CDON

CDON.com (cdon.fi)

CDON.com on Pohjoismaiden valtias verkossa toimivien viihdemyymälöiden osalta. Se kuuluu vuodesta 1999 CDON Groupiin, joka on Pohjoismaiden suurimpia verkkokauppakonserneja. CDON Groupin kauppasalkussa piilevät sellaiset tutut nimet kuin lelujen Lekmer.fi, muodin Nelly.com, lisäravinteiden ja luontaistuotteiden Fitnesstukku.fi ja Gymgrossisten.com, Bodystore.com, kodinkoneiden ja keittiökoneiden Tretti.fi ja shopping-klubi Members.com. CDON.comin valikoimista löytyy niin kirjoja kuin musiikkia, pelejä, viihde- ja kodinelektroniikkaa, leluja, vaatetta ja urheiluvälineitä, eli siitä on hyvää vauhtia kasvamassa todellinen verkkotavaratalo. Nyt keskitymme kuitenkin sen kirjatarjontaan, joka ei jää paljoakaan jälkeen pelkkiä kirjoja myyvistä verkkokaupoista.

Omien sanojensa mukaan CDON myy satoja tuhansia lukutoukkia kiinnostavia teoksia, suomen lisäksi pääosin englanniksi, ruotsiksi ja saksaksi. Kirjoja voit selailla joko 28 kategoriasta, kielen mukaan tai sen mukaan onko kirja vasta tulossa, onko se kassakonetta kilkattava bestseller, uutuus, kurssi-, lukio- tai pääsykoekirja vai kielikurssi.  Luonnollisesti myös tarkka haku onnistuu vihreän kentän Laajemmasta hausta.

Kaikki odotettavissa olevat pääkategoriat löytyvät CDONilta, eli niin dekkarit, kaunokirjallisuus, lapset ja nuoret, perhe ja terveys, ruoka ja juoma, talous ja markkinointi, koti ja sisustus kuin fantasia ja SciFi. Lisänä omina kategorioinaan ovat elämänkerrat ja muistelmat, historia, sarjakuvat, seksi & erotiikka, äänikirjat, sekä erikoisuutena japanilaistyyliset sarjakuvat eli Mangat. Harvinaisuutena Suomen markkinoilla toimivien verkkokirjakauppojen keskuudessa CDON myy myös jonkin verran signeerattuja kirjoja!

Sukellus pääkategoriaan tuo valittavaksesi sen omat alaosastot. Esimerkiksi lasten ja nuorten kirjat on jaettu 13 osastoon, joihin lukeutuvat mm. Mauri Kunnas, kuva- ja katselukirjat, juuri lukemaan oppineille, satukirjat, puuhakirjat ja äänikirjat. Voit selailla kirjoja myös lapsen iän mukaan. Saatavilla ovat niin oman lapsuutemme klassikot Enid Blytonin Viisikko-sarjasta, Tove Janssonin opettavaiset Muumi-kirjat kuin uudemmat, mukaansa tempaavat Mauri Kunnaksen Koiramäki-sarja, Michelle Harrisonin jännittävä 13 salaisuutta tai vaikkapa Soili Perkiön iloinen Häntä pystyyn. Jokaisen kirjan omalla sivulla saat selville tarkat tuotetiedot ja arvioidun toimitusajan, sekä postimaksuista kertovan toimitusluokan.

Mikäli janoat edullista luettavaa, on CDON.comilla aina useita vaihtuvia tarjouskampanjoita, jotka löytyvät helposti etusivulta (katso myös vasemman laidan Kampanjat). Niihin saattavat lukeutua esimerkiksi 3 pokkaria kympillä, kaksi kovakantista kympillä, kirjojen varastotyhjennys, edullista pukinkonttiin, kurssikirjatarjous jne.

Mikäli saat harmaita hiuksia pohtiessasi, minkä kirjan valitsisit ystävällesi lahjaksi (vaadit kuitenkin että hän pitää yllä lukutaitoaan!) kannattaa valita CDONin 1 vuoden voimassa oleva Lahjakortti. Voit valita sopivan summan 200 € asti, yhden viidestä aiheesta, ja kirjoittaa siihen haluamasi viestin, jonka jälkeen se liitelee ystäväsi sähköpostilaatikkoon. Huomaa, että lahjakorttien maksuun kelpaa vain pankki- tai luottokortti, eikä sitä voi käyttää leluihin eikä digitaalisiin tuotteisiin.

CDON.comin tilausten maksuun kelpaavat verkkopankkimaksujen ja pankki- tai luottokortin lisäksi Klarnan 14 vuorokauden lasku ja osamaksu. Osamaksujen osalla voit valita joko 24 kuukauden ajaksi vähintään 8,95 € suuruisen erän tai yli 100 € tilausten kohdalla jakaa maksettava summa 6, 12 tai 36 kuukauden osamaksuiksi. Huomioi kuitenkin seuraavan taulukon vuosikorot ja avausmaksut:

 Aikana Vuosikorolla Avausmaksu Käsittelykulut
 Tili 22% 0 € 3,95 €/ kk
 6 kuukaudeksi  0% 29,95 € 3,95 €/ kk
 12 kuukaudeksi  0% 39,95 € 3,95 €/ kk
 36 kuukaudeksi  14,95% 39,95 € 3,95 €/ kk

(Lähde: CDON.com)

Toimituskulut selviävät helpolla ostoskorissa kassalla, mutta etukäteen laskiessa muista, että CDON tuotteet on jaettu rahtirappusiin. Tilauksesi kallein rahtirappunen määrää koko tilauksen toimitusmaksun. Kirjat asustavat A-rapussa, eli niiden toimituskulut ovat 2,95 €. Jos siis ostat vain kirjoja, ovat lopulliset postikulut nuo 2,95 €, ostatpa sitten yhden tai 15 kirjaa, ja toimitetaanpa ne yhdessä tai 6 erässä. Toimitustapana on postiljooni. Jollei postiljooni saa kirjojasi ahdettua postilaatikosta, voit noutaa ne postista. Toimitusaika riippuu tilaamistasi teoksista, ja selviää jokaisen tuotteen omalla sivulla, normaalisti se on välillä 1 – 6 työpäivää. Jos olet saanut väärän kirjan, tai se ei sittenkään ensisilmäyksellä miellytä, voit palauttaa sen 14 vuorokauden kuluessa. Sinun tulee kuitenkin olla ensin yhteydessä asiakaspalvelun tyttöjen ja poikien kanssa. Asiakaspalvelua he tarjoavat toistaiseksi vain sähköpostitse.

 

1 vastaus artikkeliin “CDON”

  1. CDONin kirjavalikoima on suhteellisen hyvä ja kattava, vaikka aivan kaikkea ei sieltäkään silti löydä. Omasta mielestäni se vastaa Adlibriksen tasoa, joka tosin omaa hieman paremmat hinnat – keskimäärin siis. Lisäksi Adlibriksestä voi valita aivan ilmaisenkin toimituksen, vaikka eihän tuo 2,95 mikään pahan hinta ole, ainakaan verrattuna Amazonien veloituksiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *