Kirjat

Kirjat ostetaan yleensä kirjakaupoista ja tarjouskirjat marketeista. Kirjojen myynti netissä ei ole oikein lähtenyt käyntiin, sillä kirjat ostetaan yksitellen ja silloin postikulujen osuus nostaa kirjan hinnan yli kirjakaupan hintojen. Jos etsii tietyn tyyppistä kirjaa, niin silloin kirjakauppa on hyvä paikka etsiä ja selailla kirjoja. Netissä ei pysty selaamaan kirjaa eikä tiedä onko kyseinen kirja juuri sinun tarpeisiin sopiva.  Tämä koskee enemmän tietokirjoja. Romskut pitää kuitenkin lukea kokonaan, niistä ei selaamalla saa irti mitään. Tietokirjoista kannattaa etsiä muiden käyttäjien kommentteja tai arvosteluita.

Muutama kirjakauppa netissä

Booky.fi Yksi suurimmista netin kirjakaupoista. Ja täysin kotimainen. Lue yrityksestä lisää erilliseltä sivulta (booky vertailussa).

Bookplus Täyden palvelun kirjakauppa netissä. Tietokirjat, romaanit, lastenkirjat ja sanakirjat. Myös koulu- ja kurssikirjoja. Voit tilata lukiokirjat netistä edullisesti! Toimiva haku. Lisäksi kalenterit, äänikirjat, sarjakuva- ja ristikkolehtiä. Toimituskulut 2,95e / tilaus. Yli 100 euron tilaukset ilman toimituskuluja. Lisäksi tällä hetkellä jokaisen kirjan ostajalle toinen kirja puoleen hintaan.

CDON Musiikista ja DVD elokuvista paremmin tuttu CDON myy lähes mitä tahansa kirjoja ja painotuotteita kuten kalentereita ja sanakirjoja. Valikoima näyttää samalta kuin Bookplus nettikaupan. Toinen lienee toisen alihankkija tai jotain sellaista. Jos olet ostamassa painotuotteiden lisäksi musaa tai elokuvia niin silloin varmaan kannattaa hankkia ne CDON:sta. Menevät samoilla postikuluilla. Postikulut samat kuin Bookplussalla eli 2,95e tilaus.

Info Varmaan jokaiselle tuttu suuri kirjakauppaketju. Se toimii nyt myös netin kautta. Kertoon nettisivuillaan omaavansa maailman suurimman suomalaisten kirjojen valikoiman. 70.000 uuden kirjan (nimikkeen) lisäksi 100.000 käytetyn kirjan tietokanta. Käytettyjen kirjojen tietokanta on vaihtoehto divarien kiertämiselle. Sieltä voi löytyä se kauan etsimäsi jo kadonneeksi luulemasi suosikkikirja. Käytetyt kirjat Info toimittaa ilman rahtimaksuja.  Muuten postimaksu on 4,50e lähetys. Tilauksen voi myös noutaa lähimmästä Info kirjakaupasta, jolloin mitään lisäkuluja ei peritä. Suomenkielisten kirjojen lisäksi heillä on vaatimaton 3 miljoonan (!) englanninkielisen kirjan valikoima. Ulkomaisten kirjojen toimitus 6-8 päivää.

Readme.fi Tietokirjallisuutta netissä myyvä yritys. Yli puolet kirjoista näyttäisi olevan tarjouksessa. Sieltä voisi löytyä hyviä lahjaideoita vaikka musiikki-, sarjakuva- tai matkakirjoista. Toimituskulut 4,50 euroa per tilaus.

Lahjakirjat.com Pieni Somerniemeltä käsin toimiva kirjakauppa. Valikoima on melko suppea, mutta toimittaa kirjat ilman postikuluja. Mahdollisuus kirjoittaa ja lukea arvioita kirjoista. Vaatii rekisteröitymisen.

Vertailussa olevista kirjakaupoista Bookplus ja Readme.fi ovat edullisia. Bookplussan tarjoukset kannattaa käyttää hyödyksi jos vain mahdollista. Readme kirjakaupassa on hyvä valikoima tarjouskirjoja, joista voi löytyä lahjaideoita (oikeassa reunassa linkki: info-tarjouskirjat). Kirja on edullinen ja samalla arvokas ja arvostettu lahja. Lahjakirjat (.com) on hyvin pieni nettikirjakauppa, vain muutamia kymmeniä nimikkeitä. CDON puoltaa paikkansa jos samalla tilaa muitakin ”kulttuurituotteita” kuten musiikkia tai DVD elokuvia tai pienelektroniikkaa kuten MP3 soittimia.

Lukion kirjoja netissä myyvät Bookplus, CDON ja Info kirjakauppa.

Katso myös laaja vertailu: kirjat verkkokaupasta. Siinä on vertailtu sekä kirjakauppojen hintoja että palveluja.

 

6 vastausta artikkeliin “Kirjat”

  1. Tuohon yllä olevaan listaan lisäisin kyllä ehdottomasti vielä Adlibriksen, jolla on huiman suuri valikoima silläkin. Itse ostan sieltä säännöllisesti esimerkiksi joululahjakirjat tutuille, koska niihin saa lisämaksusta myös lahjapaketoinnin.Kirjoilla on ilmainen toimitus, paitsi jos haluat ne tavallista nopeammin jne.

  2. Olen itsekin tilaanut usein netistä kirjoja, sekä itselle että tutuille, ja todella hyvin tuloksin. Ei ainakaan tule laadun kanssa ongelmia, kuten vaatteiden jne. kohdalla, eikä siksi ole koskaan tarvinnut palauttaa mitään. Toisinaan olen kuitenkin huomannut, että vaikka tiedän lahjansaajan olevan varsinainen kirjatoukka, en osaa valita hänelle sopivaa kirjaa. Silloin olen turvautunut nettikirjakauppojen lahjakortteihin, jotta lahjansaaja voi itse ajan kanssa selailla tarjolla olevia kirjoja ja tehdä valintansa. Niiden euna on myös se, että ne ovat tavallisesti voimassa vuoden, eli ostoksille ei ole kiirettä.

  3. Amazonilla on puolestaan se etu, että monia kirjoja pääsee lukemaan ainakin muutaman sivun verran. Siten saa jonkinlaisen kuvan siitä, voisiko kyseinen kirja olla mieleinen. Jo pelkästä sisällysluettelosta saa tietokirjojen kohdalla aika paljon selville, kirjan nimi kun ei aina kerro koko totuutta, ja lyhyt kuvaus pyrkii markkinoimaan kirjaa kuin kirjaa kiehtovana tuttavuutena. Amazonin hinnat on englantia taitaville halvat, käytettyjäkin sivustolla on loputtomast. Ongelmana ovat lähinnä postimaksut, jotka määräytyvät niin kappalemäärän kuin kiinteän toimitusmaksun yhdistelmänä. Jenkeistä tilatessa kannattaa pitää mielessä myös tullirajoitukset jne.

  4. Erityisesti lukiokirjoja löytyy myös Jameran verkkokaupasta sekä Suomalaisen kirjakaupan sivuilta. Jameralta saa tilattua myös käytttyjä kirjoja, jolloin hinta tulee paljon edullisemmaksi kuin uutena. Suomalaisen kirjakaupan sivuilla on valtava valikoima kirjoja, se on verrattavissa Infoon kotimaisuutensa ja valikoimansa ansiosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *