Freelancing

 Freelancing-markkina

Freelancing-työ on nykypäivänä varteenotettava vaihtoehto itsensä elättämiseksi. Työssä korostuu vastuu itsestään ja työajoistaan, sillä palkkio riippuu täysin freelancerin työpanoksesta. Hyvinä puolina voi pitää työskentelyä kotioloissa, tiettyä vapautta työajassa, sekä mahdollisuutta ”brändätä” itsensä freelancer-markkinoilla. Freelancerin kannattaa tuotteistaa itsensä verkossa ja näin kerätä lojaalia asiakaskuntaa omalla osa-alueellaan.

Freelancer-markkinoilla kysyntää on eritoten IT-alan osaajille, graafikoille ja kääntäjille. Myös sisällöntuotto ja vapaamuotoisemmat tehtävät yksityishenkilöasiakkaille tuovat mukavaa tienestiä freelancerille. Monet elättävätkin itsensä pelkästään tekemällä kyseisiä projekteja jopa maailman toiselle puolelle.

Yleensä maksutapahtumat käydään Paypalin välityksellä, joka on kansainvälinen verkkopankki nopeita maailmanlaajuisia rahasiirtoja varten. Maksut suoritetaan lähes aina dollareina, joten freelancerin kannattaa ottaa huomioon valuutanvaihto ja rahojen ”kotiuttaminen” omalle kotimaan pankkitililleen, jolloin verotus on normaalisti 15% ansaituista tuloista.

Freelancerina toimiminen voi alussa olla hankalaa, sillä sinua ei vielä freelance-sivustoilla tunneta, eikä sinulla ole suoritetusta työstä asiakkailta saatua palautetta. Tärkeää on luoda ammattimainen profiili ja herättää kiinnostus, ansaita luottamus, sekä ylläpitää asiakassuhteita säännöllisen tulon varmistamiseksi. Itse työn tekeminen voi myös olla hidasta siihen tottumattomalle, mutta työnteko opettaa ja kokemus antaa varmuutta hoitaa tehtävät nopeasti ja laadukkaasti.

 

1 vastaus artikkeliin “Freelancing”

  1. Itselleni freelancerinä toimiminen on osoittautunut varsinaiseksi sienaukseksi. Olen kolmen lapsen äiti, eikä lähialueilla ole tarjolla työpaikkoja. Freelancertyön kautta voin sekä hoitaa lapseni kotosalla että auttaa perheen elättämisessä. Samalla tulee ylläpidettyä omaa ammattitaitoa ja jopa opittua uusia asioita työn ohessa. Loistava etu on myös vapaa työaikojen sovittelu, eli esimerkiksi lasten sairastellessa voin tehdä joko vähemmän hommia tai siirtää ne iltatunneille, jolloin siippakin on kotosalla. Matkakuluja ei ole ja laskutukset hoituvat loistavasti sivuston palveluita käyttämällä. Kuitit kelpaavat verottajalle, joten siinäkään asiassa ei ole ongelmia ilmennyt. Ainoat miinukset ovat töiden epäsäännöllisyys ja sivustojen perimät kulut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *