Kulta rahaksi

Tällä hetkellä kullan hinta on korkealla. Halpaa se ei ole ollut koskaan. Varmaan nyt on oikea aika muuttaa tarpeettomat kultaesineet rahaksi. Siihen erikoistuneita yrityksiä on paljon ja niiden tarjoamat hinnat ja palvelut vaihtelevat suuresti. Kovin halvalla kultaesineistä ei kannata luopua.  Kulta kun on oikeasti rahaa. Ethän luopuisi viidenkympin setelistäkään kahdellakympillä. Älä siis luovu kultaesineistä liian halvalla. Jos et saa mielestäsi riittävää hintaa, niin jätä myymättä.

Kulta sijoituskohteena

Usein kuulee puhuttavan positiiviseen sävyyn kullasta sijoituskohteena. Tosiasia on, että kulta on huono sijoituskohde. Se säilyttää arvonsa joten kuten, mutta ei tuota mitään. Lisäksi sen säilyttäminen maksaa. Jos säilytät sitä kotona, niin silloin on olemassa riski, että se varastetaan. Miksi sitten kulta ei tuota? Tee yksinkertainen koe. Laita kultasormus pöydän reunalle ja seuraa miten se tuottaa. Ei tapahtunut mitään, eihän? Kun sijoitat rahaa osakkeisiin, niin silloin omistat tuotantoa. Eli osakkeet tuottavat. Yrityksellä voi tietysti mennä huonosti ja se voi vaikka kaatua. Silloin tuotto on negatiivinen ja voit menettää jopa kaiken sijoittamasi. Sormus on edelleen pöydänkulmalla. Kulta siis säilyttää jotenkuten arvonsa, mutta sillä ei pääse rikastumaan. Kulta sopii sijoituskohteeksi niille, jotka ovat jo rikastuneet ja haluavat pysyä rikkaana.

Kultaa ostavia yrityksiä on nykyään paljon. Jos olet myymässä vertaa erityisesti yrityksen maksamaa hintaa maailmanmarkkinahintaan. Kulta on rahaa ja joidenkin mielestä ainoaa oikeaa rahaa. Sen arvo vaihtelee siinä missä muidenkin valuuttojen.

 

2 vastausta artikkeliin “Kulta rahaksi”

  1. Hienosti osattu selvittää, mikä ero on kultaan ja osakkeisiin sijoittamisella, luulisi tulleen kaikille selväksi! Eikös kullan hinta sitten ole aikojen kuluessa, esim. viimeisten 10 vuoden aikana, lainkaan noussut? Vai onko mahdollinen hinnannousu vaan optista harhaa tai inflaatiosta tai valuuttakursseista johtunutta? Onko siis suhteellisen sama sijoittaako kultaan vai antaako rahojen lojua pankkitilillä ilman korkoa?

  2. Kullassa on kuitenkin se etu, että vaikka arvo vaihteleekin, kulta ei voi mennä konkurssiin tai muuten yhtäkkiä vain romahtaa. Kulta on siis lähinnä arvon säilyttäjä, ei tuottoa tuottava muuten kuin vain silloin kun kullan saa myytyä voitolla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *