Zooplus

Zooplus

Zooplus on vuonna 1999 perustettu eläintarvikkeiden verkkokauppa, joka palvelee 22 eri Euroopan maassa. Yrityksen yli 8 000 tuotteen valikoimasta löytyvät ruoat ja muut tuotteet niin koirille, kissoille, akvaarioon, pieneläimille kuin linnuille. Tarjolla on myös laaja valikoima terveystuotteita erikoisruoista ravintolisiin. Saatavilla on myös käytännöllisiä lahjakortteja ja Zooplusputiikista löytyy muutama hauska lahjaidea myös lemmikin omistajalle.

Zooplussan ruokavalikoima on ällistyttävän laaja. Jokaiselle edustettuna olevalle eläinlajille löytyy useita vaihtoehtoja monelta eri tuotemerkiltä. Omistatpa sitten koiran, marsun tai vaikkapa papukaijan, tästä verkkokaupasta lemmikillesi löytyvät varmasti sille kelpaavat muonat. Kaupan valikoimaan kuukuvat myös luomuruoat ja erilaiset herkut.

Zooplussassa myydään tavallisten tuotekokojen lisäksi pieniä ruokien kokeilupakkauksia, jotka auttavat löytämään juuri omalle lemmikille sopivan tuotteen. Useimmat kaupat myyvät vain suuria paketteja, ja jos tuote ei sitten sovikaan lemmikille, menevät hiellä ansaitut rahat hukkaan. Kokeilupakkaukset ovat siis pienempiä ja edullisempia kuin normaalituotteet, ja kokeilupakettiin voi kuulua näytteitä muutamista eri ruoista. Kokeilupakkauksia on saatavilla Zooplussasta kuitenkin vain koirille ja kissoille.

Eläinten tarvikkeita kaupasta löytyy myös kiitettävästi. Esimerkiksi koirille ovat saatavilla kaikki perustarvikkeet, kuten ulkoilutus- ja kuljetusvarusteet, lelut ja kopit. Kaupasta saa myös koiranpentuja varten käteviä aloituspakkauksia, joihin kuuluu pentujen ruokaa sekä muita pieniä tuotteita.

Kissatavaroiden valikoimaan kuuluvat hyödylliset raapimispuut, kätevät vessatarvikkeet sekä hauskat lelut. Saatavilla on myös erityisesti kissanpennuille suunniteltuja tuotteita.

Zooplussasta pieneläimille saa mm. mitä erilaisimpia häkkejä, aitauksia, virikkeitä ja kuljetustarvikkeita. Tuotteita löytyy hamstereille ja gerbiileille, rotille, freteille, chinchilloille ja monille muille jyrsijöille. Kaupassa on myytävänä myös kattava valikoima akvaariotarvikkeita. Saatavilla on luonnollisesti itse akvaarioiden lisäksi niihin tarvittavat lisävarusteet. Kaupasta löytyvät myös akvaarioissa uiskenteleville kaloille tarkoitetut ruoat. Lintutarvikkeidenkin valikoimaan kuuluvat monenlaiset häkit, häkkivarusteet ja lintujen iloksi ja ajanvietteeksi suunnitellut virikkeet. Lisäksi Zooplussasta saa jopa luonnoneläimille ruokia ja tarvikkeita, kuten linnunpönttöjä.

Tuotesivuilta löytyy myös monien eläinten hoito-ohjeita. Niiden avulla lemmikkisi päivittäinen hoidosta tulee lasten leikkiä ja jopa sairaustapauksissa osaat toimia oikein ja tiedät, milloin on syytä kääntyä eläinlääkärin puoleen.

Hintatasoltaan kauppa ei varsinaisesti ole halvimmasta päästä, vaikka se markkinoikin itseään ”edullisilla hinnoilla”. Monet päivittäistavarakaupoista saatavilla olevat tuotteet ovat Zooplussassa samanhintaisia tai hiukan kalliimpia kuin tavallisesta kaupasta saatavat. Zooplussasta löytyy kuitenkin laaja valikoima tuotteita ja tuotemerkkejä, joita normaalikaupoista ei ole lainkaan saatavissa.

Navigointi sivustolla on sen erittäin laajan valikoiman takia hiukan haastavaa. Tuotteita voi kuitenkin selailla esimerkiksi kategorioittain tai tuotemerkin mukaan. Tuotteiden valinnassa helpottavat lisäksi erilaiset tuote-esittelyvideot sekä käyttäjien antamat arvostelut.

Tilausehtojen mukaisesti minimitilausarvo on 29 euroa, eli alle tämän summan jäävät tilaukset eivät ole mahdollisia. Yli 49 euron tilaukset luvataan toimituskuluitta, kunhan valitsee DPD-toimitusvaihtoehdon. Postin palveluista veloitetaan euro lisää. Toimitusajaksi yritys lupaa 4-5 arkipäivää.

Maksutapoina kelpaavat luottokortit, pankkisiirto ja näppärä sekä turvallinen PayPal. Laskulla tilaaminen on mahdollista vasta sitten, kun tilauksia on aiemmin tehty vähintään kaksi. Huomaa myös, että PayPal-maksusta veloitetaan 0,50 euron laskutuslisä.

Koska yritys on monikansallinen ja sen markkina-alue kattaa monta maata, asiakaspalvelua saa suomeksi ainoastaan sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta. Puhelimitse asiakaspalvelua saa ainakin toistaiseksi vain englanniksi.

Zooplus tarjoaa tilaajilleen myös palkkio-ohjelman, jossa jokaisesta käytetystä eurosta saa yhden zooplussapisteen. Pisteet voi sitten myöhemmin käyttää ennalta määriteltyihin kaupanpäällisiin. Palkintokaupan tuotevalikoima on laaja ja kuukausittain vaihtuva. Joistain erikoistarjouksista voi jopa tienata normaalia enemmän pisteitä.

Uutiskirjeen tilaaja saa 5 % alennuksen, erikoistarjouksia ja ilmaislahjoja. Se onkin kätevä tapa saada kaikki Zooplussan uutiset ja tarjoukset suoraan omaan sähköpostiin. Kasvattajaohjelmaan liittymällä on puolestaan oikeutettu 10% alennukseen yli 100 euron tilauksista.

Tilaajien ja tuotteita kokeilleiden on mahdollista kirjoittaa tuotteista arvosteluja ja kommentteja, jotka ovat kaikkien luettavissa. Tuotearvostelun kirjoittaminen kannattaa, sillä sellaisen antaneet pääsevät mukaan 20 euron lahjakortin arvontaan.

Omistajat voivat myös lähettää lemmikistään sivustolle kuvan, ja juuri oma eläinystäväsi voidaan valita päivän lemmikiksi.

Zooplussan sivustolla on tarjolla on myös GooglePlaysta ja AppStoresta ladattava sovellus matkapuhelimeen tai tablettiin.

Zooplussalla on myös ainutlaatuinen hyväntekeväisyysohjelma, jossa zoolove-tuotteiden arvolisäverottomasta tuotosta lahjoitetaan 10% jollekin eläintenavustus- tai hyväntekeväisyysjärjestölle. Ensimmäinen suomalainen hyväntekeväisyystuottojen saaja on Rekku Rescue Ry, joka toimii yhteistyössä muiden eläintensuojeluyhdistysten ja -viranomaisten kanssa.

Myös kotisivun tai blogin omistajille Zooplus antaa mahdollisuuden lisätienesteihin. Kotisivuille voi siis lisätä Zooplussan mainoksen ja kaikista sen kautta tulevista tilauksista maksetaan provisio. Affiliate-verkostoon liittyminen on maksutonta.

Lue enemmän Zooplussan sivuilta: zooplus.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *