elibris

eLibris  (www.elibris.fi)

eLibris Kirjakauppa on suomalainen verkkokauppa, joka erikoistuu e-kirjojen ja niiden lukulaitteiden myyntiin. Sen omistaja on Hämeenlinnassa toimiva eLibris Media Oy, joka astui markkinoille vuonna 2010 ja myös julkaisee ja myy muiden kustantajien ja yksityishenkilöiden kirjoja ja lehtiä, tosin vain elektronisessa EPUB- ja PDF-muodossa. Jos siis haaveilet kirjailijan uran aloittamisesta, on e-kirjan julkaisu eLibris Median avustuksella edullinen ja erinomainen tapa saattaa teoksesi kansan ostettavaksi ja luettavaksi. Yritys lupaa laittaa kaikki julkaisemansa e-kirjat ilmaiseksi myyntiin, joten saat apua myös sillä saralla. Eikä siinä kaikki, vaan saat jopa apua kansikuvan suunnittelussa, jollet itse ole sellaista osannut taiteilla. Muistathan, että e-kirjat kuormittavat luontoa vähemmän kuin niiden perinteiset paperiset sisarukset. Saat myös satojakin teoksia säilytettyä pienessä tilassa, ja allergikkojen ei tarvitse kärsiä oireista kirjojen keräämän pölyn keskellä.

Itse eLibris Kirjakauppa siis myy kirjoja vain e-muodossa ja niiden lukulaitteita. Kaikki kirjat toimivat takkuilematta niin tietokoneissa kuin lukulaitteissa, iPadissä ja Android-laitteissa. Sivustolta löydät jopa Adobe Digital Editions -lukuohjelman yksityiskohtaiset asennusohjeet ja valtuutuksen. Verkkokaupasta voit ostaa ja ladata tuotteita muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta ympäri maailman.

eLibriksen pääkategorioita kirjojen osalla ovat sarjakuvat, suomenkieliset eKirjat ja englanninkieliset eKirjat. Yhteismäärältään kirjoja on vähemmän tarjolla kuin muilla kilpailijoilla, joista kirjoitamme, mutta se ei suinkaan tarkoita, etteikö laadukasta ja mielenkiintoista luettavaa löytyisi jokaisen lukutoukan nakerrettavaksi. Sarjakuvia on listattuna noin 20, ja niiden joukossa komeilevat mm. Mark Twainin The Adventures of Tom Sawyer (vaikka kieleksi on ilmoitettu suomi, ovat kaikki tuotetiedot englanniksi) ja Pasi Harjun Kaverukset Silkki Veijari ja Härkä Jääräpää. Suomenkielisten eKirjojen alla kirjat on jaoteltu alaosastoihin, joita on peräti 43. Niihin kuuluvat niin kaunokirjallisuus, lapset, luonto ja eläimet, jännitys, SciFi ja fantasia, viihde kuin matkailukin sekä sota, rikos, kauhu, arkkitehtuuri, ja jopa klassikot on eritelty omalle sivulleen. Valinnanvaraa on aina Juhani Ahon Papin rouvasta, Reijo Mäen Enkelipölyyn, Anni Swanin Iris rukkaan ja Henriette Kressin Käytännön lääkekasveihin. Englanninkielisten eKirjojen osalta voit selailla tuotteita lähes 30 osastolta, joilta löytyy niin historiaa, kaunoa, elämänkertoja, huumoria, lasten ja nuorten kirjoja kuin taloutta ja lakia. Tutustu Olympialaisten historiaan David Youngin A Bried History of the Olympic Gamesin sivuilla, lue villin lännen pyssysankarin elämänkerta Gary Robertsin Doc Holliday – The Life and Legend tai auta lastasi keksijäuran alkuun Susan Caseyn Kids Inventing! – A Handbook for Young Inventorsin avulla. Jokaisen tuotteen omalla sivulla näet yhteenvedon kirjasta, muut tuotetiedot sekä valittavissa olevat tiedostovaihtoehdot.

DMR-vapaat e-kirjat on listattu erikseen. DMR (Digital Rights Management eli digitaalinen käyttöoikeuksien hallinta) -vapaa tarkoittaa sitä, ettei kyseisiä tuotteita ole suojattu kopiointia ja edelleenlähettämistä jne. vastaan. Voit siis käytännössä tehdä niillä mitä haluat ja lukea niitä millä ohjelmistoilla itse valitset. Kyseiseltä sivulta löytyy tällä hetkellä reilut 100 kirjaa.

Lahjakortilla voit taata ystävillesi ikimuistoisia lukuhetkiä. Vuoden voimassa olevia lahjakortteja on saatavilla tasakymppeinä 10 € ja 100 € välillä. Täytettyäsi saajan tiedot ja kirjoitettuasi hänelle oman viestisi, lähtee lahjakortti maksun jälkeen joko saajan sähköiseen postilaatikkoon tai sinulle itsellesi (mikäli haluat lähettää sen henkilökohtaisesti). Muista kuitenkin, että lahjakortti on kulutettava kerralla, mahdollista jäljelle jäävää summaa ei palauteta eikä jätetä saldoksi.

Koska eLibris myy vain e-muotoisia kirjoja, on luonnollista löytää kaupan hyllyltä myös niiden lukemiseen tarvittava ohjelma sekä lukulaitteita. Lukulaitteita on saatavilla vuoden 2013 loppuneljänneksellä 6 erilaista, ja niiden valmistajat ovat Sony, Sigmatek, MReader, Cyboos ja Bokeen. ”Yleistä tietoa, Lukulaitteet-osiosta” näet lisäksi, mitkä lukulaitteet ovat yhteensopivia kaupasta ladattavan lukuohjelman kanssa.

eLibris antaa myymilleen e-kirjoille hintatakuun, eli tuskin löydät kilpailijoilta edullisempia vaihtoehtoja. Takuu koskee kuitenkin vain suomalaisia kirjakauppoja ja ilmeisesti vain tilauspäivänäsi muualta löytämiä hintoja. Mahdollisen hinnaneron saat vähennyksenä seuraavan tilauksesi kohdalla.

eLibriksellä on sivuston mukaan oma Kirjakerhonsa, jonka jäsenet saavat kiinteään kuukausihintaan ladata tietyn määrän tuotteita ilmaiseksi, sekä 10 % aletta kaikista ostoksistaan. Missään ei kuitenkaan ollut linkkiä siihen liittymiseksi eikä kuukausiveloituksen hintaa ollut esillä.

eLibris-tilaukset voit maksaa verkkopankkimaksulla, luottokorilla, tilisiirrolla, ja kansainväliseen henkeen myös PayPalilla ja Checkout-laskulla. Toimitus tapahtuu lataamalla tuote internetin kautta, mutta se onnistuu luonnollisesti vasta maksuvahvistuksen liideltyä eLibrikselle. Sen jälkeen sinulla on 7 vuorokautta aikaa ladata maksamasi kirja/ kirjat. Ei-ladattavien tuotteiden kohdalla toimitusaika ja maksut selviävät kassalla, ne ovat normaalisti alle 3 – 7 vuorokautta. ELibris toimittaa mielellään lahjaksi tarkoitetut tuotteet suoraan niiden saajalle, kunhan asiasta sovitaan. Palautukset eivät ole mahdollisia jo ladattujen kirjojen kohdalla, muussa tapauksessa voit toki peruuttaa tilauksesi. Lukulaitteilla on lakisääteinen 14 vuorokauden palautusoikeus. Ystävällinen asiakaspalvelu toimii toistaiseksi vain sähköpostin välityksellä.

 

1 vastaus artikkeliin “elibris”

  1. eLibriksellä on vaan aika suppea valikoima, vaikka se erikoistuukin vaan e-kirjoihin. Lisäksi hinnat ovat kiinteät ja mielestäni suhteellisen korkeat, paitsi aivan tuoreimpien teosten osalta. Paremman valikoiman löytää Elisa Kirjat -verkkokaupasta, jossa myös hintahaitari on suuri.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *