Mp3 soittimet

Musiikin kuuntelu siirtyi uudelle tasolle kun nuo mp3 soittimet tai ämppärit, kuten niitä nykyään kutsutaan saapuivat markkinoille. Ensimmäiset kannettavat soittimet Walkmanit olivat nekin aikansa mullistava keksintö. Kasettisoitin oli vähän painava ja kasetti piti kääntää puolivälissä ja vaihtaa uuteen kun halusi kuunnella jotain muuta. Äänenlaatu oli korkeintaan välttävää.
Kannettavat cd soittimet toivat mukanaan virheettömän äänenlaadun jos vain malttoi hankkia kunnon kuulokkeet. Painaviahan ne pirut olivat eikä niihinkään mahtunut musaa enempää kasetillekaan. Korkeintaan 90 minuuttia ja sitten oli vaihdettava kiekkoa.

MP3 pakkaustekniikka mahdollistaa äänen pakkaamisen pieneen tilaan. Tekniikka ei sinällään ole ihan uusi. Ongelma oli vain riittävän suuren ja edullisen muistin rakentaminen. Toisaalta tarvittiin myös pakkauksen purkava prosessori. 90-luvun alun tietokoneilta se olisi vienyt kaiken prosessorin kapasiteetin ja vähän ylikin. Koneen kiintolevylle olisi mahtunut musiikkia yhden LP levyllisen verran.

Nyt MP3 soitin on tulitikkurasian kokoinen tai vieläkin pienempi. Sen kokoiseen laitteeseen saadaan vielä mahtumaan värinäyttö ja laitteen ohjaamiseen tarvittavat napit. Ja musaa mahtuu kymmenien tai jopa satoja albumien määrä.

[TABLE=10]

 

Vaikka iPod tuotteet omassa Applen online storessa ovat vertailun kalleimmasta päästä, niin ainakin tällä hetkellä kaikki iPod tuotteet saa ilman postimaksua. Apple tekee halutessasi kaiverruksen ilmaiseksi soittimeen. Tämä on erityisen mukava, jos tuote tulee lahjaksi tai jos haluaa suojata soitinta varkaudelta. Hinnalla ei valmistajan oma kauppa voi kilpailla kovin aggressiivisesti. Apple storessa on paras valikoima soitinten ja muidenkin Applen tuotteiden lisätarvikkeita.

Vertailun halvin lähes joka iPod tuotteessa on Pixmania. Koska sen tuotteet tulevat vähän kauempaa niin postikulutkin ovat vastaavasti suuremmat ja toimitusajat mahdollisesti pidemmät.

CDON tunnetaan paremmin CD/DVD musiikista ja elokuvista. Liike myy nykyään myös elektroniikkaa ja matkapuhelimia. Etusivun tarjoukset kannattaa katsoa ja jos päätyy tilaamaan MP3 soittimen sieltä niin samoilla postikuluilla voi jonkun alennustuotteen.

OnOff on kodinkoneketju, jolla on verkkokaupan lisäksi kaksi myymälää Vantaalla (Vantaanportti ja Tammisto). Se on vertailun ainut ”perinteinen” kodinkoneketju ja siten myös ainoa jossa voi takuu ja muita tuotteeseen liittyviä asioita hoitaa kasvotusten. Päivitys: OnOff on lopettanut Suomessa.

Jos haluaa MP3 soittimen edullisesti ja sen ei tarvitse olla Applen iPod niin silloin kannatta vierailla e-villen sivuilla. Kyseinen yritys toimii Hongkongista käsin ja ostaa tuotteita sieltä suoraan ilman välikäsiä. Edullisten hintojen lisäksi hinnat sisältävät aina postimaksut eli hinta minkä näet on hinta minkä maksat. Tuotteiden hinnoista ei mene tulli- yms maksuja jos tilaus on alle 45 euroa tai alle. Käytännössä kaikki hinnat on puristettu alle tuon rajan. Sieltä löytyy valtava määrä edullista elektroniikkaa ja muita pikkutarvikkeita. Jos et vielä ole löytänyt kyseistä nettikauppaa, niin nyt on korkea aika tutustua!

 

6 vastausta artikkeliin “Mp3 soittimet”

  1. jotenki en oikeen luota noihi ipodeihin.. itella ollu sony walkman mp3 ja 3 vuotta toiminu virheettömästi!

  2. Olisi todella kiva lukea muistakin MP3 -soittimista kuin vain Applen valmistamista. Itse olen jo jonkin aikaa katsellut uudempaa mallia noin 7 vuotta sitten ostamalleni, jonka muistitila on täynnä ja akkukin jo takkuilee pahasti. Esimerkiksi SanDiskillä näyttää olevan laadukkaita ja hyviä malleja, ja vastaan tuli sellainenkin niitä vastaava kuin Kubik Evo. Niiden hinnat on sitten eri luokkaa kuin noiden ”omppujen”, etenkin kun ottaa huomioon, että niillä on suurempi muisti ja jopa ruutu. Hinnat on ulkomailla ainakin halvimmillaan jostain 35 eurosta ylöspäin.

  3. Itse ostin Englannin Amazonista tuon mainitsemasi Kubik Evo -soittimen, ja olen ollut todella tyytyväinen. Äänen laatu on loistava, lauluja on erityisen helppo ladata ja kaiken lisäksi sillä voi katsella videoita ja kuvia, lueskella e-kirjoja ja äänittää puhetta yms. Hintakaan ei päätä huimannut, sillä postikuluineen maksoin siitä noin 40 euroa. Tuotteen voi rekisteröidä itse suoraan Kubikin sivustolla, jotta takuu on varmasti voimassa ja ongelmiin saa helpolla apua. Kubik Evo ei myöskään ole muovinen vaan sillä on metallinen vartalo, joten se ei edes mene helpolla rikki, vaikka putoilisikin käsistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *