Urheilutarvikkeet

URHEILUTARVIKKEET VERKOSTA

Liikunta on monelle suomalaiselle elämäntapa, ja sen avulla niin rentoudutaan, karistetaan ylimääräisiä kiloja, kiinteytetään repsahtaneita paikkoja tai vaikkapa voitetaan ihan mitaleita. Useimpien lajien harrastukseen tarvitset ainakin jonkin urheilutarvikkeen, mutta niiden löytäminen ei aina ole helppoa. Onneksi apunasi ovat erilaiset verkkokaupat, joiden valikoimista voit löytää juuri omiin tarpeisiisi ja omalle kukkarollesi löytyvät tuotteet.

Urheilutarvikkeita löydät netistä monenlaisista kaupoista. Osa niistä on urheilun erikoisliikkeitä, osa ravintolisiin satsaavia, osa taas monipuolisia nettitavarataloja. Verkkokauppojen koot vaihtelevat pienistä – mutta silti kenties suuren valikoiman omaavista – kaupoista kansainvälisiin suurpelaajiin. Yhteistä nyt esittelemillemme urheilutarvikkeiden myyjille on kuitenkin korkealaatuisten merkkituotteiden valikoima, alkuperältään tuntemattomia halpamaiden tuotteita ne eivät juurikaan myy. Siitä ne saavatkin kaikki kiitosta. Liikunnallisissa hetkissä käyttämiltämme tuotteilta odotamme nimenomaan kestävyyttä ja luotettavuutta, osien hajoaminen saattaisi olla jopa vaarallista.

Etsitpä siis lapsillesi rattikelkkaa hurjaan seikkailuun, itsellesi luistimia jääradalle, joogaa harrastavalle ystävällesi joogamattoa tai jumppapalloa, miehellesi lihaksenvoimistajia, äidillesi sauvoja kävelylenkille tai mitä vain siltä väliltä, kannattaa sinun tutustua verkkokauppojen antiin. Valitettavan usein lähimmän perinteisen erikoismyymälän valikoima on suppea, kokoja tai värejä ei ole saatavilla, ja hinnat saavat hikoilemaan kauhusta. Tavaratalotkaan eivät kykene esittelemään tai varastoimaan suuria määriä eri tuotteita. Hintavertailun tekeminen on tuskallisen vaikeaa juoksemalla kaupasta ja kaupungista toiseen, eikä kallisarvoinen aikakaan siihen usein riitä. Tietokoneelta tai älypuhelimesta käsin vertailu sujuu leppoisasti vaikkapa junamatkan aikana tai iltauutisia kuunnellessa. Voit myös vierailla useassakin kaupassa samanaikaisesti, mikä ei normaalilta kuolevaiselta muuten onnistu.

Verkkokaupassa asiointi poikkeaa kuitenkin tavallisessa myymälässä tai tavaratalossa ostamisesta useassakin asiassa. Miinuksena täytyy muistuttaa, ettet voi kokeilla luistimia jalkaasi tai kypärää päähäsi, etkä verrata esimerkiksi sykemittarien helppotoimisuutta. Muista myös seuraavat verkko-ostoksia koskevat seikat:

  • Laske tuotteen lopullinen hinta. Verkkokaupassa et tavallisesti voi siirtyä kassalle ja kaivaa ”verkkolompakostasi” vain tuotteen hintalapun osoittamaa summaa. Useimmiten siihen on ennen maksua lisättävä toimituskustannukset. Ne puolestaan vaihtelevat kaupasta toiseen, ja jopa jokaisen myyjän kohdalla myös valitsemastasi toimitustavasta riippuen (mikäli useampia on tarjolla). Tarkista siis, onko kauppiaalla mahdollisesti noutopistettä, jonne tilauksesi toimitetaan ilman lisäkuluja. Lopulliseen hintaan vaikuttaa toisinaan myös tuotteiden maksutapa. Tarkista, veloittaako kauppa laskulla tai osamaksulla maksaessasi asiasta kuluja, myös postiennakkotoimitukset maksavat ylimääräistä. Käytä hyväksesi mahdolliset kampanjat, alennuskoodit, kanta-asiakasbonukset, löytönurkkausten ja Outlet-sivujen tarjoukset jne., joilla voit saada mukavaa alennusta.
  • Mieti, minkälaisen toimitustavan haluat. Kaikki verkkokaupat eivät toimita pieniä tuotteita suoraan kotiin tai postiin, toiset taas eivät lähetä SmartPost- tai MyPack-pisteisiin. Jos pääset noutamaan pakettisi vain iltaisin tai viikonloppuisin, ovat kaksi viimeksi mainittua parhaat vaihtoehdot.
  • Vaihto- ja palautusaika saattaa olla lakisääteistä pidempi. Tämä on suuri plussa sinulle, jolla on kiireinen elämänrytmi tai haluat punnita ostopäätöstäsi ilman hoppua. Verkkokauppojen palautusajat vaihtelevat 14 ja 365 vuorokauden välillä.
  • Asiakaspalvelua et saa aina samana päivänä (siltä tosin saattaa tuntua usein myös perinteisissä kaupoissa, etenkin ruuhkaiseen aikaan). Suuri osa verkkokaupoista vastaa mahdollisiin kysymyksiisi vain sähköpostin välityksellä, joten varaudu odottamaan vastauksen saamista pahimmillaan jopa 2 – 3 päivää. Osa kaupoista onneksi tarjoaa perinteistä puhelinpalvelua tai puhelimen välittömyyden ja sähköpostin edullisuuden yhdistävää reaaliaikaista chat-palvelua. Ota epäröimättä ja häpeilemättä asiakaspalveluun yhteyttä aina, kun jokin asia on jäänyt epäselväksi, tuntuupa se kuinka tyhmältä tahansa. Oman kokemuksemme mukaan tulet saamaan erittäin ystävällistä ja selkeää palvelua, tavalla tai toisella.
  • Jos olet ostamassa urheilutarviketta lahjaksi, tarkista suostuuko verkkokauppa lähettämään sen toiseen osoitteeseen. Useimmiten se onnistuu, kunhan olet tarkkana tilausta tehdessäsi ja täytät oikeat kentät.

Kaikista yllämainituista asioista kerromme yksityiskohtaisesti jokaisen vierailemamme verkkokaupan omassa artikkelissa, ja pikakatsauksen saat myös lukemalla vertailusivumme.

Älä siis pelkää verkkokaupasta ostamista, mutta muista olla tarkkana valitsemasi kaupan palveluiden ja ehtojen suhteen. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja pääset kuluttamaan vähäistä vapaa-aikaasi mukavammin liikunnan merkeissä.

Tarjoamamme hintavertailu koskee luonnollisesti vain marras-joulukuuta 2013, joten vertaathan aina itse kaipaamasi tuotteen hintaa eri verkkokaupoissa. Yksikään kauppa ei luultavasti ole halvin kaikkien tuotteiden osalta, eikä mikään kallein.

 

4 vastausta artikkeliin “Urheilutarvikkeet”

  1. Voisiko kukaan oman kokemuksensa pohjalta kertoa, millä sivuston urheilutarvikekaupoista on laajin ja monipuolisin valikoima? Olisi kivempi tilata kerralla esim. pojalle talvella luistimet, itselle kuntovälineitä ja vitamiineja ja miehelle sen kaipaamia lisäravinteita, kuten proteiineja. Normaalistihan suuremmilla tilauksilla on ilmainen toimitus, eikä tarttis turhaan maksella useita postimaksuja.

  2. Koska joulu ja sen tavallisesti mukanaan tuomat lisäkilot ovat taas tulossa, kannattaa valita läheisille joululahjaksi jotain liikkumiseen liittyvää. Saat samalla lahjalistallasi oleville sekä sen ”pakollisen” lahjan että jotain terveellistä. Urheilutarvikkeiden tarjoajia on verkkokauppojenkin joukossa lukemattomia, mutta jollet muuta keksi, niin osta vaikka lahjakortti, jolla lahjansaaja saa ihan itse valita, millaisilla härveleillä kuntoaan kohentaa sitten vuoden alkaessa.

  3. Itse olen ainakin ollut tyytyväinen Sportamoren valikoimaan, sehän on Pohjoismaiden johtavia alallaan ja pystyy siksi tarjoamaan myös hyvät hinnat. Tuotevalikoima on myös tosi monipuolinen ja oikeastaan lajiin kuin lajiin löytyy varusteet ja välineet. Veljeni puolestaan on skeittaaja, ja vannoo Junkyardin nimeen. Kannattaa myös verrata verkkokaupan omaavien tavaratalojen, kuten Prisman ja Anttilan, hintoja, sillä niillä on toisinaan loistavia tarjouksia!

  4. Vaikka noita urheilun erikoiskauppoja onkin noussut nettiin pilvin pimein, kannattaa vertailuun ottaa mukaan myös Suomen suuret tavaratalot, joilla on oma verkkokauppa. Niiden valikoimat ovat suhteellisen laajat ja merkkituotteitakin löytyy. Tarjouskampanjoita on aina ja etenkin joulun alla urheilutarvikkeita saa mukavalla alella. Esimerkiksi NetAnttila ja Prisma omaavat urheilullisen verkkopuolen, jossa kannattaa mielestäni käväistä katsastamassa antia. Ne ovat myös suuria ja luotettavia yrityksiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *