Hosting firmat

Suosittelen lämpimästi hostauksen vuokraamista ulkomailta. Se on yleensä niin paljon halvempaa kuin kotimainen ja sillä vähemmällä rahalla saa paljon enemmän.

Muutama ulkomainen hostauspaikka ja niiden hintoja

Hostgator (hostgator.com) Tätä olen käyttänyt itse pisimpään ja olen siihen ollut huipputyytyväinen. Hankkiessani ensimmäistä hosting paikkaa kävin läpi useita palveluntarjoajia. Hostgator ei ollut aivan halvin, mutta halvimmasta päästä. Ero kaikkein halvimpiin oli vain 1-2 taalaa kuukaudessa. Hostgatorilla sai rahalle hyvän vastineen.Eikä sitä ei juuri kukaan haukkunut alan foorumeilla. Ainut asia josta sitä moitittiin oli pieni konservatiivisuus. Hallintaohjelmia (kuten cpanel) ei päivitetty kovin nopeasti uusimpaan versioonsa. Oman selityksensä mukaan odottavat, että uudesta versiosta on kertynyt riittävästi kokemusta muualta. Pidin sitä vain hyvänä asiana, mieluummin takuulla toimivaa kuin uusinta uutta. Nyt kolmen vuoden jälkeen olen hyvin tyytyväinen. Olen hostannut siellä useita eri domaineja joissa on ollut monia julkaisuohjelmia, kuten WordPress ja Joomla ja foorumeja kuten phpBB ja SMF. Siellä on vieläkin suuri joukko sellaisia softia ja palveluita joihin en ole ehtinyt tutustua.

Bluehost (bluehost.com) Toinen palvelutarjoaja, jota olen runsaasti käyttänyt on Bluehost. Se on hiukan edullisempi kuin Hostgator ja tarjoaa saman palvelun. Kokemusta on vain reilu vuoden ajalta, mutta mitään ongelmia ei ole ollut koko aikana. Mukavana piirteenä heillä oli, että pääsi live chattiin myyjän kanssa kysymään suoraan silloin askarruttaneet kysymykset. Silloin sitä palvelua ei ollut kovin monella, nyt se on jo lähes jokaisella hosting palvelujen myyjällä. Käyttöliittymä (cpanel) on hiukan erilainen kuin hostgatorilla, mutta yhtä selkeä ja suoraviivainen. Ohjelmat asennetaan Simple Scripts palvelulla, joka toimii vähintäänkin yhtä hyvin kuin Hostgatorin käyttämä Fantastico De Luxe. Control Panel ilmoittaa jo sisään kirjautuessa saatavissa olevista ohjelmistopäivityksistä ja Simple Scriptin avulla ne voi kaikki asentaa kerralla.

GoDaddy (godaddy.com) Uusi Euroopan Datacerter tarkoittaa käyttäjille nopeita yhteyksiä Euroopan sisällä. GoDaddy on eräs kaikkein suurimpia hostaus palveluita tuottavia yrityksiä maailmassa. Suuruuden ekonomialla he voivat tarjota edullisia hintoja ja myös enemmän vastinetta rahoille. En itse aikanaan valinnut GoDaddy:ä syystä, että sen palvelusta löytyi Googlen haulla paljon moittivia kirjoituksia. Valituksia oli sen verran paljon, että en uskaltanut valita GoDaddyn hostausta. Tämä on ehkä myös osa sitä suuruutta, kun on paljon asiakkaita, on myös enemmän valitusta. Suuri asiakasmäärä takaa hyvän yhteisöllisen tuen foorumien ja erillisten ohjesivustojen muodossa. Kun valitsee markkinajohtajan tai ainakin suuren toimijan palvelun, niin pieniinkin ongelmiin löytyy yleensä ratkaisu hakukonetta käyttäen. Usein vielä ihan step-by-step ohje tai jopa Youtube video jossa jokin asennus tai konfigurointi tehdään. Tämä sama koskee myös kahta edellä mainittua.

[TABLE=9]
Huom: Taulukon tiedot perustuvat halvimpien hintojen ehtoihin. Kaikilla palvelutarjoajilla on saatavilla kuukauden laskutusjakso ja käytännössä kaikki mahdolliset palvelut.

Alkaen hinnat eivät tietenkään kerro koko totuutta. Bluehostilla on vain yksi hosting plan ja yksi hinta. Sillä saa kutakuinkin kaiken mitä vain voi toivoa. Hostgator rajoittaa halvinta tuotettaan vain sillä, että siihen saa asentaa ainoastaan yhden domainin. Siihen tosin voi laittaa rajoittamattoman määrän alidomaineja (eli *.omadomain.com). GoDaddyllä on paljon enemmän rajoituksia. Alkaen hinta on muita edullisempi ja kun palvelun nostaa samalle tasolle, niin hintakin on siellä samassa.

4 vastausta artikkeliin “Hosting firmat”

  1. Tilasin hostgatorin hostauksen ja ainakin aluksi olen ollut tyytyväinen. Kotisivut on aloitettu wordpress softalla ja foorumi on tekeillä. Saako gatoriin tai johonkin muuhun link directory jutskaa? Siis joku phpld tai vastaava.

  2. Mielummin kotimaista! Tue suomalaista laatutyötä! Esimerkiksi .fi täysin joutsenlipun arvoinen, en vaihtaisi ikinä ulkomaiselle tarjoajalle takaisin…

  3. Vanhaan .fi kommenttiin vastaus. Kotimaista .fi domainia voi käyttää ulkomaisissa hostauksissa ja samoin suomalaisissa hostauksissa voi käyttää mitä vaan domainia (.com, .net, .se, de, …). Lisäksi on usein niin, että suomalainen palveluntarjoaja käyttää jossain ulkomailla olevia palvelimia tai toimii virtuaalikauppana myyden muiden tarjoamia palveluja. Itse olen käyttänyt tekstissä mainittua Gator hostausta ja lisäksi eri toimittajan virtuaalipalvelinta. Vähän eri tarkoituksiin ja molemmat on toimineet hyvin.

  4. Minulla oli kaksi sivustoa, joita en enää tarvinnut. Lopetin ne samaan aikaan, toinen oli Bluehostin ja toinen GoDaddyn hostaama. Molemmissa lopettaminen oli tehty äärimmäisen hankalaksi, (en tässä jaksa käydä läpi prosessia yksityiskohtia myöten.)

    Molemmat olin jo käsittäkseni lopettanut pari kuukautta sitten, molemmista tuli sähköposti, että hosting jatkuu automaattisesti seuraavan vuoden ja laskutetaan kortilta.

    GoDaddyn sivustolla hosting-palvelun katkaiseminen oli pitkä prosessi ja yllättäen ihan viimeinen “todellakin haluan lopettaa” -sivu tilttasi kolme kertaa (kaikki muu kyllä sivustolla toimi). Sain lopuksi meilivahvistuksen, että on katkaistu.

    Bluehostin toiminta oli suorastaan härskiä. Katkaisemisesta huolimatta tuli yllättäen meili, jonka mukaan palvelu uusitaan automaattisesti seuraavaksi vuodeksi ja laskutetaan Visalta. Yritin turhaan etsiä sivustolta mahdollisuutta varmistaa palvelun katkaiseminen. _Lisäksi_ tiedoissani oli sivuston backup-palvelu, jota en todellakaan ollut tilannut.

    Käytin loppujen lopuksi (englanninkielistä) asiakaspalveluchattia. Palvelu ripeää ja kohteliasta, tosin alkoi kysymyksellä “miksi lopetat”? Sitten todettiin, että näyttäisi olevan lopetettu jo. Kysyin oliko saamani meili virheellinen, koska siinä sanottiin täysin selvästi, että tilaus jatkuu, jos en lopeta sitä erikseen Bluehostin sivustolla omista tilitiedoistani (jossa siihen ei annettu mahdollisuutta.)

    Kyllä, oli kuulemma virheellinen (niin varmaan) _ja_ ainoastaan sitä varten, jos asiakas haluaa jatkaa palvelua. Ainakin jälkimmäinen selitys oli selkeästi valhe.

    Lyhyesti: GoDaddy (todennäköisesti) yrittää kusettaa, Bluehost täysin varmasti kusettaa. Toivon, että nyt sain nämä palvelut oikeasti poikki, eikä rahaa katoa yllättäen tililtä. Ei voi todellakaan suositella kumpaakaan, mikäli ei halua maksaa tyhjästä loputtomasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *