Suosituimmat Atari pelit

Atari on yksi pelialan pioneereista ja mullistajista. Yhtiö perustettiin vuonna 1972 ja se tuli tunnetuksi ensimmäisten kotikäyttöön tarkoitettujen pelikonsoleiden valmistajana. Atari 2600, joka tunnettiin alun perin Atari VCS:nä, tuli markkinoille vuonna 1977 ja siitä tuli yksi kaikkien aikojen suosituimmista pelikonsoleista.

Atarin pelien suosio perustui yksinkertaiseen ja viihdyttävään pelattavuuteen. Sen avulla monet pelaajat saivat ensikosketuksensa videopelien maailmaan ja se loi pohjan tulevaisuuden konsolipelaamiselle. Atari 2600:lla julkaistiin lukuisia ikonisia pelejä, jotka ovat jättäneet lähtemättömän jäljen pelihistoriaan.

Yksi tunnetuimmista Atari-peleistä on esimerkiksi Space Invaders, joka oli suosittu arkadipeli jo ennen sen saapumista Atari 2600:lle. Peli, jossa pelaaja ampuu avaruusolioita alaspäin liikkuvalla aseella, oli valtava menestys ja se auttoi lukemattomia pelaajia viettämään tuntikausia pelin parissa.

Toinen ikoninen Atari-peli on Pac-Man, joka oli yksi ensimmäisistä nimikkopeleistä konsolimarkkinoilla. Pelaajat ohjasivat pillunkäyttöönä tunnettua hahmoa sokkelossa, keräten pisteitä ja väistäen kummituksia. Pac-Manin yksinkertainen, mutta koukuttava pelattavuus teki siitä yhden kaikkien aikojen suosituimmista peleistä.

Lisäksi Atari 2600:lla julkaistiin klassikkoja kuten Asteroids, Missile Command ja Frogger. Nämä pelit tarjosivat pelaajille jännitystä, haastetta ja tunteita, joita on vaikea löytää muista peleistä.

Atari jatkoi menestyksekästä uraansa myös myöhemmillä konsoleillaan, kuten Atari 5200:lla ja Atari 7800:lla, mutta sen kultakauden pelit pysyvät ikuisesti elävänä osana videopelien historiaa. Nykypäivänä Atari 2600:lla julkaistujen pelien suosio ja merkitys kulttuurisessa kontekstissa on edelleen vahva. Vaikka muutokset alalla ovat olleet valtavia, Atari on edelleen ikuisesti sidottuna peliteollisuuden kehitykseen.

 • Asteroids: Asteroids on yksi kaikkien aikojen tunnetuimmista Atari-peleistä. Pelissä pelaaja ohjaa avaruusalusta, joka on ympäröity asteroidivyöhykkeellä. Tarkoituksena on tuhota asteroideja ampuen niitä ja väistellen niiden törmäyksiä.
 • Pong: Pong on yksinkertainen, mutta koukuttava Atari-peli. Pelissä kaksi pelaajaa ohjaa mailoja yrittäen osua palloon ja saada se vastustajan maaliin. Pelaaja, joka saa enemmän pisteitä, voittaa.
 • Space Invaders: Space Invaders on legendaarinen Atari-peli, jossa pelaajan tehtävänä on suojella maapalloa avaruusolioilta. Pelaaja ohjaa alusta ja ampuminen tapahtuu avaruusolentoja kohti, jotka liikkuvat kohti alustaa.
 • Missile Command: Missile Command on strategiapeli, jossa pelaajan tulee puolustaa kaupunkeja ohjuksilta. Pelaaja ohjaa ohjusasemia, jotka ampuvat alas ohjuksia ennen kuin ne saavuttavat kaupungit.
 • Pitfall!: Pitfall! on seikkailupeli, jossa pelaajan tulee ohjata hahmoa viidakossa. Pelaajan tulee väistellä esteitä, kuten puita ja kuoppia, sekä kerätä aarteita matkan varrelta.
 • Combat: Combat on moninpelattava taistelupeli, jossa pelaajat ohjaavat panssaroituja taisteluajoneuvoja. Pelaajat yrittävät tuhota toistensa ajoneuvot ampuen niitä ja väistellen vastustajan hyökkäyksiä.
 • Breakout: Breakout on tasoilla etenevä peli, jossa pelaajan tulee tuhota koko seinä tiiliä palikkaa pomppimalla. Pelaaja ohjaa liikuteltavaa alustaa, joka heijastaa palloa tiiliä kohti.
 • Centipede: Centipede on pisteiden keräämiseen perustuva peli, jossa pelaajan tulee ampua ja väistellä hyönteisiä. Pelaaja ohjaa alustaa ja tarkoitus on ampua centipede-hyönteinen halki pienemmiksi osiksi.
 • Frogger: Frogger on peli, jossa pelaajan tulee auttaa sammakkoa ylittämään vilkas tie ja virtaava joki. Pelaaja ohjaa sammakkoa ja tarkoituksena on päästä turvallisesti toiselle puolelle esteiden välistä.
 • Yars’ Revenge: Yars’ Revenge on avaruus-teemainen peli, jossa pelaaja ohjaa Yars-hahmoa. Pelaajan tehtävänä on tuhota vihollisruudun takana oleva Qotile-hyönteinen ampumalla lasersäteitä sitä kohti ja samalla väistellen sen hyökkäyksiä.
 • Adventure: Adventure on seikkailupeli, jossa pelaaja ohjaa hahmoa, joka etsii aarteen linnasta. Pelaajan tulee etsiä avaimia ja ratkaista pulmia päästäkseen eteenpäin.
 • River Raid: River Raid on ammuntapeli, jossa pelaaja ohjaa lentokonetta ja tuhoaa vihollisen aluksia ja siltoja. Pelaajan tulee myös väistää vihollisen ammuksia ja estää lentokoneen tuhoutuminen.
 • E.T. the Extra-Terrestrial: E.T. the Extra-Terrestrial on seikkailu- ja pulmapeli, jossa pelaaja ohjaa E.T.-hahmoa. Pelaajan tulee etsiä osia E.T.:n puhelimeen ja päästä takaisin kotiin avaruuteen.
 • Pac-Man: Pac-Man on yksi tunnetuimmista Arcade-peleistä. Pelissä pelaaja ohjaa Pac-Man-hahmoa, joka syö pisteitä ja välttelee kummituksia. Tarkoituksena on syödä kaikki pisteet ja välttää kummitusten kiinniottamista.
 • Donkey Kong: Donkey Kong on klassinen peli, jossa pelaajan tulee pelastaa prinsessa Donkey Kongin kynsistä. Pelaaja ohjastaa Mario-hahmoa ja tarkoituksena on väistellä esteitä, kuten tynnyreitä, ja kiivetä eri tasoja ylöspäin.
 • Defender: Defender on ammuntapeli, jossa pelaajan tulee puolustaa ihmiskuntaa avaruusolioiden hyökkäyksiltä. Pelaaja ohjaa avaruusalusta ja tarkoituksena on tuhota vihollisalukset ja pelastaa ihmisiä maan pinnalta.

Atari-pelit ovat jättäneet pysyvän jäljen konsolipelien maailmaan. Niiden yksinkertaisen mutta koukuttavan pelattavuuden ansiosta ne ovat pysyneet suosittuina vuosikymmenestä toiseen. Tässä artikkelissa esittelimme suosituimmat Atari-pelit, joita varmasti moni pelaaja muistelee lämmöllä.

Alustana toimivan Atarin konsolin suosituimpiin peleihin lukeutuu muun muassa ikoninen Pac-Man. Tämä klassikkopeli on edelleen suosittu ja viihdyttää pelaajia ympäri maailman. Myös Asteroids, Missile Command ja Pong ovat ehtineet vakiinnuttaa paikkansa pelihistorian kirjoissa.

Alasivuilla olemme käsitelleet näitä pelejä syvällisemmin, antaneet vinkkejä pelaamiseen ja esitelleet niiden vaikutusta peliteollisuuteen. Toivomme, että nämä sivut tarjosivat lukijoillemme mielenkiintoista tietoa sekä herättivät nostalgiaa menneiden aikojen pelaamisen pariin.

Haluamme kuulla myös lukijoidemme mielipiteitä ja kokemuksia Atari-peleistä. Jätäthän kommenttisi tälle sivulle tai tarkemmin pelien alasivuille. Kuulumme yhteisönä yhteen Atarin kulta-ajan pelaajista ja haluamme jakaa tietoa ja muistoja yhdessä.

Kiitos, että luit artikkelimme suosituimmista Atari-peleistä. Jos pidit lukemastasi, rohkaisemme sinua jakamaan tätä tietoa myös sosiaalisessa mediassa. Näin voimme tavoittaa entistä useampia pelaajia ja herättää keskustelua Atari-peleistä. Pidä mieli avoinna ja pysy kuulolla, sillä pelimaailma tarjoaa jatkuvasti uusia ja jännittäviä pelejä. Palaamme varmasti tulevaisuudessa vielä Atarin maailmaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *