e-ville

e-villewww.e-ville.com

 

Suomalaisen nimen omaava ja suomalaisen Ville Majasen omistama e-ville on kokonainen ”verkkokauppakaupunki”. Monien yllätykseksi e-villen kotipaikka on kuitenkin kaukainen Hongkong, jonne Ville oli paennut hyistä Suomea vaihto-opiskelijana vuonna 2006. Jo vuosi eksoottiseen Hongkongiin pääsynsä jälkeen hän sitten perustikin oman verkkokauppansa, joka toimii Majasen Otso Import & Export (Schenzen) Ltd.:n alaisuudessa. Kauppa on sen jälkeen myynyt etenkin Suomeen edullisia, ilman välikäsiä hankittuja, aasialaisia tuotteita. Jo yli 200 000 suomalaista on tilannut Villen hyllyiltä.

Vaikka tuotteet ovat Pohjoismaalaisittain toisinaan jopa ”hullun halpoja”, lupaa e-ville niiden silti olevan korkealaatuisa, ja sen itsensä testaamia. Harva yritys tai kauppa kertoo yhtä yksityiskohtaisesti ja perinpohjaisesti toiminnastaan ja koko henkilökunnastaan. Jos siis haluat tarkempia tietoja, suuntaa kohti e-villen sivustoa tai ota yhteyttä sen iloiseen asiakaspalveluun.

Varsinaista Lelut-osastoa ei sivustolla ole, mutta leluja ja pelejä, ja muita lapsillekin soveltuvia hauskuuksia löytyy lähinnä kategoriasta: Hauskat (alaosastoja ovat mm. lelut). Saatavilla ovat niin vauvojen lelusetit, hauskat naamiaisasut, kolmiulotteiset palapelit, radio-ohjattavat autot ja helikopterit, rakennussarjat, pöytäpelit, pienoismallit (mm. Lontoon kaksikerroksinen bussi), pilailutuotteet (kuten juomalasipillit ja aurinkovoimalla toimiva hämähäkki). Tuotteita ei ole eritelty iän mukaan, mutta kunkin tuotesivulla kerrotaan perustiedot. Koska kyseessä ovat lapsille suunnatut tuotteet, joista osaa kokeillaan myös suun kautta, materiaalitiedot kaikista tuotteista ja turvamerkinnät olisivat aiheellisia lisättäväksi. Vaikka Villen tiimi kertoo itse valvovansa valmistajien laatua, ei se ole kuitenkaan tae sille, ettei esimerkiksi muoviosissa voisi olla vaarallisia kemikaaleja, joiden olemassaoloa ei paljaalla silmällä ja rasituskokeella – eli kääntelemällä, vääntelemällä ja vetelemällä – voi havaita. Useimmat lelut eivät ole ainakaan Suomessa tunnetuilta valmistajilta, vaan suoraan Aasian tehtailta. Niistähän kyllä useimmat tunnettujenkin ”valmistajien” tuotteet ovat peräisin.

Maksutapojensa puolesta e-villestä tilaaminen on helppoa ja tutun turvallista. Valittavana ovat niin suomalaiset verkkopankkimaksut, luottokortit, tilisiirto, Klarna-lasku kuin kansainvälisesti suosittu ja turvallinen PayPalkin. Vaikka e-villen lystikäs verkkokauppa onkin kaukana Hongkongissa, saat yli 10 € tilauksille ilmaisen toimituksen 1-luokan postissa. Sitä pienemmistä tilauksista peritään 5 € kulut. Toimitus puolestaan kestää kotimaisia kauppoja kauemmin, eihän e-ville sentään vi lähettää tilauksia sädettämällä, vaan ne tulevat aivan normaalia postireittiä pitkin. Keskimäärin saat pakettisi 1 – 2 viikossa, mutta huomattavasti pidemmätkään toimitusajat eivät ole harvinaisia. Osasyynä siihen on myös se tosiasia, että tilauksesi saapuu EU- ja ETA-alueen ulkopuolelta, joten se kaartaa myös Suomen tullipoikien ja -tyttöjen tarkastuksen kautta. Pidä tilausvaiheessa mielessäsi, että yli 22 € arvoisista tilauksista joudut maksamaan ainakin arvonlisäveroa (ALV), mahdollisesti myös tullimaksua ja tulliveroa. Voit lukea niistä tarkemmin sivustolta www.tulli.fi ettet koe ikäviä yllätyksiä myöhemmin. Vaihto- ja palautusoikeus on e-villessä 30 vuorokautta, ja koska palautuspiste on Suomessa, hoituvat palautukset asiakkaalle ilmaiseksi. Joudut kuitenkin ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun, josta saat tarvitsemasi palautuskoodin. Asiakaspalvelua saa toistaiseksi vain sähköpostitse, mutta ihan suomeksi.

Veikeän verkkokaupan aletuotteet löytyvät lähes huomaamattoman % -merkin linkistä (sivun yläosassa vasemmalla). Aletuotteita on useimmiten valtava valikoima. e-villellä on oma kanta-asiakasohjelmansa, johon usein tilaavien kannattaa liittyä. Jäsenet saavat rahaksi muutettavia Diel-pisteitä ostoksistaan, lähettämistään tuotekuvista, arvosteluista jne. Lisäksi heille lähetetään alennuskoodeja.

 

3 vastausta artikkeliin “e-ville”

  1. Kiinnostava artikkeli ja kiva tietää, että tuolla Aasian halpamaissa toimii ihan suomalainenkin verkkokauppa. Ilman muuta luottaisin paremmin suomalaisen yrittäjän sanoihin,kuin aasialaisen vannontoihin tuotteiden korkealaatuisuudesta ja tukisin mieluummin hänen kauppaansa. Onko kellään kuitenkaan ihan omakohtaista kokemusta tuosta e-villestä ja sen tuotteiden laadusta? Onko ne siis todella laadukkaampia ja kestävämpiä kuin muiden vastaavien myymät? Etenkin minua houkuttelee noiden edullisten hintojen lisäksi tuo palautuksen helppous Suomen osoitteeseen

  2. Vinkkinä, täsmälleen samat tavarat löytyvät ebaysta paljon edullisemmin. Jos googlaa sanalla ”samahalvemmalla”, niin löytää sivuston ”e-ville.com ja ebay.com hintavertailu”, sieltä löytyy suorat linkit lähes kaikkiin e-villen valikoiman tuotteisiin ebayssa. Hinnat yleensä vähintään puolet edullisempia ja tavarat saa parissa viikossa, toisin kuin e-villessä jos foorumeita on uskomista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *