Elektroniikka

Elektroniikkakauppa netissä kasvaa kovaa vauhtia. Tähän on monta syytä. Elektroniikka tuotteiden esittely vaatii paljon tilaa ja liiketila on valittava keskeiseltä paikalta kuten jostain kauppakeskuksesta tai muusta taajamasta. Prime paikalla oleva liiketila on kallista. Kustannukset on otettava tuotteiden katteista ja niin tuotteiden hintoja on pakko nostaa.

Elektroniikka- ja kodinkoneliikkeiden myyjät ovat sahanneet omaa oksaansa jo pitkään. On vain ajan kysymys koska se viimein katkeaa. Myyjien asiantuntemus ja palvelu on ollut niiden valttina kilpailussa nettikauppoja vastaan. Asiakas löytää netistä kuitenkin saman tiedon ja enemmänkin kuin saisi tietää myyjältä. Ja netistä saa puolueetonta tietoa tai ainakaan ei ole yhden ”asiantuntijan” varassa. Myyjän tehtävänä kun on kertoa sinulle sellaiset faktat että ostat tuotteen. Asiakkaalle pyritään myymään kallein tuote mihin asiakkaalla on varaa. Tai vaikka ei olisikaan niin sitten tehdään luottosopimus.

Ihmisten on helppo ostaa elektroniikkaa netistä. Hyvät ja tunnetut brändit takaavat tuotteelle edes jonkinlaisen laadun. Tuotteen spekseistä eli tuoteinformaatiosta saa tietää mitä tuote oikeasti sisältää. Takuu toimii jopa helpommin kuin myymälästä ostetun tuotteen. Tuotteen kun voi lähettää takuuhuoltoon samaa tietä kun se on tullutkin. Yleensä takuuhuolto toimii samalla menetelmällä kuin tuotteen palautuskin eli lähetetään tavara postin tuotepalautuksena joka ei maksa kuluttajalle mitään. Se tosin edellyttää, että kyseinen firma on tehnyt palautussopimuksen.

Monesti myös unohtuu, että kun ostat tuotteen myymälästä sinulla ei ole minkäänlaista palautusoikeutta. Kun olet tuotteen maksanut niin silloin se on sinun. Jos tavara on rikki, niin silloin voit vaatia sitä korjattavaksi, mutta kaupan purkuun ei ole velvollisuutta. Nettikaupassa sinulla on aina 14 päivän palautusoikeus ja saat rahat takaisin kuluineen. Siis myös palautuksen postikulut korvataan. Tämä ylläpitää myös tuotteiden laatua nettikaupassa. Kovin huonoa tavaraa kun ei kannata myydä tai muuten tavaraa alkaa tippua takaisin postiluukusta. Ja siinä tulee myyjälle kaksinkertaiset postikulut ilman tuottoa. Ja myyjät tietävät myös sen että ”huono kello kuuluu kauas”. Netissä se kuuluu tosi pitkälle.

Elektroniikka kategorian alasivut:

Digikamerat Digitaaliset kamerat, optiikka ja varusteet.

MP3 soittimet Ämppärit, nuo tämän päivän kivat ja pienet musiikkisoittimet.

 

3 vastausta artikkeliin “Elektroniikka”

  1. Itse pidän elektroniikanostosta netin kautta, tuotteethan on standardeja merkin mukaan eli jokainen samaa merkkiä ja mallia myyvä verkkokauppa todellakin myy aivan samaa tuotetta! Hintavertailu on ihanteellisen helppoa ja nopeaa verrattuna perinteiseen kaupasta toiseen juoksemiseen, johon varmaan harvalla enää on aikaa tai tarmoa työpäivän päätteeksi. Ostosalueena myös on ainakin koko Suomi, Eurooppa ja USA,koska niistä kaikista voi huoletta tilata. Itseäni kiukuttaa vaan valmistajien sadat vastaavat mallit, joiden eroista ei saa hullukaan selvää… mutta se ei olekaan verkkokauppojen vika!

  2. Itse olen ostanut uudet kamerat ja läppärit useimmiten ulkomailta, vaikka niiden mallien vertailu on tosiaan työn ja tuskan takana, kun ei ihan samaa tahdo löytyä kahdesta kaupasta. Olen myös suosinut jenkkilän sijaan EU:n alueella sijaitsevia nettikauppoja, koska silloin ei tarvitse mietiskellä ja maksella tullimaksuja tms. Esimerkiksi brittiläiseltä Amazonilta ostin äskettäin Kubikin MP3-soittimen huomattavasti Suomen hintoja halvemmalla, eikä mallia oikein kotimaasta löytynytkään. Yhdysvaltojen Amazonilla sen hinta oli vieläkin alhaisempi, mutta tullimaksujen jälkeinen lopullinen hinta olisi ollut kalliimpi. Miksi siis odotella soitinta viikkoja, kun sen saa lähempääkin?

  3. Jenkkilän puolelta saa muuten elektroniikkaa huomattavasti EU:ta halvemmalla, samoin Aasiasta. Miinuksena on sitten kylläkin ne mahdolliset tullimaksut, ALV:t sun muut. Ja toisaalta palautussäännöt ja -käytännöt etenkin Aasian kohdalla on hankalat. Kannattaa siis laskea ostojen lopullinen hinta ja tarkistaa, saako tuotetta edes palauttaa vain siitä syystä, ettei se lopulta vastaakaan odotuksia mutta on toimiva!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *