Nettilompakot

Tavaroiden ja palveluiden ostaminen netistä koetaan nykyaikana jopa helpommaksi kuin mennä henkilökohtaisesti kiertelemään kauppoja. Ja miksi ei, sillä onhan netin verkkokaupat monipuolisempia ja valikoiman selaaminen onnistuu kotisohvalta. Nykyään voi suomalaisten verkkokauppojen lisäksi shoppailla myös ulkomaisissa kaupoissa, mikäli kuljetus Suomeen on valittavissa. Mutta tällöin maksaminen tapahtuu pankkisiirron sijaan useimmiten nettilompakkoa käyttämällä.

Nettilompakko on palvelu, johon luodaan omat tunnukset ja jonne voi omalta pankkitililtä siirtää rahaa tai jolle annetaan valtuudet veloittaa luottokorttia. Näin korttitietoja ei koskaan tarvitse antaa myyjälle tai kaupalle.

Nettilompakoista suosituimmat ja turvallisiksi todetut ovat eurooppalaiset Skrill ja Neteller, sekä yhdysvaltalainen Paypal. Paypal on yleisimmin käytetty maksutapa nettishoppailussa, kun taas netticasinoilla tarjotaan usein Skrillin ja/tai Netellerin palveluita.

Skrill, entiseltä nimeltään Moneybookers, on vuonna 2001 perustettu lompakkopalvelu. Skrilliin luodaan oma tili, jonne voi tallettaa rahaa pankkitililtä käyttämällä joko pankkisiirtoa, verkkopankkimaksua, luottokorttia tai Nordean Solo-palvelua. Luottokorttitalletuksesta Skrill veloittaa 1,90% välityspalkkion, mutta muut siirtotavat ovat ilmaisia. Tämän jälkeen halutussa verkko- tai palvelusivulla valitaan maksutavaksi Skrill, mikäli se on mainittu maksuvaihtoehdoissa.

Netellerin pääperiaate on sama; Netelleriin luodaan tili käyttäen omaa sähköpostiosoitetta ja kun tämä on valmis, on vuorossa pankkitilin rekisteröinti joka saattaa kestää muutaman päivän. Rahojen siirto Netellerille käy esimerkiksi tilisiirrolla. Neteller tarjoaa asiakkailleen bonuspisteitä ja Prepaid Mastercardin, joka toimii kuten luottokortti. Kyseinen kortti linkitetään suoraan Netellerin tilille, joten korttia voi käyttää luottokortin tavoin muuallakin kuin nettiostoksilla.

Paypalia käytetään maailmanlaajuisesti, jopa jotkut suomalaiset verkkokaupat hyväksyvät Paypalin maksutavaksi. Paypal toimii pitkälti kuin Skrill tai Neteller, eli tilin luomisen jälkeen rekisteröidään luottokortti ja pankkitili. Kun yhteys on luotu ja varmistettu, voidaan Paypal-tilille tallettaa rahaa tai antaa Paypalille valtuudet veloittaa luottokorttia tehtyjen ostosten mukaisesti.

Nettilompakon voi luoda vaikka kaikkiin kolmeen palveluun. Tämä tekee ainakin todennäköiseksi sen, että maksutavan löytyminen ja valinta verkkosivusta riippumatta on käytettävissä saman tien.

3 vastausta artikkeliin “Nettilompakot”

  1. Tuossa jo kerrottiinkin Netellerin tarjoavan kaupan päälle Prepaid kortin, mutta voiko sellaisen itse hankittuaan liittää PayPaliin, vai pystyykö PayPal erottamaan sen oikeasta luottokorttista? Itse valitsen periaate- ja turvallisuussyistä Prepaidin mutta haluaisin avata myös PayPal-tilin ulkomaisista verkkokaupoista ostamista varten. Onko kellään omakohtaista kokemusta asiasta?

  2. Periaatteessa voit liittää sen Prepaid MasterCardin PayPalin avaamiseessa tarvittavaksi luottokortiksi, koska se näkyy kaikkialla luottokorttina. En tiedä, onko PayPal keksinyt keinoa lukita kilpailijansa myöntämää ”luottokorttia”, varmaan ainakin haluaisi periaatteessa niin tehdä. Toisaalta, saahan se uuden asiakkaa,joten luultavasti katsoo asiaa sormien lävitse, vaikka muuten onkin erityisen tarkka.

  3. Paypal on kyllä kätevä ja nykyään käy melkein kaikissa nettikaupoissa maksuvälineenä. Erityisesti yhtään epäilyttävämmän mäköisistä kaupoista voi tilata menettämättä yöuniaan, kun ei tarvitse luovuttaa tietojaan kaupalle, vaan Paypal huolehtii maksun menemisestä perille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *