Hosting firman valinta

Olen kerännyt tähän muutaman asian, joita kannattaa ottaa huomioon hosting paikkaa valitessa. Kuten muilla sivuilla olen jo maininnut käytän itse Hostgator (hostgator.com) ja Bluehost (bluehost.com) verkkopalveluiden tuottajia. Nämä sivut ovat esimerkiksi hostattuna Bluehostilla. Kumpaakin palveluntarjoajaa voin lämpimästi suositella.

Hintaa ei kannata pitää pääkriteerinä verkkopalveluiden hostaajaa valitessa. Palvelu maksaa (Jenkeistä ostettuna) 4-8 euroa kuukaudessa eli vuositasolla 50-100 euroa. Muutaman euron tai kympin säästö vuositasolla ei ole yhtään mitään. Vaikka tekisit verkkosivuja omaksi iloksesi, niin uhraat luultavasti satoja työtunteja niihin. Puhumattakaan siitä, että sivujen takana on yrityksen liiketoimintaa. Luotettavuus on tärkein valintakriteeri.

Millaista tukea uskot tarvitsevasi. Kotimaisen palveluntarjoajan valinta saattaa tulla sittenkin kyseeseen  jos tarvitset tukea suomeksi. Perusasioiden selvittely on aina helpompaa omalla kielellä. Joskus tarvitaan apua vähän monimutkaisempiin ongelmiin tai tukea tarvitaan yöllä tai viikonloppuna. Silloin suuruus on valttia. Esimerkiksi Hostgator kertoo sivuillaan hostaavansa yli 4 miljoonaa domainia ja henkilökuntaa olevan yli 400. Takaavat tuen vuoden jokaisena tuntina: puhelimitse, meilitse (tiketti) tai live chatissä. Tuki ei maksa mitään ja soittaminenkin onnistuu myös skypellä. Ja tuki on tietysti  englanniksi.

 

1 vastaus artikkeliin “Hosting firman valinta”

  1. Hostgator mainostaa rajatonta määrää domaineja ja subdomaineja. Onko alidomain jotain abc.hostgator.com vai kuinka? Varsinaiset domainit on niitä jotain.com tai jotain.fi. Miten niitä voi saada rajoittamattomasti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *