Urheilutarvikekaupat, palvelut ja ehdot

URHEILUTARVIKEKAUPAT – PALVELUT JA EHDOT

Nyt kun olemme tutustuneet kuhunkin urheilutarvikkeiden myyjään yksityiskohtaisesti, on tullut aika kerrata ja verrata niiden palveluja ja ehtoja toisiinsa. Saatat etsiä tiettyä maksutapaa, vaatia toimitusta vain kotiin, haluta antaa sporttiselle ystävälle tai sohvaperunalle liikunnallisen lahjakortin tai vaikkapa edellyttää saavasi kokeilla tuotteita ja punnita ostopäätöstäsi lain sallimia14 vuorokautta kauemmin.

Olemme koonneet tälle sivulle näppäriä taulukoita, jotta kauppojen vertailu sujuu helposti. Otimme mukaan myös sellaisia urheilutuotteita myyviä kauppoja, joista emme ole kirjoittaneet omaa artikkelia. Niihin lukeutuvat niin tutut Prisman ja Stockmannin verkkokaupat, veikeä Superkauppa.fi sekä Outnorth. Outnorth.fi myy niin ikään ulkoilun ystäville tarpeellista vaatetusta, kenkiä ja muita tarvikkeita, mutta valitettavasti sen sivusto on suomennettu varsin kömmähtelevästi, ja toisinaan asiat jäävät hieman epäselviksi.

 MAKSUTAVAT

 

VERKKO-PANKKI LUOTTO-KORTTI LASKU OSAMAKSU POSTI-ENNAKKO PAYPAL KÄTEINEN
FITNESSTUKKU (14 vrk.) (6, 12,24,36 kk.)
IRON GYM  
MEGALON  
SPORTAMORE (14 vrk.)    
STADIUM (14 vrk.) (+ 3,90 €)  
OUTNORTH (?)
PRISMA (jopa 60 vrk. korotta) (jopa 24 kk.)
STOCKMANN (myös oma Stockmann MasterCard) (14 vrk)
SUPERKAUPPA

 

 • Kaikissa urheilutarvikkeita myyvissä verkkokaupoissa voit maksaa ostoksesi verkkopankkimaksulla tai luottokortilla.
 • Laskua tarjoavat omien samojensa mukaan kaikki muut paitsi Iron Gym. Tosin Outnorthin kassalla ei laskuvaihtoehtoa näkynyt, joten asia kannattaa tarkistaa ennen tilaamista. Huomaa myös Prisman tarjoama jopa 60 vuorokauden koroton maksuaika, sillä tilauksesi erääntyy maksettavaksi seuraavan kalenterikuukauden lopussa. Ostokset kannattaa siis ajoittaa kuukauden alkupäiville, mikäli vain mahdollista.
 • Osamaksulla myyvät noin puolet vierailemistamme verkkokaupoista. Niistä Fitnesstukku näyttää antavan sinulle itsellesi suurimman valinnanvapauden maksukuukausien suhteen.
 • Postiennakkomaksut ovat kuolemassa sukupuuttoon myös urheilutarvikkeiden myyjien kohdalla, sillä vain Stadium suostuu postittamaan tuotteensa kyseisellä tavalla. Ja siitä luonnollisesti veloitetaan ”riskilisänä” 3,90 €.
 • PayPalista ovat kuulleet vain Iron Gym ja Megalon, vaikka maksutapa on maailmalla ollut käytössä jo vuosia ja havaittu turvalliseksi. PayPalilla maksaessa myyjä ei saa tietoonsa tilitietojasi, tai luottokorttisi numeroa.
 • Käteisellä voit maksaa verkossa tekemäsi urheilutarvikkeiden noutotilaukset vain Stadiumin myymälöissä. Näin siitäkin huolimatta, että myös Prisman ja Stockmannin tilaukset voit valita lähimmästä myymälästä noudettaviksi.

 

TOIMITUKSET

Alla esittelemme lyhyesti urheilutarvikekauppojen toimitusehdot, eli toimitusajan ja tavan sekä toimitusmaksun suuruuden. Tarkastimme myös, onko kullakin verkkokaupalla euromääräistä rajaa, jonka jälkeen se toimittaa tilauksen veloittamatta erillisiä toimituskuluja.

TOIMITUSAIKA (PVÄÄ) JATOIMITUSTAPA TOIMITUSMAKSU € ILMAINEN TOIM., JOS TILAUKSESI VÄHINTÄÄN…
FITNESSTUKKU 3 – 5 POSTI 7 € 75€
IRON GYM 1 – 3 POSTI (?) 7,95 € 75 €
MEGALON AIKA RIIPPUU TUOTEESTAPOSTI, MATKAHUOLTO NOUTO POSTISTA: 3,90 €KOTIIN – POSTI: 13,90 €NOUTO MATKAHUOLLOSTA: 7,90 €

KOTIIN – MATKAHUOLTO: 11,90 €

30 €
SPORTAMORE 2 – 5 MYPACK MATKAHUOLTOON,SUURET KOTIIN 0 €
STADIUM 3 – 5 NOUTO, MYPACK MATKAHUOLTOON, SUURET KOTIIN MY PACK – MATKAHUOLTO: 6,90 €KOTIIN (YLI 20 KG/ SUURET): 79 €NOUTO: 0 €
OUTNORTH 4 – 5  POSTI (?) 4,90 € 150 €
PRISMA 1 – 3 POSTI, NOUTO,          SMARTPOST KIRJE: 2,90 €POSTIIN: ALK 6,90 €SMARTPOST: 0 €

NOUTO: 0 €

STOCKMANN 3 – 5 POSTI KIRJE: 2,90 €POSTITSE: 5,90 €NOUTO: 0 €
SUPERKAUPPA 3 – 5  POSTI, MYPACK (Siwa, Valintatalo, Matkahuolto) KIRJE: 2,90 €PAKETTI: ALK. 6,90 €MYPACK: ALK. 6,90€

 

 • Toimitusaika on varastosta löytyvien tuotteiden kohdalla lähes jokaisesta verkkokaupasta tilattaessa suhteellisen lyhyt, eli korkeintaan 5 arkipäivää. Megalonin toimitus riippuu kyseessä olevasta tuotteesta. Huomaa kuitenkin kysymysmerkki Iron Gymin ja Outnorthin kohdalla, sillä Iron Gym mainitsee myös jopa 30 vuorokauden odotusajan, ja Outnorth puolestaan ei erittele, tuleeko tilauksesi posteljoonin mukana.
 • Toimitusmaksun osalta vain Sportamore tarjoaa aina ilmaista palvelua, tosin se ei varmista, onko myös painavien tai suurikokoisten pakettien mahdollinen kotiinkuljetus ilmainen. Myymälät omaavista urheilutarvikekaupoista voit aina valita ilmaiseksi vaihtoehdoksi noudon.
 • Toimitustapojen osalta lähes kaikki toimittavat tilaukset postitse tai SmartPost- tai MyPack-pisteisiin.  Eräät kaupat kuitenkin mainitsevat MyPack-lähetysten kohdalla vain Matkahuollon, vaikka normaalisti myös Valintatalot ja Siwat kuuluvat palvelun piiriin.
 • Huomaa, että eräillä verkkokaupoilla on tarjolla ilmainen toimitus, mikäli tilauksesi loppusumma on tietyn suuruinen. Jotkut kaupoista eivät suostu tarjoamaan kulutonta toimitusta edes siinä tapauksessa, että tilaat useammalla sadalla eurolla.

 

PALAUTUKSET JA TAKUU

Luonnollisesti voit palauttaa tai vaihtaa tilaamasi urheilutarvikkeet, mutta minkä ajan puitteissa sen on tapahduttava? Alla on pikakatsaus kauppojen sallimiin palautusvuorokausiin ja tuotteiden palautustapaan.

PALAUTUSAIKA PALAUTUSTAPA
FITNESSTUKKU 14 POSTITSE
IRON GYM 60 POSTITSE
MEGALON 14 POSTITSE, MATKAHUOLLON KAUTTA
SPORTAMORE 30 MATKAHUOLLON KAUTTA,TILAAMALLA KOTOA NOUTO
STADIUM 14 MYYMÄLÄÄN, MYPACK-MATKAHUOLTOON, TILAAMALLA NOUTO KOTOA
OUTNORTH 365 POSTITSE
PRISMA 14 POSTITSE, TAVARATALOON, SMARTPOST
STOCKMANN 14 POSTITSE, TAVARATALOON
SUPERKAUPPA 14 POSTITSE, TAVARATALOON

 

 • Lain vaatiman 14 vuorokauden pakollisen vaihto- ja palautusoikeuden antaa suurin osa urheilutarvikkeita myyvistä nettikaupoista. Liikunnan alalle erikoistuneiden kauppojen ainakin odottaisi olevan hieman avokätisempiä asiakkaitaan kohtaan.
 • Pisimmän palautusajan tarjoaa Outnorth, ja se antaa asiakkailleen ruhtinaalliset 365 vuorokautta aikaa kokeilla tuotteita, eli kauppa vaikuttaa luottavan äärettömän lujasti myymiensä urheilutarvikkeiden, ja muidenkin tuotteiden, laatuun.
 • Takuista ei juuri kukaan maininnut sanaakaan omalla sivustollaan. Se on oikeastaan todella yllättävää, sillä urheilutarvikkeiden ostaja odottaa tuotteilta nimenomaan kestävyyttä. Tuskinpa olisit valmis ostamaan esimerkiksi kallista polkupyörää tai yli satasen kuntolaitetta ilman, että sillä on takuuta. Useilla tuotteilla on luonnollisesti maahantuojan myöntämä takuu, joka saattaa selvitä tuotteen omalta sivulta, mutta yllättävän usein takuusta ei edes tuotesivulla ole tietoa. Muista siis ehdottomasti tiedustella asiakaspalvelusta takuutietoja ennen kuin suostut sijoittamaan rahojasi.

 

ASIAKASPALVELU JA MUUTA HUOMIOITAVAA

Ehkäpä kaipaat tietystä tuotteesta lisätietoja ennen ostopäätöstä, tai kenties kaupan muut palvelut ja ehdot eivät ole selviä. Ota silloin rohkeasti yhteyttä sen asiakaspalveluun, kunkin kaupan tarjoama asiakaspalvelumuoto ja mahdolliset kellonajat selviävät seuraavasta taulukosta. Näet samalla myös, onko kyseisestä verkkokaupasta saatavana lahjakortti tai onko sillä oma kanta-asiakasohjelmansa.

  ASIAKASPALVELU LAHJAKORTTI KANTA-ASIAKASOHJELMA
FITNESSTUKKU *Puhelimitsema-to 9 – 18, pe 9 – 17*Sähköpostitse

*Chat-palveluna

10 – 500 €(voimassa vain 1 tilauskerran!)
IRON GYM *Sähköpostitse
MEGALON *Sähköpostitse
SPORTAMORE *Puhelimitseark. 10 – 14 & 15 – 18*Sähköpostitse
STADIUM *Sähköpostitse (1 € = 1 bonuspiste)
OUTNORTH *Puhelimitseark. 9 – 16*Sähköpostitse (6 eri summaa välillä 9,90 – 199,90)
PRISMA *Puhelimitseark. 8 – 20, la 9 – 18*Sähköpostitse

*Chat-palvelulla

STOCKMANN *Puhelimitse ark. 9 – 21, la 9 – 18, su 12 – 18*Sähköpostitse (voimassa 24 kk, lataa haluamasi summa)
SUPERKAUPPA *Sähköpostitse (bonusta jokaisesta eurosta)

 

 • Kuten huomaat, asiakaspalvelua saat usein vain sähköpostitse. Se on kurjaa, jos kaipaat mieltäsi askarruttavaan kysymykseen pikaista vastausta, toisaalta taas sähköpostiviestistä et joudu maksamaan maltaita.
 • Modernia chat-palvelua, jossa yhdistyvät puhelun välittömyys ja sähköpostin edullisuus, tarjoavat tarkastelemiemme urheilutarvikkeita myyvien verkkokauppojen joukossa vain Fitnesstukku ja Prisma.
 • Lahjakorttia ei harmiksemme löytynyt monestakaan kaupasta, vaikka myös urheilutarvikkeet ovat loistavia lahjoja liikunnan ystäville. Lisäksi Fitnesstukun lahjakorttia voi käyttää vain yhdellä tilauskerralla, ja Outnorthin vastaavalle ei itse voi päättää lahjoitettavaa summaa.
 • Kanta-asiakasohjelmia, tai etuasiakasohjelmia, kannattaa käyttää hyväksi, etenkin jos asioit samassa verkkokaupassa vuoden aikana useamman kerran. Usein saat rahan arvoista etua ja bonussummia.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *