskukseen ja uimarantaan. Varaushetken saapuessa sinut sitten ohjataan toiselle sivustolle, tai otat yhteyttä mökin omistajaan, jonka kanssa vuokrasopimus syntyy.

Vaikka mökit.fin suurin anti siis näyttää tulevan toisten vuokrausjärjestelmien kautta, se tarjoaa kuitenkin kiitettävästi yleistä tietoa lomamökin vuokrauksesta, ja sivusto kannattaakin lukea huolella. Infoa löytyy niin Suomen mökkitilanteesta yleisesti, mitä mökkiä etsivän kannattaa pitää mielessään, ja paljon muuta hyödyllistä.

Mökit.fin plussat ja miinukset:

+ Lähes 6 000 lomamökin tiedot ja kuvat käytettävissä

+Tarjoaa mökkiään vuokraaville laajan markkinoinnin ja näkyvyydet

+ Tarjoushintaiset mökit ovat omalla sivullaan

– Vuokraus ei tapahdu suoraan mökit.fi-sivustolla, vaan joudut siirtymään toiselle sivustolle tai soittamaan omistajalle

– Oman mökin ilmoittaminen sivustolle maksaa 20 €/ vuosi


 

HUVILA.NET

Huvila.net on vuokramökkien ja loma-asuntojen ilmoitussivusto, jolla on kokemusta jo vuodesta 1999. Sen erikoisuutena on sivuston luettavuus suomen lisäksi myös englanniksi, venäjäksi, saksaksi ja ruotsiksi. Saat siten mökillesi mahdollisimman laajan ulkomaisenkin asiakaskunnan. Kun siihen vielä lisätään sivuston kuukausittainen kävijämäärä, eli noin 100 000 vierailijaa, ymmärrät itsekin kuinka hyvä mainos- ja markkinointikanava se on.

Ilmoittaminen Huvila.netissä ei suinkaan ole ilmaista, jostainhan sivuston on kulut ja tuotto saatava. Hinnasto on kuitenkin porrastettu mökin sesongin aikana tarjoaman vuokrahinnan mukaan, ollen halvimmillaan 96 €/ vuosi ja kalleimmillaan 144 €/ vuosi. Huomaa, että niihin lisätään vielä 24 % alv. eli maksu nousee huomattavasti, ja on vastaavien ilmoitussivustojen tyyriimmästä päästä. Laskutuslisänä maksat sitten vielä 4 €. Mikäli sinulla on useampia mökkejä, joille haluat ilmoituksen, saat paljousalennusta 10 – 30 % verran. Kuvia voit liittää ilmoitukseesi mainituilla hinnoilla vain 2 kpl, ja jokaisesta lisäkuvasta joudut maksamaan käsittelykuluina 12 €. Siksi useimmista kohteista onkin esillä vain ne ilmoitusmaksun kattamat 2 kuvaa. Ilmoitussopimus on lisäksi kestoluontoinen, ja on irtisanottava hyvissä ajoin.

Jos olet etsimässä lomamökkiä, voit lukemattomien hakusuodattimien avulla löytää juuri sen omalta tuntuvan. Jokaisesta mökistä on runsaasti infoa, tavallisimmin myös hintakalenteri on esillä. Mitä varaamiseen tulee, voit tehdä ennakkovarauksen sivuston kautta, mutta se muuttuu viralliseksi vasta, kun mökin omistaja/ vuokraava taho lähettää sinulle varausvahvistuksen ja hoidatte vuokraprosessin loppuun. Vaihtoehtoisesti sovit yhteystiedoissa mainitun henkilön kanssa vuokraamisesta.


 

LOMAOVI.FI

Lomaovi on mökkien ja muiden loma-asuntojen välityspalvelu, joka ei sekään itse toimi vuokraajana, vaan vain ilmoitusten esille laittajana. Mikkeliläinen Lomaovi Oy:n palvelu on perustettu vuonna 2010, ja tarjoaa luonnollisesti valikoimaa tasaisesti koko maan alueelta mutta myös ulkomailta. Kesällä 2014 vuokrattavia kohteita löytyy hieman alle 1 000 kpl, joista ulkomaisia on alle 20. Mökkien lisäksi Lomaovesta löytyvät erilaiset lomapalvelut, kuten golf, laskettelu, veneily, kulttuuri ja viihde & elämys.

Pikahaun hakusuodattimet eivät ole runsaat, mutta niihin lukeutuvat toki aivan välttämättömät kriteerit, kuten hintaluokka, rannan olemassaolo, lääni, kunta, vuodepaikat, vuokrauksen päivämäärät ja valittavana olevan hiihto-/matkailukeskuksen läheisyys. Jos haluat rajoittaa hakua enemmän, valitse tarkka haku. Useimmista mökeistä ja loma-asunnoista on kiitettävästi yksityiskohtaista tietoa, ja erittäin runsas kuvakimara. Et siis ole valitsemassa lomamökkiä sokkona. Valinnan tehtyäsi näet/ siirryt omistajan/ muun vuokraajan yhteystietoihin ja huolehdit sitten vuokraamiseen liittyvistä yksityiskohdista itse. Lomaovi ei sekaannu vuokrasopimuksen laadintaan, eikä myöskään avusta riitatapauksissa.

Jos haluat laittaa mökkisi vuokrailmoituksen Lomaoven sivustolle, tulee sinun varautua maksamaan siitä 40 € + alv./ vuosi, useamman mökin kohdalla saat ilmeisesti alennusta. Ilmoitusmaksu on kuitenkin alan muihin kilpailijoihin verrattuna kohtuullinen.


 

MÖKKILOMA.NET

Mökkiloma-sivusto on vuokrattaviin lomamökkeihin ja loma-asuntoihin erikoistuva markkinapaikka. Se ei itse vuokraa kohteita, vaan toimii niiden mainospaikkana. Vuokraaminen tapahtuu suoraan omistajalta, joihin puolestaan lukeutuvat niin yksityiset kuin erilaiset lomakylät.

Vuokramökkien ja loma-asuntojen määrä on toistaiseksi vaatimaton, toimintansa sivusto on aloittanut vasta vuonna 2013, joten kasvua odotetaan. Hakusuodattimet ovat nekin edelleen vaatimattomat, eli voit rajoittaa etsintääsi vain henkilömäärän, paikkakunnan ja ilmansuunnan perusteella. Kohteista on lisäksi hyvin vaihtelevasti tietoa esillä. Yksityiset ovat listanneet vähemmän yksityiskohtia kuin esimerkiksi lomakylät. Toinen sivustona käyttöastetta rajoittava tekijä on yksinkertaisesti se, että joudut olemaan itse yhteydessä omistajaan, ja huolehtimaan jatkosta. Valitettavasti osa omistajista ei ole jättänyt edes puhelinnumeroa tai sähköpostiosoitetta, vaan ainoastaan osoite on näkyvillä. Se puolestaan hidastaa vuokraamista huomattavasti, sillä harvapa tänään jaksaa enää itse alkaa etsiä puhelinnumeroa tai odotella postin tuomia vastauksia.

Myös hinnaston puuttuminen usean kohteen sivulla on sivustolle erittäin negatiivista, sillä edes jonkinlainen suuntaa-antava arvio tulisi olla jokaisen mökistä kiinnostuneen nähtävillä. Hinta kun on tärkeä päätöskriteeri.

Jos puolestaan haluat ilmoittaa oman mökkisi vuokrattavaksi, mökkiloma.netin kautta se onnistuu helpolla, ja mikä parasta, täysin ilmaiseksi. Yritys ei veloita ilmoituksista minkäänlaista maksua, riittää että rekisteröidyt sivustolle.


 

NETTIMÖKKI.COM

Nettimökki on lomamökkien ilmoituspalvelu, jonka takaa löytyy NettiX Oy. NettiXin perustivat helsinkiläiset tuttavat, jotka aluksi keskittyivät vaihtoautoihin, sitten valikoimaa laajennettiin moottoripyörät, veneisiin, raskaaseen kalustoon, vuokramökkeihin, asuntoihin, varaosiin, matkailuajoneuvoihin jne. Erilaisia Netti-alkuisia sivustoja sillä on hallussaan siis lähes 10. Tänään NettiX on osa Otava-konsernia, johon se liitettiin tytäryhtiönä vuonna 2006.

Nettimökissä on tällä hetkellä nähtävissä noin 2 000 vuokramökkiä. Mahdollisia asiakkaita, eli mökin etsijöitä, siellä vierailee kuitenkin noin 20 000 viikossa, joten sivusto tarjoaa mökillesi mainiota markkinointia, mutta ei ilman kuluja. Vaikka Nettimökissä ilmoittaminen on 1 kuukauden koejakson ajan ilmaista, muuttuu se sitten maksulliseksi ja sinulle lähetetään vuosilasku. Vuosimaksun suuruus on 126 €, eli mökkisi markkinointi on suhteellisen kallista. Jos ilmoitat yli 3 kohdetta sivustolle, saat luultavasti jonkinlaista alennusta maksujen suuruuden suhteen.

Vuokattavia lomamökkejä voit etsiä vaikkapa aihealueen mukaan. Pääkategorioina ovat suomalaisten useimmiten etsimät mökit: järven rannalta, meren rannalta, golfkentän liepeiltä, tennismahdollisuudella, laskettelukeskuksien lähistöltä, isot mökit, pienet mökit ja mökit tai loma-asunnot ulkomailta. Muuten hakusuodattimet ovat laajat, kunhan painat hakukentän alalaidan Lisää hakuehtoja -kohdan kautta esille kaikki käytettävissä olevat kriteerit. Myös tulokset voit sitten järjestää usealla eri tavalla; niin hinnan, pinta-alan kuin makuupaikkojen mukaan.

Lomamökeistä on esillä kiitettävästi tietoa ja kuvia, joten valinta helpottuu. Myös omistajien yhteystiedot löytyvät, joten vuokraamisesta sopiminen hoituu sikäli helpolla. Muista kuitenkin, ettei Nettimökki-sivusto toimi välikätenä, eikä riitatapausten setvijänä, vaan perinteisen sanomalehden tapaan vastaa vain ilmoitusten julkaisusta.


 

SUOMEN LOMAPALVELU

Suomen Lomapalvelu tarjoaa jonkin verran loma-asuntoja ja lomamökkejä muiden palveluittensa (risteilyt, hotellit, urheilumatkat jne.) lomassa. Yritys on perustettu Espoossa vuonna 2000, ja sen aputoiminimiä ovat mm. Marathon Travel Finland ja Rukan Vuokramökit. Suomessa sijaitsevia mökkejä on vajaat 100, sillä osa lomakohteista on ulkomailla, mm. Virossa ja Espanjassa. Sivusto tarjoaa kuitenkin omalle mökillesi mainion näkyvyyden, sillä Suomen lomapalvelun sivustolla vierailee kuukausittain sen omien tietojen mukaan noin 220 000 ihmistä. Mistään emme kuitenkaan löytäneet selvää tietoa siitä, onko ilmoituksen jättö sivustolle ilmaista.

Suuri osa lomamökeistä ja muista loma-asunnoista sijaitsee jonkin Pohjois-Suomen hiihtokeskuksen läheisyydessä. Siksi tuletkin huomaamaan, että monien mökkien hintakalenterin edullisimmat kaudet ovat kesäaikaan, jolloin lunta ei löydy etsimälläkään. Ne ovatkin eriomaisia tukikohtia kauniin luonnon keskellä viihtyville tai esimerkiksi marjastusmatkalle.

Koska Suomen Lomapalvelu toimii ilmoitusten julkaisijana, se ei itse sotkeennu vuokraamiseen, vaan jokaisen mökin omistajan tiedot löytyvät sivustolta. Sivustolla on täytettävä vuokratoivomuskaavake, jonka täytät ja lähetät omistajalle. Sen jälkeen omistaja ottaa sinuun yhteyttä, jotta voitte sopia vuokraehdoista ja muista yksityiskohdista tarkemmin.

 

1 vastaus artikkeliin “Ilmoitussivut”

  1. Todella hyödyllinen esittely sivustoista, joiden kautta voi sekä etsiä itselleen vuokramökkiä, että laittaa oman mökin vuokralle. Itselläni oli aikoinaan suurehko mummonmökki perintönä vanhemmilta, mutta silloin ei vielä moisia vuokrauspalveluita ollut ja mökki seisoi tyhjänä lähes jatkuvasti. Päätinkin lasten kavettua hankkiutua siitä eroon, koska emme vaimon kanssa enää viitsineet ajella niin pitkälle esimerkiksi viikonloppua viettämään ja sen ylläpito kuitenkin vei rahaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *