kirjakaupat, palvelut ja ehdot

KIRJAKAUPPOJEN VERTAILUT – PALVELUT JA EHDOT:

Kirjojen verkkokauppoja on tarjolla useita, mutta ei ole lainkaan sama, mistä ja millä ehdoilla ostoksesi teet. Kirja on kenties aina kirja, joko perinteinen paperinen, kuunneltava äänikirja tai moderni ladattava versio, mutta jokaisella kirjakaupalla on omat pelisäännöt ja pienellä printatut ehtonsa. Tältä sivulta löydät muutaman taulukon, jonka toivomme helpottavan elämääsi ja sallivan sinun nauttia varsinaisesta teosten etsimisestä, sen sijaan että viettäisit arvokasta aikaasi koluamalla jokaisen kaupan ”pitkästyttäviä” ehtoja. Tiedot kannattaa toki aina tarkistaa, mutta näet yhdellä silmäyksellä, mitä on odotettavissa.

MAKSUTAVAT

VERKKOPANKKI-MAKSU LUOTTO-KORTTI LASKU OSAMAKSU POSTI-ENNAKKO TILISIIRTO PAYPAL KÄTEINEN
AMAZOM.COM                 (USA)
AMAZON.CO.UK (UK)
AKATEEMINENKIRJAKAUPPA (14 vrk) (noudettaessa)
BOOKY (14 vrk)
CDON (14 vrk) (6,12,24 tai 36 kk)
ELIBRIS
SUOMALAINENKIRJAKAUPPA

 

 • Amazonia lukuun ottamatta kaikki kirjakaupat sallivat maksamisen verkkopankkitunnuksilla ja laskulla. Laskun eräpäivä on useimmissa tapauksissa 14 vuorokautta paketin/ kirjeen saapumisesta, eLibris ja Suomalainen Kirjakauppa eivät tosin kerro, montako päivää sinulla on armonaikaa.
 • Osamaksun sallii yllättäen vain CDON, jolloin voit vieläpä itse valita, haluatko maksaa 6, 12, 24 vai jopa 36 kuukausierässä.
 • Yllättäen PayPal-maksu on mahdollista vain supisuomalaisissa Booky.fi-kaupassa ja eLibriksestä tilatessasi.
 • Käteisellä voit maksaa Akateemisen Kirjakaupan noutotilaukset. Huomaa, että sen noutotilauksia et voi maksaa etukäteen! Vaikka Suomalainen Kirjakauppakin toimittaa halutessasi tilauksesi johonkin myymäläänsä, on tuotteet kuitenkin maksettava jo ennakkoon, tai sitten laskulla.

 

TOIMITUSAIKA, -TAPA JA -MAKSU

TOIMITUSAIKA (PVÄÄ) JATOIMITUSTAPA TOIMITUSMAKSU €/ ILMAINEN, JOS TILAUS…
AMAZON.COM (USA) 13 – 24, STANDARD9 – 16, EXPEDITED2 – 4,   PRIORITY STANDARD: 3,99 $ + 3,99 $/ TUOTE*EXPEDITED: 9,99 $+ 5,49 $/ TUOTE*PRIORITY:  21,99 $+ 8,99 $ / TUOTE*
AMAZON.CO.UK (UK) 3 – 5, STANDARD1 – 2, PRIORITY STANDARD: 4,99 £ + 0,99 £/TUOTEPRIORITY: 19,99 £ + 3,99 £/ TUOTE
AKATEEMINEN KIRJAKAUPPA ? PVÄÄ POSTITSE,? PVÄÄ NOUTO KIRJE/ PAKETTI: 2,90 € / VÄH. 6 KIRJAA,NOUTO: 0 €
BOOKY 1 – 4 POSTI,R-KIOSKI,SMARTPOST  0 €
CDON 1 – 6 POSTITSE 2,95 €
ELIBRIS 3 – 7 POSTITSE SELVIÄÄ KASSALLA
SUOMALAINENKIRJAKAUPPA 2 – 5 POSTITSE, R-KIOSKI, NOUTO KIRJE/ PAKETTI: ALK 2,70 €, KANTA-ASIAKKAAT 0 €R-KIOSKI: 4,90 €NOUTO: 0 €

(* Lisäksi saatat joutua maksamaan painoveloitusta, jonka suuruus on 1,99 $ – 2,49 $/ 450 gr)

 • Kaikki suomalaiset ja Suomessa toimivat nettikirjakaupat näyttävät pystyvät hoitamaan toimitukset viikon sisällä, tosin Akateeminen ei kerro asiasta tarkkaan.
 • Aina ilmaisen toimituksen tarjoaa vain Booky.
 • Ilmaisen toimituksen ehtojen kera tarjoavat Akateeminen (ostaessasi vähintään 6 kirjaa tai noutaessasi ne myymälästä), sekä Suomalainen (kanta-asiakkaat saavat aina ilmaisen postituksen, ja nouto myymälästä on myös maksuton).
 • R-koskille ja/ tai SmartPost-automaattiin saat yllättäen tilaukset vain Bookyn ja Suomalaisen Kirjakaupan verkkokaupoista. Tämä vaihtoehto helpottaa monen elämää, sillä sekä R-kioski että SmartPost-automaattien sijoituspaikat ovat auki iltaisin ja viikonloppuisinkin. Tässä tapauksessa Booky vetää myös pidemmän korren, koska se toimittaa R-kioskillekin ilmaiseksi, Suomalainen vaatii palvelusta 4,90 €.
 • Mitä Amazoneihin tulee, kannattaa miettiä pitkään ja hartaasti, kuinka nopeasti kirjat tarvitset. Kuten taulukkomme paljastaa, Amerikasta normaalin postiljoonin tuoma Standard-lähetys viipyy matkalla 2 – 3 viikkoa, pikalähetys saapuu Suomeen nopeasti, mutta sen kaarros tullin haukansilmien alta tarkoittaa sitä, ettei kukaan osaa ennustaa, milloin saat kirjasi (etenkin jos kirjojen arvo postikuluineen ylittää maagisen 50 €:n rajan!). Jos siis olet kiireinen, on tilaus Englannista suositeltava vaihtoehto, sehän ei kulje lainkaan tullin kautta.
 • Amazonit myös perivät jokaiselta kirjalta erillisen toimitusmaksun. Muista siis laskea lopulliset toimituskulut myös kirjojen määrän mukaan. Ja kuten sanottu, nekin lasketaan Amerikasta tullessa paketin arvoon!
 • Ladattaville tuotteilla ei luonnollisesti ole toimitusmaksuja. Huolehdit vain maksusta ja lataat netin kautta.

PALAUTUSOIKEUS

 

PALAUTUSOIKEUS (VRK) PALAUTUSTAPA PALAUTUKSEN MAKSAJA
AMAZON.COM (USA) 30 – KIRJAT JA LUKULAITTEET7 – LADATTAVAT KIRJAT:POSTITSELADATUT: ILMOITAT KAUPPAAN ASIAKAS, VOIT SAADA KORVAUKSEN MYÖHEMMIN
AMAZON.CO.UK (UK) 30 – KIRJAT JA LUKULAITTEET7 – LADATTAVAT KIRJAT:POSTITSELADATUT: ILMOITAT KAUPPAAN ASIAKAS, VOIT SAADA KORVAUKSEN MYÖHEMMIN
AKATEEMINENKIRJAKAUPPA 14 ? ?, LUULTAVIMMIN MYYJÄ
BOOKY 14 POSTITSE MYYJÄ
CDON 14 POSTITSE MYYJÄ
ELIBRIS 14 POSTITSE MYYJÄ
SUOMALAINENKIRJAKAUPPA 14 POSTITSE, MYYMÄLÄÄN MYYJÄ

 

 • Lakisääteistä 14 vuorokauden palautusoikeutta tarjoavat kaikki kotimaiset ja Suomessa toimivat kirjakaupat. Kyseinen oikeus ei kuitenkaan koske mahdollisia ladattavia tuotteita, ja mahdollisesti ulkomaille lähetetyt kirjat voi palauttaa vain siinä tapauksessa, että olet saanut tyystin vääriä teoksia.
 • Amazonit ovat avokätisempiä, 30 päivän palautusoikeus antaa sinun rauhassa tutustua kirjoihin ja lukulaitteisiin. Huomaa kuitenkin että kirjojen jne. palautuksen maksat itse, ja saat myöhemmin mahdollisen korvauksen kuluistasi.
 • Ladattavat tuotteet voit palauttaa vain Amazoneille, ja saat siihen viikon aikaa. Riittää, että teet asiasta ilmoituksen oikeaan osoitteeseen, jonka jälkeen käyttöoikeutesi katkeaa.

 

MUUTA HUOMIOITAVAA

JÄSENETUJA TOIMITUS ERI OSOITTEESEEN LAHJAPAKETOINTI ASIAKASPALVELU
AMAZON.COM (USA) Ei Suomeen Jopa useaan *Sähköpostitse
AMAZON.CO.UK (UK) Ei Suomeen Jopa useaan (3,05 £/ tuote) *Sähköpostitse
AKATEEMINEN KIRJAKAUPPA ? ? *Puhelimitse*Sähköpostitse*Libristi-chat:Ark: 11 -19 La: 10 – 16 Su: 12 – 18
BOOKY (4,90 €) *Puhelimitse ark. 9.30 – 15.30*Sähköpostitse*Chat-palvelu
CDON Maksullinen! ? *Sähköpostitse
ELIBRIS ? ? *Sähköpostitse
SUOMALAINEN KIRJAKAUPPA ? *Puhelimitse ark. 8-17*Sähköpostitse

 

 • Kaikki Suomessa toimivat vertailumme verkossa toimivat kirjakaupat tarjoavat omaa kanta-asiakasohjelmaansa. Huomaa kuitenkin, ettei kaikkien jäsenyys ole ilmaista huvia, sillä CDON veloittaa moisesta kunniasta 19,99 €/ vuosi. Amazoneilla on omat ohjelmansa, mutta ne eivät kelpuuta Suomessa asuvia jäsenikseen.
 • Toimitus eri osoitteeseen onnistuu mistä tahansa tilatessa.
 • Lahjapaketointia tarjoavat varmuudella vain Booky ja Amazonit, tosin jokseenkin kirvelevään hintaan. USA:n sivusto ei veloitusta kerro etukäteen, se selviää vasta kassalla.
 • Asiakaspalvelua saat Suomessa toimivilta ainakin sähköpostitse. Huomaa, että myös chat-palvelua tarjoavat Akateeminen ja Booky.
 • Amazonit eivät luonnollisesti ehdi jutella kanssasi, joten apua saat vain sähköpostia lähettämällä.

 

1 vastaus artikkeliin “kirjakaupat, palvelut ja ehdot”

 1. Loistavaa nähdä kerrankin eri nettikirjakauppojen vertailu, noita ehtoja ja maksuja on itse aika kurja etsiskellä ja vertailla, nyt ne näkyvät yhdellä sivulla! Esimerkiksi Amazonilta kirjat saattaa lopulta tulla suhteellisen kalliiksi, kun lisätään toimituskulut per kirja ja koko paketin oma veloitus. Pyytäisin vertailuun Adlibriksen lisäämistä, joka sekin tarjoaa laajan ja edullisen kirjavalikoiman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *