Accor

Accorin historia

Accor on ranskalainen kansainvälinen hotelliketju, joka perustettiin vuonna 1967 nimellä Novotel SIEH eli Société d’Investissement et d’Exploitation Hôtelière. Ketjun tarkoituksena oli tarjota laatuhotelleja liikematkustajille eri puolilla maailmaa. Vuonna 1974 yhtiö laajeni ostamalla Mercure-ketjun, ja vuonna 1980 se laajentui edelleen ostamalla Etap-hotelliketjun.

Vuonna 1983 yhtiö otti käyttöön uuden nimen Accor, joka oli lyhenne sanoista ”Action Concertée pour la CO-téalité et la Relance” eli ”yhteistoiminta toiminnan osalta ja elvytys”. Tällä muutoksella yhtiö halusi korostaa sitoutumistaan liiketoiminnan kehittämiseen ja laajentamiseen.

Accor on kasvanut vuosien varrella myös muilla toimialoilla. Yhtiö on laajentanut hotellitoiminnan lisäksi ravintola- ja matkailupalveluihin sekä vähittäiskauppaan. Vuonna 1997 Accor perusti vastaanottokeskuksia Euroopan maihin auttaakseen turvapaikanhakijoita ja maahanmuuttajia.

Accor on jatkanut kasvuaan ja kehittymistään myös 2000-luvulla. Vuonna 2011 yhtiö myi suuren osan vähittäiskaupan toiminnoistaan keskittyäkseen entistä enemmän hotelliliiketoimintaansa. Vuonna 2018 Accor ilmoitti hankkineensa premium-brändin Raffles Hotelin, Swissôtelin ja Fairmontin sekä luksusbrändin Banyan Tree Hotels & Resortsin.

Accorin hotellibrändit

Accorin hotelliketjuun kuuluu useita eri brändejä, jotka tarjoavat erilaisia hotellivaihtoehtoja eri hinta- ja laatusegmenteissä.

Novotel on Accorin ikoninen brändi, joka kuuluu keskihintaiseen segmenttiin. Novotel-hotellit tarjoavat modernia mukavuutta ja palveluita liikematkustajille sekä perheille. Ibis on toinen tunnettu brändi, joka kuuluu edullisempaan hintaluokkaan. Ibis-hotellit tarjoavat mukavaa majoitusta kohtuuhintaan ja ovat suosittuja erityisesti budjettimatkaajien keskuudessa.

Accorin hotellibrändeihin kuuluvat myös esimerkiksi Pullman, joka tarjoaa ylellistä ja tyylikästä majoitusta, ja Sofitel, joka edustaa eksklusiivisempaa ja ylellisempää hotellikokemusta. Lisäksi Accorin hotellibrändejä ovat esimerkiksi Mercure, Adagio, Mama Shelter ja Rixos.

Accorin hotellien määrä

Accorin hotelliketjulla on laaja hotelliverkosto ympäri maailmaa. Vuoden 2021 alussa Accor hallinnoi yli 5 100 hotellia yli 110 maassa. Yhtiön hotelleissa on yhteensä yli 750 000 huonetta.

Accorin hotellit sijaitsevat eri puolilla maailmaa kaikilla mantereilla. Suurimmat markkina-alueet Accorille ovat Eurooppa, Aasia ja Tyynenmeren alue sekä Lähi-itä ja Afrikka. Accorin hotelliverkosto koostuu eri brändien hotelleista ja tarjoaa vaihtoehtoja eri budjeteille ja matkailijaryhmille.

Yrityksen jatkuva laajentuminen ja hotelliverkoston kasvu ovat olleet tärkeitä osia Accorin strategiassa. Yhtiö on laajentanut toimintaansa ostamalla jo olemassa olevia hotelliketjuja ja brändejä sekä perustamalla uusia hotelleja eri maihin. Accorin tavoitteena on olla yksi maailman johtavista hotelliketjuista ja tarjota laadukasta ja monipuolista majoitusta erilaisiin tarpeisiin.

Accorin hotellit eri maissa

Accor on ranskalainen kansainvälinen hotelliketju, jolla on yli 5 000 hotellia ympäri maailmaa. Ketju on perustettu vuonna 1967, ja siitä on tullut yksi maailman suurimmista hotelliketjuista.

Accorin hotellit sijaitsevat yli 100 maassa, ja niiden valikoima vaihtelee edullisista budjettihotelleista luksushotelleihin. Ketjun portfolioon kuuluvat tunnetut brändit kuten Novotel, Ibis, Sofitel ja Mercure. Accorin hotelleista löytyy siis vaihtoehtoja jokaisen matkustajan tarpeisiin ja budjettiin.

Ranskassa Accorin hotellit ovat erityisen suosittuja, ja ketju onkin yksi maan suurimmista hotellitoimijoista. Monet Accorin hotellit sijaitsevat keskeisillä paikoilla suurkaupungeissa kuten Pariisissa, Nizzassa ja Lyonissa. Ranskalaiset hotellit ovat tunnettuja korkeasta laadustaan ja palvelustaan.

Accorin hotellit ovat myös runsaasti edustettuina muissa eurooppalaisissa maissa. Esimerkiksi Saksassa, Espanjassa, Italiassa ja Iso-Britanniassa löytyy lukuisia Accorin hotelleja eri kaupungeissa. Ketjun hotellit tarjoavat matkailijoille modernin majoitusvaihtoehdon hyvien palveluiden ja mukavuuksien kera.

Accorin laajasta hotellivalikoimasta löytyy majoitusvaihtoehtoja myös muilla mantereilla. Esimerkiksi Pohjois-Amerikassa ja Etelä-Amerikassa on useita Accorin hotelleja eri kaupungeissa. Myös Aasiassa, Afrikassa ja Australiassa löytyy runsaasti Accorin hotelleja, joista matkailija voi valita itselleen sopivan vaihtoehdon.

Accorin palvelut ja tarjonta

Accorin hotellit tarjoavat vierailleen monipuolisia palveluita ja mukavuuksia. Jokaisessa hotellissa on tarjolla ystävällinen ja avulias henkilökunta, joka voi auttaa matkailijaa erilaisissa asioissa. Useimmissa hotelleissa on myös vastaanotto avoinna ympäri vuorokauden, joten apua on saatavilla milloin tahansa.

Lisäksi Accorin hotellit tarjoavat vierailleen monipuolisen aamiaiset, joka kuuluu usein huoneen hintaan. Aamiainen sisältää erilaisia vaihtoehtoja kuten leipää, leikkeleitä, hedelmiä ja juomia. Monissa hotelleissa on myös ravintola ja baari, jossa voi nauttia herkullisia ruokia ja juomia.

Accorin hotelleissa on laaja valikoima erilaisia huonetyyppejä, joten matkailija voi valita itselleen sopivan vaihtoehdon. Huoneissa on yleensä mukavuudet kuten televisio, ilmastointi, tallelokero ja kylpyhuonetarvikkeet. Joissakin hotelleissa on myös kuntokeskus, uima-allas tai spa-osasto, jossa matkailija voi rentoutua ja hemmotella itseään.

Accorin hotelleilla on myös erilaisia tarjouksia ja jäsenetuja, joiden avulla matkailija voi saada lisäetuja ja säästää rahaa majoituksessa. Accorin jäsenet voivat esimerkiksi ansaita pisteitä yöpymisistään, jotka voi käyttää seuraavilla hotellivierailuilla.

Accorin palkinnot ja tunnustukset

Accor on saanut useita palkintoja ja tunnustuksia hotellitoimintansa ansiosta. Monet sen hotellit ovat saaneet esimerkiksi Tripadvisorin Certificate of Excellence -palkinnon, joka myönnetään hotelleille erinomaisista vieraskokemuksista. Lisäksi Accorin hotellit ovat saaneet tunnustusta muilta matkailualan toimijoilta ja lehdiltä.

Accor on myös panostanut kestävään kehitykseen ja vastuulliseen matkailuun. Ketju on sitoutunut vähentämään energiankulutusta ja hiilidioksidipäästöjä hotelleissaan sekä edistämään paikallista kulttuuria ja luontoa. Tämän ansiosta Accorin hotellit ovat saaneet Green Key -sertifikaatin, joka myönnetään ympäristöystävällisille hotelleille.

Lisäksi Accorilla on oma Accor Solidarity -säätiö, joka tukee sosiaalisia ja solidaarisuusprojekteja ympäri maailmaa. Accorin hotellit ovat myös mukana erilaisissa hyväntekeväisyysprojekteissa ja vapaaehtoistyössä.

Accorin palkinnot ja tunnustukset osoittavat, että ketju on aina valmis tarjoamaan vierailleen laadukasta ja vastuullista majoitusta. Accor pyrkii jatkuvasti kehittämään palveluitaan ja tarjontaansa, jotta se voi tarjota matkailijoilleen entistä paremman kokemuksen.

Accorin kestävän kehityksen toimet

Accor on kansainvälinen hotelliketju, joka on sitoutunut kestävän kehityksen periaatteisiin. Yhtiö on asettanut itselleen tavoitteeksi vähentää energiankulutustaan ja hiilidioksidipäästöjään sekä hallita vedenkäyttöä tehokkaasti. Accor pyrkii myös minimoimaan jätteiden määrää ja lisäämään kierrätystä hotelleissaan.

Accorin kestävän kehityksen toimet näkyvät konkreettisesti hotelleissa ympäri maailmaa. Yhtiö on kehittänyt energiatehokkaita ratkaisuja, kuten LED-valaistusta ja energiansäästöjärjestelmiä, joiden avulla hotellit voivat vähentää energiankulutustaan ja samalla säästää kustannuksia. Accor on myös investoinut aurinkoenergiaan ja uusiutuvaan energiaan hotelleissaan.

Hotellien vedenkäyttöä Accor hallitsee tehokkaasti. Yhtiö on ottanut käyttöön vesiautomaatteja, jotka vähentävät pulloveden käyttöä ja samalla vähentävät jätteen määrää. Accorilla on myös ohjelmia, jotka kannustavat henkilökuntaa ja asiakkaita säästämään vettä hotelleissa.

Jätehuollossa Accor pyrkii minimoimaan jätteiden määrää ja lisäämään kierrätystä hotelleissaan. Yhtiö on ottanut käyttöön ohjelmia, jotka opastavat henkilökuntaa ja asiakkaita kierrättämään jätteitä ja vähentämään ruokahävikkiä. Accor myös kannustaa hotellejaan käyttämään ympäristöystävällisiä puhdistusaineita ja vähentämään kemikaalien käyttöä.

Accorin asiakastyytyväisyys

Accor panostaa vahvasti asiakastyytyväisyyteen ja pyrkii tarjoamaan asiakkailleen paras mahdollinen hotellikokemuksen. Yhtiö tekee jatkuvaa tutkimusta asiakkaiden tarpeista ja odotuksista ja pyrkii kehittämään palveluitaan näiden pohjalta.

Accor tarjoaa monipuolisia palveluita eri asiakassegmenteille. Ketjun hotelleissa on erilaisia huonetyyppejä ja ravintolapalveluita, jotka vastaavat erilaisten asiakkaiden tarpeisiin. Accorin hotelleissa on myös usein erilaisia vapaa-ajan palveluita, kuten uima-altaita, kuntosalit ja kylpylät, jotka takaavat asiakkaille viihtyisän oleskelun.

Asiakaspalvelu on Accorille tärkeää, ja hotelleissa panostetaan henkilökunnan koulutukseen ja ammattitaitoon. Yhtiö pyrkii tarjoamaan ystävällistä ja avuliasta palvelua asiakkaille, jotta he tuntevat olonsa tervetulleiksi ja hyvin hoidetuiksi. Accorin hotellit tarjoavat myös usein 24/7-vastaanoton, jossa asiakkaat voivat saada apua ja neuvoja ympäri vuorokauden.

Accorin tulevaisuuden suunnitelmat

Accorilla on kunnianhimoisia suunnitelmia tulevaisuudelle. Yhtiö haluaa edelleen kehittää kestävän kehityksen toimiaan ja pienentää ympäristövaikutuksiaan. Accor pyrkii esimerkiksi kasvattamaan uusiutuvan energian osuutta hotelleissaan ja vähentämään jätteiden määrää entisestään.

Accor tavoittelee myös kasvua ja laajentumista kansainvälisillä markkinoilla. Yhtiö on aktiivisesti etsimässä uusia liiketoimintamahdollisuuksia eri puolilla maailmaa ja suunnittelee hotellien avaamista uusiin kaupunkeihin ja maihin. Accor pyrkii tarjoamaan monipuolisia majoitusvaihtoehtoja erilaisiin matkailijoiden tarpeisiin.

Accor panostaa myös digitalisaatioon ja teknologian hyödyntämiseen. Yhtiö kehittää jatkuvasti uusia digitaalisia ratkaisuja, jotka helpottavat asiakkaiden hotellivarauksia ja parantavat hotellikokemusta. Accorin tavoitteena on tarjota asiakkailleen saumattomia ja helppoja palveluita, jotka vastaavat nykypäivän matkailijoiden tarpeita ja odotuksia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *